tisdag 31 augusti 2010

Mammans list



Herman vill helst av allt ha så lite kläder som möjligt på sig. Jämt! Shorts när det är kallt och helst inga vantar eller mössa när det behövs. Halskrage eller scarfes ska vi inte prata om! Det lyckades jag nästan aldrig med i vintras..
På mornarna är det ju nu 12-13 grader så det krävs lite mer kläder för att gå till dagis. Shorts och T-.shirt är liksom inte OK längre. Ingen tröja vill han ha heller, efter list och övertalning får han på sig en munkjacka och windstopper. För att klä honom tar man en långärmad underst och "tüffa" kaksmonstret över. Då får han lite som han vill - sin älskade T-shirt som han så gärna vill ha.
10 poäng till mamma. Herman glad, inte förkyld..

måndag 30 augusti 2010

Mac Book Pro..

Jaha så har vi då till slut skaffat en ny dator i familjen - en Mac Book Pro från Apple. Kul! Vi har ganska länge diskuterat vad för typ av dator vi ska ha, jag tycker att en dator är en tråkig utgift men vill gärna ha en.. Jonas är som bekant väldigt förtjust i sin telefon från Apple och skulle vilja ha en hel teknikpark med grejer från Apple hemma. Och nån stans ska man ju börja eller hur! Så nu har vi en cool dator som jag bara ska lära mig att hantera ordentligt! Inga bilder idag alltså!!

Förresten, det är vardag igen.. Hackeforsgården började med sin Öppen förskoleverksamhet igen och vi var där nu på eftermiddagen och lekte, sjöng om gula solar som är runda som hjul, fikade och hade det bra! Gillar verkligen stället - det är lagom "kyrkligt" och väldigt tillåtande för alla barn och alla vuxna.

Nu duschdags efter mitt andra aerobicpass för terminen. Kul att vara igång igen och det kom tillbaka en del tjejer från första gången och det känns alltid som ett bra betyg! Svetten rinner och musiken ligger som en matta i bakgrunden - härligt!

söndag 29 augusti 2010

Fortsätter att fira!




I helgen har vi firat Mathilda som fyllt 8 år och som nu går i andra klass. Vi har haft besök av barnens farmor och farfar, firat med Victoriatårta och pannkaka precis som födelsedagsbarnet önskat sig. Fick en ny säng i present av farmor och farfar och av oss bland annat en sänghimmel. Hon sov gott i sin nya säng i natt!

Kolla noga på bilden! Allt det vita är hagel som föll under vår utflykt i eftermiddag.


Jonas blev idag liggande i nån mystisk åkomma och orkade inte följa med oss på utflykt till Valla. Och vilken utflykt det blev! Jag har inte riktigt fattat att det närmar sig höst så jag och barnen var alldeles för dåligt klädda. Deras invändning "jag kommer inte frysa", den gick jag på och så åkte vi dit i shorts och tröja. Plockade i alla fall med varsin tröja!
Efter en kort stund öppnade sig himlen och det började hagla och regna. Vi blev sittande under tak med vårt medhavda kaffe och bullar. Vi slutade utflykten med att springa till bilen för regnet ville inte ge sig och regnkläderna hade vi hemma.. Så blir jag eller Herman eller Mathilda eller Edith förkylda nu så får jag lov att ta ansvar för det. Aja baja morsan!
Herman som idag hade en del trotsutbrott var ändå optimist trots att han frös: vilken tur mamma att det fanns tak på det här huset. Sannerligen!

fredag 27 augusti 2010

Idag blir Edith ett halvår!


Idag är Ediths 6 månaders-dag!! Grattis lilla flisan! Det är ett halvår sedan jag vaknade den där lördagsmorgonen, fyra dagar efter beräknad födsel, och kände att nu är det faktiskt dags! Idag ska våran lilla bebis komma! Och 14.20 på eftermiddagen föddes hon! Lilla Edith, 3600 gram och 52 centimeter lång.

Sedan dess har tiden gått fort fort fort och nu är hon redan ett halvår och kommer snart kunna sitta själv. Hon har varit med om sin första vår men också sin första sommar, nu får hon snart vara med om sin första höst också..

Några kort på Edith:
Ett av de första korten, vi tycker direkt att hon är väldigt lik storebror.

