lördag 30 april 2011

En cykeltur senare..

Utsikt över Stångån, Hackefors sluss.
Idag är det valborgsmässoafton! Vi har varje år tittat på brasor på olika ställen, det brukar vara stämningsfullt med alla människor, brasan och lite lagom kyligt väder. Har jag tur så har jag inte hunnit att tappa bort majblomman jag köpt utan kan ha den på jackan, kvällen till ära. I år har vi bestämt oss för att stanna hemma på egen hand, med en fyraåring och en ettåring känns alternativet att stanna hemma och kolla firandet på tv som ett bra upplägg! Får bli lite gott att äta också!

Har ägnat dagen åt att grundmåla mannens gamla skåp som ännu är i garaget. Tar bilder allteftersom så när det är klart ska ni få se före - under tid - och efterbilder. Skulle vara kul att hinna måla i alla fall en gång till under helgen - i så fall är det "bara" en målning och en dörrtapetsering som återstår.. När det är färdigt ska det få sin plats i tv-rummet med förvaring för pussel, spel, dvd-skivor och sånt som man inte vill ha framme.

Dottern fick premiäråka i barnsadeln på cykeln idag, vi åkte varvet runt ån om tre kilometer och sonen trampade på. Ett depå-stopp på ICA underlättade hemfärden (=godis i påse..). Hon verkade ganska nöjd med att sitta därbak, nästa gång får det bli en mössa som inte envisas med att åka ner över ögonen på henne!

Ha en fin Valborgsmässoafton!


torsdag 28 april 2011

Syltrutor!

Imorgon är det min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet. Hittade ett recept på Syltrutor i "Sju sorters kakor" som jag använde mig av, det är lingonsylt på toppen. Maken hade inget emot att vara testpanel när de var klara i ugnen, han garanterar att de är tillräckligt goda för att bjuda på. Hoppas mina arbetskamrater tycker samma sak!

onsdag 27 april 2011

Fick fint besök!

Riktigt kul med whiteboard
Eeh hur funkar den här då - det som kallas för konferenstelefon??
Barnen kom på besök till jobbet idag, mannen hade ärende på stan. Mysigt att träffa dem en stund extra på dan, idag hade ingen av dem hade ens vaknat när jag cyklade iväg på morgonen idag.. Barnen får ju full uppmärksamhet av alla vuxna på jobbet så speciellt sonen tycker det är kul att komma till jobbet en stund (Och har de tur är det nån som bjuder på nåt gott. En fin bonus!) Att kontoret ligger vid Drottninggatan förbättrar bara det hela ytterligare, det är fri sikt över alla fordon som passerar nere på gatan.

Medan jag ringde ett par samtal höll de sig sysselsatta i ett konferensrum, ni ser med vad här uppe på bilderna!

Tog en tidig eftermiddag på jobbet idag, jag har en lång Motaladag framför mig imorgon och sparar på extrakrafterna tills dess. Passade på att åka med familjen till Ica Maxi och fylla på förråden en aning. Nu är det välfyllt så jag tror jag smyger upp i köket och hittar nåt att tugga på:-)

Ha en fin kväll!!

tisdag 26 april 2011

Årstidsreflektion

Först går vi hela vintern och suckar över att den är så lång. Så kall. Så mycket snö.
Nu är det slutet av april och rena försommarvärmen, allt i naturen har fullkomligt exploderat av färger! Härligt härligt, för Er med pollenallergi säkert väldigt besvärligt..

Känns viktigt att inte direkt börja gnälla över hur varmt det är, hur jobbigt det är att jobba och hur fort den här våren nu kom. Nu njuter vi allihopa av solen, värmen och grönskan!! Tar en kaffe på altanen och sitter en stund extra på balkongen - det är vi värda!

måndag 25 april 2011

En rättskaffens kille!

