tisdag 1 januari 2013

Nyårsdagen 2013

 Nyårsdag och flaggdag! Hoppas ni har en bra dag och också är nöjda med gårdagens firande!

Även fast vi alla sov ganska länge idag ligger vi lite back på sömn och är rätt trötta, sega sådär man blir efter att ha varit uppe extra länge. Eftersom det är fem plusgrader och all snö smälter bort och bildar stora vattenpölar överallt tillbringade vi en stund ute med att vada i vatten och ”göra vår”. Att göra vår känns rätt konstigt eftersom det är just 1 januari men vädret är som det är och det gäller att göra det bästa av det.

 På eftermiddagen åkte jag, Mathilda och Herman på bio. Vi tittade på Sune i Grekland och skrattade gott åt alla tokigheter som Sunes pappa (Morgan Alling) har för sig. Har ni en tioåring i familjen tycker jag Sune är en idealisk film, denna tioåring hade mycket roligt åt Sune och hans tjejtjuseri. Herman med sina fem år tyckte att andra saker var roligare, till exempel en stackars tjej som ramlade i en spikmatta eller fick en blomkruka i huvudet. Film är festligt, behagar olika åldrar på olika sätt!
Den långa ledigheten närmar sig slut för denna gång. Stora tjejen ska till farmor nu några dagar och våra mindre är hemma med pappa veckan ut. Jag tar cykeln till jobbet imorgon bitti och kan nog räkna med tre dagars intensivt arbete men förhoppningsvis gott om möjlighet att planera stora delar av våren.

Samt lunchshopping - jag har inte ens varit i närheten av en affär under ledigheten! Vill förstås kolla om det finns fynd på rean att göra..

Ha en bra vecka allihopa - lediga eller jobb!?

7 kommentarer:

 1. Lediga tack och lov! :-)
  Skönt familjemys och lite träning. Idag fick jag till ett långpass. Skönt i "vår"(?)solen. :-)

  god fortsättning!
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att gå på bio.Här är vi lediga till 7/1-13 Bara så skönt.Ha en skön nyårsdagenskväll.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 3. Att plaska i vatten med gummistövlar ser ju störtskönt ut! Här har det också varit en aning segt idag... slappdag till tusen! Ha en riktigt god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 4. Trist med snön! Här har vi haft en lång sed dag! Här har vi tittat på Ivanhoe... så nu har det nya året börjat på riktigt! Ett nytt fint år till dig! KRAM Anna

  SvaraRadera
 5. Den filmen ska jag gå och se med mina barn. Sonen fullkomligt älskar Sune, så det passar säkert alldeles lysande!
  Här har snön oxå smält bort. Det är alldeles kolossalt grönt överallt och jag tycker att det är så himla tråkigt.
  Jag ska oxå dra iväg till jobbet i morgon. Hade gärna varit ledig hela veckan..men men skönt att veta att inte alla är lediga.

  Ha det gott!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 6. Här är det jobb jobb jobb varje dag skulle behöva åka till kontoret jag med i morgon men det blir nog jobba hemma och besök hos farbror doktorn istället. Trist för barnen att all snö försvinner redan men det kanske kommer en ny omgång, vintern lär väl inte vara slut än. Önskar dig en god fortsättning på 2013 och förhoppningsvis lite fynd på rean nu i veckan!!!

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 7. God fortsättning! Idag drar det igång för mig också. 11 dagars ledighet är som bortblåst.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!