Taget på kvällen på BB, vi kunde konstatera att hon har ganska mörkt hår!
Herman som håller Edith första gången:


Ovan är hon cirka två veckor gammal
Och sovbilden nedan är tagen 19 mars, trött tjej som snart är tre veckor gammal:
På blöjkortet är hon precis en månad!
Och storebror förstås aldrig långt bort - 13 april:

Kortet nedan tog vi 9 juni, nu kan hon sitta för egen maskin i soffan - förutsatt att hon har ordentligt stöd förstås!
17 juli, Edith som är med på Per och Annas bröllop - det fjärde bröllopet på dessa 6 månader!
Och så här ser hon ut just idag, den 27 augusti 2010:
Tycker förstås att Edith är den absolut sötaste tjejbebisen i hela hela världen, är så roligt att se alla hennes små framsteg! Hon är själv ganska oberörd av sin halvårsdag, lite snorig men som vanligt på ett ganska bra humör!

onsdag 25 augusti 2010

Skaffar större saker..

Herman har fått sig en ny stol idag, en framåtvänd BRIO-stol som vi ska sätta in i bilen i helgen. Tror han kommer gilla att sitta framåt och ha bättre koll på läget än han har när han sitter bakåt. Som vuxen gäller det nu att kommentera eller visa honom sånt som han kan se i sitt bakvända läge och det är inte alltid så lätt..

Hörde på radion att man kan försäkra sig mot fortkörning, det är det dummaste jag hört! Det är olagligt att sälja såna försäkringar men det existerar ju ändå, det som förvånar mig mest är att det var så många som ringde in till radion och tyckte att det var superbra att det finns en sån försäkring. Många hade till och med skaffat den och kände det som en trygghet. Visst, ingen vill ha böter för fortkörning men i grund och botten finns det ju ändå ett skäl att man inte ska få köra hur fort som helst. Det är ju inte en slump att vissa sträckor är 50, andra 70 repektive 90.. Förstås handlar det om säker körning och att ingen ska omkomma i trafiken för att man håller för höga hastigheter, är det inte mer sekundärt om man får böter eller inte?
Jag undrar vad man mer ska kunna försäkra sig mot som i vanliga fall ger böter. Snatteri? Misshandel? Släppa ut miljöfarligt avfall eller dylikt?

Avslutar denna dag med att bläddra i nya IKEA-katalogen som kom idag!!

tisdag 24 augusti 2010

Hej kompis!


Edith låg länge på skötbordet idag och tittade på sig själv i spegeln, hela tiden glad att få ett leende av sig själv tillbaka. Såg ut som hon tänkte "hej kompis hur är läget?" Hon verkade vara nöjd med svaret hon fick av sig själv, låg och klappade på spegeln och sökte kontakt.



Efter dagis idag tyckte jag och Herman att det passade bra att fylla frysen med lite bullar. Han tycker det är kul att vara med i köket och laga mat och baka och är numer till ganska bra hjälp. Han kan ha på kanel (myyyyyyycket ska det vara), strösocker och pärlsocker. Hålla koll i ugnen när det börjar bli färdigt.
Just nu märker jag att han visst ätit en del deg för det pruttas friskt när han nu slappnar av vid tv:n. Alla i familjen W (utom jag) är lite snoriga just nu, det är andra veckan på dagis så det är väl en del av de bacillerna som cirkulerar.. Attans! Sömn, frukt och frisk luft hoppas jag råder bot på detta!

söndag 22 augusti 2010

Convent!

Vilken härlig dag jag haft! Korpen ordnade ett convent idag och jag fick tillfälle att köra hela fyra pass. Så kul! Men aj aj aj, min kropp är mör nu..
Har kört traditionellt aerobicpass med Petra, sen ett klurigt step-pass med Jennifer. En superduktig Nike-tjej (Emma Johansson) körde afro och som avslutning ett muskelpass. Det är länge sedan som jag körde styrka så alla övningar á la funktionell träning kommer nog att kännas några dagar.
Nu däckar jag framför tv:n och hoppas på att Edith sover bättre i natt. Hon har nämligen blivit förkyld och har svårt att sova för att näsan täpper till.

Ha dä!

lördag 21 augusti 2010

Lysande Linköping!