Följer boken:
Tog fram Anna Wahlgrens Barnaboken och läste om 4-åringen, det är på många sätt som vår kille stämmer på beskrivningen i boken. Främst tänker jag på fantasi, han fantiserar hej vilt och har en helt egen värld av kompisar och rutiner för sig. Egna fantasier om saker han ska äta, tävlingar han ska göra och saker han sett på tv (och det man säger man sett på tv, det är sant. I 4-åringens värld i alla fall!) . Följer man med i fantasierna kan man få höra de mest fantastiska berättelser!

Idag pratade han hela middagen om sina tio kompisar som skulle komma över och de skulle stanna på middag och sen skulle de sova över och han hade exakt klart för sig var de skulle sova och hur det skulle gå till. De här låtsaskompisarna har namn som Anin, Nenå med mera. De är ganska lika Herman själv, busiga ibland men snälla för det mesta. Egentligen skulle de stanna ända till lördag men jag sa nej till det, tror att de här kompisarnas föräldrar skulle sakna sina barn då.. Som mamma och pappa kan vi skilja på vad som är fantasi och vad som är på riktigt, kan förstås vara svårare för till exempel grann-Conny som också får höra en del av dessa historier!

Sen är han också en ordningsman, man kommer inte undan med att slarva eller säga fel! Slinker det ur en svordom här i huset så är han snabb att kommentera detta. Upptäcker han skräp på gatan blir han mycket upprörd, han hittade en tom cola-mugg idag och kunde inte förstååå den som slängt den på gatan. Man får ju inte det!? Han håller på att lära sig trafikvett också, man cyklar på höger och det innebär att man inte krockar med de man möter så länge de också kör på sin högersida. Så långt är han helt med på noterna! Idag mötte han några som gick på sin vänstersida och därmed nästan krockade med oss. Efter mötet vänder han sig om och bara tittar storögt på mig och ordlöst uttrycker - så gör man ju bara inte!! Det mamma sagt, det står i en fyraårings värld väldigt högt i kurs.

Älskade unge!!

söndag 24 april 2011

Ny kärra??



Hon är ju ingen pluttebebis längre, våran Edith. Tiden när hon bara sov i sin vagn är passerad sen ett bra tag tillbaka. Hon sover korta pass på förmiddag och eftermiddag, däremellan är det full fart. Ett lite smidigare transportmedel när vi är på språng är förstås sulkyn, vår Briovagn är bra i sovläge men onödigt stor när hon ska vara vaken och vi rör oss ute. Så nu har vi haft sulkydebut och det uppskattades! Och att den är betydligt mer lättpackad i bilen kan både jag och maken intyga..

Nackdelen med denna Briosulky är att den går inte att ha helt i liggläge, detta hade ju varit smidigt annars. Hon kommer ju att sova middag ett bra tag framöver, på dagis sover de i perioder middagsluren ute. Så nu funderar vi på att utöka vår vagnpark med en Teutonia Timmy som enligt tjejen som säljer den är en smidig sulky som OCKSÅ går att ha i liggläge. Nån som har erfarenhet?

Brio Race
Teutonia Timmy

lördag 23 april 2011

Glad påsk!

Påskafton! Lite påskmat, lite studsmatta, lite påskmust, lite godis.
Och inte nog med det - mycket sällskap i form av min bror och hans familj - mycket sol och mycket "ta det som det kommer". En fin påskafton med andra ord!






Önskar en Glad Påsk och skön långhelg!!

torsdag 21 april 2011

Easterwitches!?

Firade skärtorsdagen tillsammans med vänner i Västervik. Underbart soligt väder, sommarkänsla bara av att se havet och känna lite lukten av hav. Barnen gick påskparad och klädde påskbjörken med fina fjädrar. Alla barn söta i huckle, fräknar, förkläden och annat påskigt. Sonen nöjde sig med slokhatt och påmålad mustasch. Jag blev tillfrågad av ett tyskt turistpar varför alla barn var utklädda på det där sättet - "they look like witches!". Finns inget annat att svara än - "swedish tradition" va?

En alltigenom bra dag helt enkelt!



