Och som av en slump så hittade jag artiklar om forskning som nyligen kommit med resultat, just gällande gluten. För första gången har man kunnat visa på samband mellan den kost vi äter och i vilken omfattning vi utvecklar intolerans. Spännande läsning för oss som fått det i familjen..
Så ni mammor och pappor med barn som börjat eller snart ska dricka välling - fundera på om inte majs- eller risvälling är ett lika bra alternativ!? Det är lätt att vara efterklok men vi har gett våra barn vetevälling från sex månaders ålder och med dottern har det som ni vet fått konsekvenser i form av glutenintolerans.. Det är ju med stöd av den här forskningen rätt sannolikt att hon utvecklat sin intolerans i samband med att hon börjat få veteprodukter (välling), kanske utlöst i samband med nån förkylning eller så.
Detta med gluten är verkligen omtvistat. Vi är precis i startgroparna med gröt och välling. Alma är måttligt förtjust i båda. Har spanat in majsvälling, men inte sett något alternativ till gröt. Tips?
SvaraRaderaJag har varit jätteförsiktig med vällingen till mina två barn då jag själv är glutenallergiker. Jag har gett dem majsvälling till en början och sedan långsamt, långsamt gått över till den vanliga vällingen. Än så länge är de båda friska. Jag själv fick min glutendiagnos vid 9 månaders ålder. Min mamma kunde inte amma mig och vällingen för 30 år sedan var full med gluten. Det som idag stod i artikeln är vad min mamma har hävdat i hela mitt liv så det ska bli intressant att de vart det slutar.
SvaraRaderaDet är roligt att höra att Edith mår bättre, jag tycker hon ser lite rundare ut på de senaste bilderna och det är härligt. Hoppas ni alla mår bra och får en härlig midsommar! Kram Frida
En ny sajt om moderna sjukdomar och spannmålet har öppnat.
SvaraRaderahttp://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html