onsdag 30 juni 2010

Trädäck del II

Dag tre av trädäcksbygge.. Det går framåt och vi har hjälp av Jonas föräldrar ytterligare en stund till. Det vi själva (läs, Jonas) kommer behöva göra för egen del är att skruva fast själva trät/trallen men det är ju fort gjort (säger tidsoptimisten).
Farmor har varit mycket med barnen idag så jag fick en spade i handen och beordrades att gräva. Så nu tror jag att jag grävt säkert 15 kärror med sand, tippat på gräset och spritt ut. Utöver detta så har jag burit X antal stenplattor som uteplatsen tidigare bestått av och lagt i garaget. Jobbigt..

Vi var nog båda av uppfattningen innan (läs, hur svårt kan det vara) att vi kunde bygga trallen på de gamla stenplattorna för att förenkla bygget men det gick inte riktigt så nu har vi lyft bort säkert tre fjärdelar av alla gamla plattor.
Om nån, mot förmodan, vill ha dessa plattor går det bra att hämta dem på Enhagsvägen 27. Vi är beredda att betala för att bli av med dem istället för att behöva köra dem till tippen. Varje platta väger typ 35 kilo.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och en bit choklad!

tisdag 29 juni 2010

Nu byggs det trädäck!!






Två dagar av intensivt byggarbete av Jonas och svärfar Per. Varmt så in i.. Sakta men säkert går det framåt..

Så här funkar vi:
Jonasegenskap - tidsoptimist
Saraegenskap - tror att allt är så mycket lättare än vad det är.
Jag tänker ungefär så här att hur svårt kan det vara att bygga ett trädäck? Lite reglar och några skruv och sen skruva i några plankor och sen bjuder vi alla vi känner på grillfest imorgon.. Och barnen är ju så stora att de kan ju vara med och hjälpa till och Edith hon kommer ju att sova mest hela tiden.
ELLER?



Barnen roar sig ömsom i solen, ömsom i skuggan. Den lilla poolen vi köpte på K Rauta för 59 kronor fyller helt klart sitt syfte! Edith som inte badar i poolen får bada i balja inne eller i duschen. Vi äter glass flera gånger om dagen och uppskattade ett timslångt besök på IKEA mycket - där är luftkonditioneringen superbra!

Nedan ser ni hur vår smultronjasmin ser ut just nu, lukten är underbar men svår att överföra via detta forum..


måndag 28 juni 2010

Ont och dyrt

är ju ingen bra ekvation men det är vad som väntar mig..
Var hos tandläkaren idag för en rutinkoll, röntgenbilderna visar ETT HÅL I EN TAND. Då vill jag bara tillägga att jag har ALDRIG haft ett hål i en tand utan alltid klarat mig med ett förmaningens ord om tandtråd etc. Alltid känt mig lyckligt lottad pga detta men säg den lycka som består..

Men inte nog med att jag fått mitt första hål, det himla hålet sitter i överkäken, andra tanden sett från visdomstanden. Och visdomstanden sitter i vägen så den måste tas bort INNAN det går att laga hålet.

Och inte nog med det utan visdomstanden växer inåt så bedömningen som gjordes idag var att jag ska få en remiss till käkkirurgen på US för en OPERATION.

Och som om det inte vore nog - enligt vad tandläkaren sa skulle detta göras så fort som möjligt också. Aj aj aj. Dyrt dyrt..

Försökte köpa mig tid och "skylla" på att jag ammar och kanske kunde göra det när jg slutat amma men tandläkaren slog snabbt i sitt tandläkarlexikon och fann att amning inte utgjorde hinder för dessa kommande ingrepp.

Får hoppas att jag får så ont av att ta bort tanden och laga nästa att jag inte orkar äta nåt utan på köpet tappar 3-4 kilo..

söndag 27 juni 2010

Midsommar och glada vänner

Åh va härligt att denna midsommar blivit den soligaste jag kan minnas! Midsommarafton firade vi i Ljungsbro tillsammans med Micke och Maria samt familjen Rehnström.
Den inkluderade allt en midsommar "ska" innehålla: midsommarkrans, lövad skrinda, dans runt stång, vinst i lotteriet (varuhink!!), fiskdamm, grill, gott sällskap och roliga diskussioner. Kul!

Ovan ser ni Herman i dansens virvlar (ja, han är inte mycket för det där får jag erkänna..).
Nedan är han gladare - godis i fiskdam och vinst på lotter!
Midsommardagen fick vi besök av denna unge man, Ture:

Ture och Herman är precis lika blonda och mer eller mindre svårt att fånga samtidigt på bild.. Tures föräldrar Jenny W och Pelle fångades dessvärre inte på kort men jag och Jenny hann uppdatera oss rätt mycket om läget under tiden Pelle var hos en kompis och kollade fotboll (Uruguay-matchen ni vet:-) Tack för det och vi ses om nån vecka igen! Då ska det inte vara några pinsamma ogrästuvor under buskarna..