Märta! Mamma Hanna berättade att Märta redan halv sju på morgonen tagit på sig påskkäringdressen!

onsdag 20 april 2011

Tuff start

Fick en minst sagt ovälkommen start på dagen. Fick en fortkörningsbot på väg till jobbet, var på väg till Motala och körde för fort på 70-väg. Jäkla skit! Tänkte först hålla det helt för mig själv men väl på jobbet så kunde jag inte hålla tyst och då visar det sig att var och varannan faktiskt fått böter. Hur man fått böter verkar variera, en del har fått i kamera och andra med polisens laserpistol. Som (den väldigt trevliga) polistjejen sa så hade jag rätt att neka till att jag kört för fort men jag hann slänga en blick på hastighetsmätaren innan jag stannade och hann då att se att det faktiskt gått för fort. Så inget att neka till utan bara betala räkningen och sen försöka att inte tänka på vad pengarna hade kunnat räcka till..

Slutet på dagen blev bättre. Man och barn kom hem efter en minitripp till farmor och farfar, de har varit borta två dagar. Mysigt att krama om dem förstås, sonen följde till och med mig på dagens aerobicpass! Utrustad med hörselkåpor, klubba, ritblock och bilar plus fri tillgång till ribbstolar hade han fullt upp timmen som passet varade.

Har varit en snabbsväng till Blomstertorget nu ikväll, ska sätta blommor i kruka och ha uppe på balkongen. Så här fina är förresten penséerna och påskliljorna nu till påsk! Denna kruka är precis utanför ytterdörren. För övrigt är jag ledig fem dagar från och med nu, hoppas på en härlig ledighet till Alla!!

tisdag 19 april 2011

Mage-rumpa-lår

Var med på vännen Evas pass på Actic idag, körde ett mage-rumpa-lår pass och direkt efter ett corepass. Skönt att få jobba så koncentrerat med dessa muskelgrupper, känner redan att övningarna inte kommer gå min kropp obemärkt förbi. Onsdagen stavas träningsvärk!

Att vi sedan fick flera timmars oavbrutet tjejsnack blev pricken över I:t denna kväll. Gröt ananas och äpple funkar fint som middag! Tack Eva!



måndag 18 april 2011

Hur mycket vuxenpoäng fick jag idag då?

Före och efter, jag skrev ju lite om det häromdagen.
Kom på en sak till.

Jag hade aldrig ägt en cykelhjälm förrns jag träffat min man, han gav den till mig i födelsedagspresent ett år. Jag fyllde 31 tror jag. Tyckte innerst inne att det var en riktig töntig present - vad hände med parfymer och fina smycken? Nej nu skulle det ut och cyklas med vurpollon. Käre värld så osnyggt.. Det var "före".

Efter:
Det gick några år och jag cyklar till jobbet i stort sett varje dag, det är 7 kilometer enkel väg. Varje dag knör jag på mig cykelhjälmen och det känns helt obekymrat. Tycker mer att jag signalerar "här kommer jag, jag är vuxen och jag tar ansvar!" Typ! Men idag blev det lite väl moget inser jag i efterhand.. Gjorde ett kort ärende på stan efter jobbet. Kom på först efteråt att jag tagit på mig hjälmen direkt utanför affären och sen cyklat rätt genom centrum - med hjälm!! Dessutom med beige trenchcoat! Säkert hundra personer som kunde se mig...

Käre värld, vad blir nästa steg i denna tantutveckling?

Gästinlägg 4-åringen

HERMAN
SARA
MAMMA
PAPPA
JONAS
EDITH
JKUYTGFDEGDSEEY6VDCRGRRFU

Min son gästspelar här på bloggen idag. Det sista namnet är nån han inte känner, säger han.
Ha en härlig solig april-dag!!

söndag 17 april 2011

Mersmak!!

Sol hela helgen! Känner att kinderna fått färg även denna söndag, det hettar i hela ansiktet och då har jag ändå inte suttit och solat utan mer bara rört mig utomhus hela dagen. Snacka om mersmak av mer ledighet, mer fixa hemma och mer njuta av att ta det lite som det kommer. Och snart... jag är ledig hela fem dagar nu i påsk och det ska bli otroligt skönt! Först väntar bara tre intensiva jobbdagar, mycket som ska hinnas på kort tid när det väntar storhelg!

