Zuccini- och köttfärsgratäng med osttäcke/ recept typ lite från nätet och lite vad som fanns i kylen.
Skivade och stekte zucciniskivor från två zuccini med flingsalt,
brynde nötfärs på ca halvkilot.
Varvade skivor och köttfärs i gratängform, salt och peppar. Toppade med tre uppvispade ägg samt en rätt rejäl skvätt grädde. Smulade över lite fetaost och lite ost och gräddade på 200 grader i ungefär lika lång tid som ett Bolibompaavsnitt håller på.
Barnen och mannen fick ris till och alla tuggade vi på den eviga broccolin.
Enkelt gott och very LCHF!
Igår provade jag att hyvla (med en osthyvel) långa remsor av en squash och stoppa ner, cirka 10 sekunder, i kokande saltat vatten och sedan servera LCHF-köttfärssås till.
SvaraRaderaSå nära tagliatelle man kan komma. Tänk vad mycket feta och goda pastaståser man kan göra och servera till!