Och idag har vi firat våran lilla Edith - fyra månader just idag! Hon går nu med full fart in på storlek 68 i kläder och det är kul, det mesta av det hon fick när hon föddes är just den storleken så hon är rätt välekiperad! En liten solstråle till tjej!


torsdag 24 juni 2010

Soliga dagar






Med risk att bli tjatig, livet är väldigt behagligt så här i juni-tider! Solen skiner, jordgubbarna är klara och jag har semester hela juni vilket innebär att jag fick LÖN idag från jobbet. Och inte bara lön utan semestertillägg också! Härligt härligt!
Herman "är lite sugen" på en studsmatta, ni vet en sån som varje barnfamilj i Sverige verkar ha, så jag har inte lovat honom en sån men dock behöver nog familjen införskaffa nåt mer till barnen i trädgården. Vi har en liten sandlåda och massor av leksaker men jag tror att en pool, studsmatta eller nåt liknande kan vara till nöje nu i sommartider.

Nu vilar vi oss inne en stund innan eftermiddagen bjuder på barnklippning hos Proffs och lärling i Hackefors!

onsdag 23 juni 2010

Syskonkärlek


Så här ser det ut i Hermans rum nu ikväll. Båda sover så sött och har somnat där själva, Herman ville så gärna att lillasyster skulle ligga där bredvid.
Mitt mammahjärta bankar för de små gullebarnen..

tisdag 22 juni 2010

Det bidde shopping..

E i body från PoP och jeansleggings idag.
Roligt att klä henne i gult- man kan ju se tjejig ut i det också!
Hon håller nog på att få tand förresten, hon dreglar och hon har ofta händerna i munnen, det verkar klia.

Tog en tur till stan idag. Köpte ett paket gräsfrö för att så igen rabatten vid päronträdet. Och denna långklänning kunde jag inte motstå (Lindex). En lång härlig föräldraledig sommar behöver ju en klänning!!

Sommarsolståndet - det ljusaste dygnet

Vi tog bussen till Ljungsbro för grill och lek med våra kära kompisfamiljer; Henry Carl och Märta med mammor pappor och syskon. Kul kul! Herman börjar bli van bussresenär nu, har full koll på hur man gör vid på-avstigning, vilka knappar man ska trycka på och hur man beter sig på bussen. Vissa gånger åker man en buss, ibland blir det två som igår för att man ska "längje bort"
Makarna Rehnström stod för grillen med den äran (eller ok mest Thomas vis grillen men ändå.. det är ju annat som hör maten till också..)
Vi firade Ida - för dagen 31 år!
Stefan och Sigrid
Märta och Ebbe med pappa Niklas. Jonas och Edith


Skiljer några veckor bara på dessa goingarna: Ebbe och Edith.
Halv tio åkte vi hem och då somnade Herman i bilen. Och nu är det morgon och han vaknade kvart i sju. Jobbigt lik mig på det sättet att är man vaken så är man vaken och då går man upp. Inget ligga och dra sig och kanske sova en stund till eller åtminstone vila. Nejdå, upp och hoppa!
Jag ser på honom nu att han är tröööött men han envisas och vill kolla på Rori på DVD. Såna stunder är det minsta motståndets lag som gäller så istället får jag frångå rutiner i eftermiddag och låta honom sova en stund efter dagis. Annars kan den här dagen och kvällen bli ett tufft pass med sammanbrott för att jag hjälper honom med strumpor alt. INTE hjälper honom med strumpor. Eller ett sammanbrott för att ketchupen hamnar på pasta, alt. INTE hamnar på pastan. Ni fattar..

Aktuellt valspråk: en utvilad treåring är en mer samarbetsvillig treåring!

Ha en fin solig dag!


måndag 21 juni 2010

Bröllopshelg i Stockholm!

Inget kungligt eller så men lika trevligt och fint! Den här gången Lotta och Jonas som bjöd in till bröllopsfest i centrala Stockholm. Själva vigseln hade de genomfört med sina familjer på fredagen så vi fick vara med om en kortare ceremoni och därefter middag.

Nygifta Lotta och Jonas:

Jag och min man!
Och den här lilla tjejan var då med om sitt tredje bröllop! Det funkar bra att ha henne med, hon sitter i knä - äter ibland och sover en del. Under ceremoni och början på middag tog min stockholmsvän Jenny en promenad med Edith så hon inte behövde vara med hela tiden. Tack Jenny!
En suddig bild men Lotta och Jonas är i alla fall ett vackert par!

Fick tillfälle att träffa och prata med Marta massor - en kompis från WC-tiden. Här med sambon Björn, stolta blivande föräldrar fick vi reda på!
Kul - mysigt - fint med bröllop oavsett vilken form det görs på! Grattis till herr och fru Kahlén!


fredag 18 juni 2010

Pigge


Kvällsgäst på Enhagsvägen 27

Brödbak pga regn..