Ärligt, hon tycker det är kul att få vara med i mattan men denna bild säger verkligen nåt annat..
Andra och sista odlingslådan på plats!

Och där har vi mersmak nummer II för dagen. Nu har vi satt morötter, rädisor, dill och mynta (ja ni, undra om vi kommer att äta den där myntan...). Har med sonen satt jättesolrosor i kruka och sått fjärilsblommor i slänten. Gett gödsel till jordgubbsplantor som finns sedan innan. Under denna odlingsperiod har vi förstås pratat med grannar och hört oss för om olika tips och råd för att lyckas med odlingen. Och det är då det uppstår ett spontant behov av att utöka detta odlande. Hör bara vad duktiga människor odlar, som vi känner; vitlök, ruccola, spenat, potatis, lök, gräslök.. Och säkert mer som jag inte kommer ihåg.

Tankemässigt har jag så svårt att bara vara lite nöjd över det vi gjort utan börjar direkt dividera med mig själv om vi inte ska ta och sätta lite vitlök. Och tomater när vi ändå håller på. Varför tar vi inte och gör potatisland av hela trädgården när vi ändå håller på? Och när vi ändå odlar all potatis - ska vi inte ta och sälja lite då? Kanske skaffa bi, göra egen honung? Byta inriktning, säga upp mig och börja leva enbart på det vi själva odlar. När vi ändå håller på?

Och svara mig den som kan. Vad skulle vi bygga den där första odlingslådan för? Det var när vi byggde den som som nya underliga hittills okända behov kom upp till ytan!

lördag 16 april 2011

Före och Efter

Innan jag fick barn tänkte jag ofta:
-vad gör folk hemma om lördagarna när man kan träffa kompisar och allra helst gå ut!? Har ingen tid att passa på söndag, nästa anhalt jobbet måndag morgon.
Nu när jag har barn tänker jag:
-åh va skönt att ta det lugnt ikväll då kommer vi hinna massor med barnen och i trädgården imorgon. Hur kan man bara springa ute och sen behöva sova bort halva söndagen?

Livet förändras och jag med det!

Är också lite seg idag efter vår superroliga och lyckade shoppingresa igår, det tar på krafterna att åka så många mil och försöka handla det man tänkt sig. Men det gick bra - resan som helhet får betyg fem av fem!

Klockan är nu snart tio, lördag kväll. Sara säger godnatt!

fredag 15 april 2011

Vad ska jag göra idag då?

Springer vi på honom?
Eller honom?
Eller kanske självaste VD?
Kaffet är upphällt i termos (fina vuxenpoäng!) och mackorna är klara. Nu inväntar jag att klockan blir sex och jag ska hämta upp fem stycken glada tjejer och åka till Ullared! Brukar ta till marginal på morgonen om dottern vaknar och vill vara med men idag har hon den goda smaken att sova så jag fick lite extratid på morgonen.. Satte mig alltså vid bloggen:-)

Ska absolut inte köpa nåt extra i Ullared. Bara följa det jag har på min lista. Inget kommer att impulsläggas i min korg. Yeah. Right. Det här blir kul!

Ha det fint idag!

torsdag 14 april 2011

Gladast i stan!

Eller i alla fall gladaste ungen i Hackefors denna eftermiddag. Äntligen har vi den fula studsmattetingesten på plats i trädgården! Att den är ful gör inte så mycket, sonen har premiärstudsat ikväll - nära två timmar när vi till slut fick bära honom ur och i det varma badkaret istället! Och glädjen i detta studsande går inte att missta sig på, ren och skär lycka för honom att studsa studsa studsa..

Även jag och mannen har förstås testat men på detta bjuds inga bilder haha!




onsdag 13 april 2011

Färg å mera färg!


Det smyger sig in både färger och mönster här hemma. Inte mycket vitt och nytt som kommer över tröskeln just nu.. Älskar färg och mönster - det gör mig glad! Det översta är fina diskhanddukar som jag fick av fina vänner, det andra är mina egna nya hemmaskor. Inget jag har på jobbet kanske men kul att ha till vardags.