Varje stad med självaktning arrangerar festivaler nu på 2010-talet, denna helg var det Linköpings tur. Linköpings stadsfest är den döpt till, en form av kick-off för alla skolstarter just nu.
Som barnfamilj får man ta det med ro men idag har vi varit flitiga på olika aktiviteter som erbjuds! Vi tillbringade förmiddagen på barnens dag i Trädgårdsföreningen där det bjöds på brandbilar, polis, ambulans, ballonger, tivoli mm. Varmt men bra ordnat - enda missen var att det var så litet matutbud.. Blodsockret sjönk och jag köade nära en halvtimme för några korvar..
Herman fylldes med socker så han var rätt nöjd ändå!
Herman och Jonas åkte MS Kind på Stångån också, från oss i Hackefors till city via några slussar. Vi har pratat mycket om detta så kul att det blev av!
Ikväll har vi sett Amanda Jenssen i Kungsträdgården, började kvällen med lite mat i ett av tälten som fanns där. Herman tyckte det var kul med konsert men var lite besviken att hon inte sjöng om sjal och paraply. Och då förstår ni förstås att han menar "handskar hatt och sjal och paraply" som Mora Träsk sjunger om. Eller hur!!

Grrr, fel låtar...

I alla fall är det kul att gå på konsert och strosa runt bland människor och aktiviteter tycker jag, gillar att bo i en stad som ändå har ett såpass bra utbud av grejer att göra så här i sensommartider! Klockan 22.00 spelar the Ark i stan och först tyckte jag att det var ju sent, då ska ju barnen sova. Sen tänkte jag lite och kom på att vi som barnfamilj inte är deras hetaste målgrupp!
Avslutar med en bild på min man. Han håller sin Iphone i handen. Fick kanske lite abstinens när jag bad om en Iphone-fri dag, att den bara skulle användas för att ringa på.. Har gått ganska bra för honom ändå!

Ha en fin lördag söndag!






fredag 20 augusti 2010

Första vardagsfredagen

Rätt skönt att vara ledig med båda barnen på fredagar, idag var första fredagen nu när Jonas jobbat en vecka. Dagen bjöd på en stadsrunda med inköp av nya höstskor till Herman och aerobicskor till mig. På måndag börjar jag att köra pass för Korpen! Skönt att ha ett par nya skor att träna i..
Det är mycket folk på stan denna helg, mycket att kolla på redan idag! Mycket augustiaktiviteter som Internationell matmarknad, Linköpings stadsfestival, barnens dag.



Och valet börjar att märkas på stan också. Alla valstugor står på Trädgårdstorget och det är fritt fram att pröva de olika partiernas åsikter mot varandra - eller om man är tre år så är det utbudet av godis som styr! Herman visar inga som helst ideologiska hänsyn utan väljer och vrakar bland vänsterpartiets chokladkola eller moderaternas fruktkola. Tror han tyckte det var lite dåligt att han inte fick nån ballong bara..

Hela eftermiddagen spenderade vi med Julia och barnen Ola och Lisa i två olika lekparker i närheten. Både jag och Julia är föräldralediga hela hösten från jobbet på FK så det är kul att ha dem på gångavstånd från oss. Bidde inga kort från denna träff dock..

Ha en fin helg - nu är det film på TV!

onsdag 18 augusti 2010

Ta å fundeja

Dagens Herman:
Jag tänkte ta å tänka ut å fundera vad vi ska göra imorgon. Ja vet inte va vi ska göra imorron..

Allt detta sagt med j-ljud istället för r-ljud samt en liten bekymmersrynka mellan ögonen, samtidigt som han slår lite uppgivet ut med sina händer.

Måste slå upp i ett barnlexikon ikväll om det är i treårsåldern ett barn tycker att så mycket ansvar vilar på honom/ henne. Sättet Herman säger såna här saker är verkligen på ett allvarsamt sätt, som utifall om han inte hade ett svar på sina frågor så skulle vi bli sittande på rumpan precis hela långa dagen. Som om det vore han ensam som skulle se till att trion mamma Herman Edith har sysselsättning om dagarna och inte har tråkigt.