Nu är det ju en del hemmaliv för familjen Waernér så idag passade jag på att fylla frysen lite, rågkrossbullar bland annat:
Sen blev det ju sol (!) och då spenderade vi större delen av dagen ute. Jonas har jobbat mycket denna vecka och kunde njuta av en ledig dag (lite fick jag honom att jobba i Ediths rum också..)
Jenny W blir du lite impad av denna vallmo?? Tycker den är fin och det är fler på gång!

Storebror som tycker det är supermysigt att lillasyster vill vara med och kolla på "Rori - en racerbil". Och ingen är gladare än jag, då slipper jag själv kolla på den röda bilen massa gånger varje dag!
Allt för nu!!

torsdag 17 juni 2010

Torsdag mitt i juni

Suddig bild tyvärr men hoppas budskapet går fram. Nu är torg och affärer fyllda av jordgubbar för sommaren!! Gott! Och nyttigt!
Idag blev det belgiska jordgubbar, "gott att mumsa lite på", som Herman sa.
Mamma och Svein fick ta bort sin Selma idag. Tråkigt tråkigt........ Selma blev 13 år vilket är en fin ålder för en labrador men det kompenserar förstås inte saknaden av familjemedlemmen..
Hon hade fått en propp eller hjärnblödning så slutet kom abrubt även om vi visste att Selma blivit gammal. Stackars Selma, stackars mamma, stackars Svein. Kram till Er!

Nu ska jag slipa lite på det tal jag ska hålla på lördag när vi ska på bröllop för Lotta och Jonas - en vigsel i Stockholm samma dag som det kungliga bröllopet så det ska bli en upplevelse!





onsdag 16 juni 2010

Another day..




Kallt om fötterna?? Inget en kille på tre år erkänner..

Annika med sina grabbar, Oskar och Albin.

Var med på en personaldag på jobbet halva dagen idag, Edith hängde med i sjal och solhatt. Mysigt att träffa alla på jobbet igen, platsen för dagen var underbara Tinnerö och där sken solen liksom i resten av Sverige idag! Åh, nu är det mindre än 7 månader kvar av min tjänstledighet. Måste, måste fortsätta njuta av alla dagar!! När nån ställer frågan om jag trivs att vara hemma med barnen kan jag inte annat än säga - JA!! Det är riktigt lyxig tillvaro tycker jag!

Efter dagis hängde vi med dagispolarAlbin, gjorde en utflykt till badplats där mellanmål intogs och fötter badades, blommor plockades och pojkben blev ordentligt avsprungna.

Nu njuter jag av att det är
1) tyst i huset, barnen sover
2) Arga snickaren på tv
3) Jonas gör sin sista kvällstjänst för veckan ikväll.

Ha det fint!!


tisdag 15 juni 2010

Nu har jag bestämt mig!

Just nu är spåret det enklaste sättet för mig att både träna men att också få lite tid på egen hand. Det finns få saker som rensar tankar och skingrar ett segt humör som att springa en stund (för mig i alla fall.., det finns ju andra sätt för andra människor) Men jag vill ha ett mål med detta lubbande och jag har skaffat mig ett!

Lördag 11 september är det dags för Stockholm halvmaraton. Och jag ska vara med!
Nån av ER??

Jag gillar att ha ett MÅL när jag tränar, en anledning att ta mig iväg. Och ska man springa 21 kilometer så gör man nog bäst i att träna innan!

Känner mig riktigt peppad av tanken att genomföra loppet och glad att jag kommit igång med löpträning efter graviditet så pass enkelt som det ändå gått! Och nu när jag delar med mig på bloggen så sätter jag lite extra press på mig själv också (blir ju svårt för mig att krångla mig ur detta med hedern i behåll).

I går kväll sprang jag 10 minuter högre tempo X3. Intervall och backträning är modellen jag följer, distanslöpning en gång i veckan just nu. Allt enligt ett program i "Aktiv träning" som är uppbyggt för att nå formen till en halvmara i september. Det roliga är att man springer vissa tider och intervaller/ tempohöjningar och använder klocka, man lägger mindre fokus på distanser och avstånd. Så även om man springer en invand runda så blir det en annan känsla att ha koll på klockan mer än var i spåret man är. Kul variation helt enkelt!

Kolla gärna deras hemsida.
www.stockholmhalvmarathon.se




måndag 14 juni 2010

Nostalgitripp






Den här solhatten gjorde mig nostalgisk så jag letade upp gamla Herman-kort för att ni ska se hur han såg ut när han var som Edith är nu. Ni må tycka att jag är patetisk och jobbig som ska kosta på mig att vara nostalgisk mitt uppe i allt men det bjuder jag på! Tycker fortfarande att mina små änglar är väldigt syskonlika.
Och nu undrar ni - vem är vem?? Svar, kolla på mig. Jag har fler rynkor nu för tiden än på bilderna med bebis i turkos tröja:-)

Ha en fin kväll!