Sonen tittade stort på mig när han fick se dem. "Men mamma ska du ha vattkoppeskor?"

Nåt som inte blir i färg är vår nya garageport. Vi har precis haft "vår" snickare här som ska återkomma med offert på ny dörr och arbetskostnad. Vår gamla är helt putt och paj, ett under att den inte dråsat ner än. Det blir en vit, slät dörr men det gör ju inget. Man har inte direkt en garagedörr som humörhöjare!

måndag 11 april 2011

Med tungan rätt i mun!

Sådärja!
Edith har två stycken långa nattlinnen som ligger på vänt för att hon ska lära sig att gå. Liksom ingen idé att ha på långa klänningar eller nattlinnen på en tjej som inte kan gå utan tar sig fram krypande! Men nu så, det är ståträning på gång och så småningom ska väl detta leda till gåträning också.. Och då förstår ni, då ska hon få gå och sen sova i sina nattlinnen så mycket hon orkar!

Noterat!

Noterat 1: Dotter sov för första gången hela natten utan att vakna, egen säng från 20.00 till 06.00 Vid den tiden är det helt ok att gå upp och fixa välling! Det tar sig..
Noterat 2: Tog på mig kläder innan jag kollade väder. Bytte ganska snabbt ut mina beiga chinos mot några som döljer ev. skvätt-märken bättre. Det har regnat inatt och jag cyklar till jobbet.
Noterat 3: Laddar för fredag. Jag och fem tjejer åker till Ullared då!

Ha en fin dag!!

söndag 10 april 2011

4-årskalas!!

Efter förra veckans, på grund av sjukdom, framflyttade kalas så blev Herman firad idag istället av sina kompisar. Huset fullt av glada 4-åringar samt mammor och pappor och några syskon. Lika fint väder idag så den efterlängtade skattjakten kunde vi ha i alla fall delvis utomhus. Herman en nöjd och glad fyraåring, många fina presenter fick han också! Tack alla ni som kom och firade vår Herman idag!

Skattjakt, Mathilda och Herman tar täten
Tätt följt av Albin och Vilgot
Draktårtan!
Fyraåringens födelsedagsfika i form av syltkakor, röda och vita chokladbollar samt chokladmuffins toppad med krossad daim

lördag 9 april 2011

Vår hela dagen!!

Ojdå, barnarbete som fångas på bild:-)

Morötter och rädisor i den första odlingslådan - nu väntar nyinköpt jord och gödsel på att hamna i den andra! Likaså mer morötter, lite dill och lite sallad.

Picnic i skogen, kaffe till oss vuxna och festis till vakna barn.
Full aktivitet i myrstacken. Just denna myrstack går Hermans dagis till så för honom var det viktigt att vi skulle titta på myrstacken på samma vis som de gör på dagis. Sött.
Jonas som gärna vill att hans två äldsta barn ska ääääälska stensöta.

Gult som inte är fult. Gult som bekräftar att det är VÅR!!
Landar in efter en dag där vi alla varit ute mer än vi varit inne. Känner att mina kinder hettar av vårsolen och ser på resten av familjen att de förmodligen känner samma sak. Blivit en del fix och trix i trädgården idag, tog en extra tur till Blomstertorget för att köpa mer jord/ dress/ gödsel. Även att vi haft flera vårar i huset så minns man inte riktigt från år till år vad som dyker upp i rabatter och gräsmattor. Upptäckte vackra tulpaner idag på förrådsväggen. De var säkert där förra året också men det är ju över 300 dagar sedan så det kanske är förståeligt att inte minnet är med mig??

Nu är det lördagskväll och vi har en del förberedelser för morgondagens barnkalas att göra. Gjorde "misstaget" att googla på draktårta (jag har väl nämnt att det önskas ett drak-kalas). Den prestationsångest som uppkom efter denna google-sökning har nu ersatts av "kan de så kan väl vi". Upp till bevis!!