Just det, den har ju kommit nu med ja:
Mamma jag vet inte va jag ska göra. Jag har så tråkit
(Samtidigt som han sitter till knäna i kritor, pennor, papper, lego, musik, böcker och bilar)

Tufft å va tre och ett halvt år!
Imorgon ska vi gå till biblioteket i alla fall.

tisdag 17 augusti 2010

Full fart på Nitaregatan idag


Mammor, barn och bebisar i en skön blandning idag efter dagis. Efter lite mellanmål så lekte treåringarna gladare än innan mellanmålet (eller hur Ida och Hanna..), det är ju alltid roligare att leka med andras roliga grejer än med de man har själv hemma. Och ärligt talat, vi är väl likadana som vuxna? Det är ju alltid kul att låna en kompis örhängen eller klänning när man ska på fest. Eller??

Carl på golvet och Herman och Märta i soffan:
Ebbe och Edith har funnit varandra
Nu ska vi äta!!
Bebisskaran utökad med Sigrid, 9 månader
Söta! Och vill nån köpa en snygg tvåa på Hunnebergsgatan i Linköping kan ni hålla koll nu. Märtas mamma och pappa säljer den nu, finns på Hemnet senare i veckan. Vart de ska flytta? Västervik verkar det som (fast jag hoppas ni är kvar!!)
Nu har jag slöglott på Allsången en stund men man verkar inte få reda på vem som ska hålla i det hela 2011 idag heller. Trots allt som Aftonbladet vill skriva om programmet.. Attans hur ska man kunna bärga sig...
Skorna står i hallen och stirrar på mig nu, de tycks säga att ska jag springa så ska jag göra det nu. Innan det blir för mörkt. Attans, bäst jag lyder. 5 kilometer snabbt tempo väntar!

måndag 16 augusti 2010

Blåbärsplockning

Ja, nu ska det inte dras stora växlar av denna rubrik men jag och Herman fick ihop en dryg deciliter blåbär idag på eftermiddagen. Det finns ganska gott om bär på gångavstånd men jag hade Edith på armen och hjälpte Herman med den andra så jag kände mig allt annat än som en kinesisk bärplockare som behöver kunna jobba med båda händerna.

Nuförtiden är det ganska korta stunder hon är nöjd med att ligga vaken i vagnen. Jag kan förstå det, hon har sett ganska många trädtoppar vid det här laget. Inom kort får vi ta fram sittdelen.


Ett magert, men gott, slutresultat.

lördag 14 augusti 2010

Vad man vänjer sina barn vid

Hemma efter en supermysig kväll hos Jenny W. Eftersom jag fortfarande ammar gäller ju att dit jag åker längre än 2-3 timmar, dit åker också Edith. Grabbarna lämnade vi hemma denna lördag.

Edith sov en stund när vi tog en barnvangnspromenad över stan för godis samt kaffeinköp. För övrigt har hon varit vaken. Trött trött trött och lite kinkig men helt ok ändå, så fort jag startade bilen kvart i elva så somnade hon dock gott. Hos Jenny testade jag att låta henne somna i famnen, somna i soffan, sova i insatsen till barnvagn. Resultat? Inget..

Och det är här min poäng kommer. Innan jag fick barn var min tanke att man ska lära barnen att sova när de är trötta, de ska kunna somna i vagn eller i en soffa eller i en säng och det ska inte prompt behöva vara hemma. Helst ska de komma och säga att de är trötta också, att man inte alltid som förälder ska behöva tala om att det är dags att gå och sova.

Nu undrar Du som läser detta om jag lyckats med detta? Svar; nej. Inte så bra. Särskilt inte i kväll! Men som kompensation kommer hon kanske sova längre än till 06.30 imorgon bitti...

Sov gott! Det gör Edith...

fredag 13 augusti 2010

Titta hon rör sig!


Ni ser vilka framsteg som sker för Edith! Det går inte fort men vi kan ändå konstatera att hon rör sig runt sin egen axel. Sakta men säkert.. När hon väl får tag på nåt så blir hon så glad så hon i ren iver slänger iväg det hon fått tag i. Då tar hon glatt emot hjälp för att få tag i sitt "byte".

Såhär i slutet av ledigheten gjorde vi ett ryck och putsade alla fönster och duschade alla blommor. Dammsugning och komplett moppning får bli morgondagens beting vad gäller renhållning. Huset är ju ändå rätt stort så det känns bra att dela upp jobbet..

Nu!! Barnen somnar och vi ska äta Vättern-kräftor på balkongen. Mums!