tisdag 27 november 2012

Ä som i...

Ä som i ägg!

Ända sedan förra nyåret har familjens, eller min, konsumtion av ägg varit väldigt hög. Jag äter kokta ägg, äggröra, stekta ägg och omelett både nu och då. Gott och proteinrikt!

Första halvåret 2012 höll jag mig strikt strikt till så kallad LCHF-kost vilket innebär lågt kolhydratintag och högt fettintag. Vartefter jag tränat upp mig till halvmarathon har jag lagt in några kolhydrater i kosten till middag främst, en näve pasta eller en liten potatis. Frukt äter jag lite grann, det är gott och det är nyttigt! Men fortfarande, färre kolhydrater än ”vanlig” kost.

Vet inte om jag kan tacka äggen för att ha avhållit mig allt vitt socker under snart ett år. Kanske.. Och vet ni att har man väl börjat - att sluta! - så är det inte så svårt! Bort med godis, kakor, bullar, sockrad mat av alla sorter och in med mer protein och grönt. Gillar!

Och fler som bokstavsbloggar hittar du här!
Anneli Hönan Anna SvartVittochRött Martunia HönaPöna Karro Hemma på Sjuan Dagar av Lycka Meam Die Creando Melody Ab imo Pectore Elvornas Hem Home to Tiny Karin Mitt så kallade liv Lisa Lifestyle by Lena Jossan le Petit Jardin Maria Wikers liv Sandra

15 kommentarer:

 1. Jag är sååå glad att ägg finns!! Rejält protein om man säger så :-) Perfekt vid hård träning! Så duktig du är med "sockerfråvaro"! Kanonbra! Ha en go dag!

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt ätit Ägg idag till frukost.
  Ägg är nåt som jag MÅSTE äta för läkaren kräver detta. Jag är vegetarian sedan över 30 år sen. Jag har B12 anemi och måste medicineras för det. Jag vägrade börja äta kött och fisk men läkaren kräver att jag ska äta ägg och mjölkprodukter. Så idag åt jag ägg. Men det är sällan jag gör det. :)
  Ha en jättefin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ägg är gott och rolig tolkning av dagens bokstav..jag önska att jag lika "lätt" kunde sluta med socker..har provat LCHF men fick så ont i magen..måste hitta mig ett eget sätt..snart, väldigt snart. Du är ju jätteduktig!!

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Det blev ett ägg hos mig också idag! Men inte ätbart! Det här har verkligen varit en
  utmaning som fått mig att fotografera sådant som jag aldrig hade gjort
  annars. Kul!
  Ha en bra dag!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 5. Härlig tolkning av Ä ! Ha en fin fin dag.

  SvaraRadera
 6. Är lite dålig på ägg. Vet inte varför. Det är ju både gott och billigt!

  Så skönt när man inte är sockerberoende. Härlig balans i kroppen som gör att man inte är sugen helt enkelt. Just nu är jag tyvärr inne i en sockerperiod. Blä.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Finns ju tydligen inget bättre än ägg tydligen ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ägg såklart!!! Snyggt fotat!
  Mmm, ägg är gott!!!

  Nu är snart bokstavsutm över. Det har varit jättekul och det kommer helt klart kännas lite tomt *ler* Vi får köra något annat på andra sidan nyår ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. Håller fullständigt med! Det är inte så svårt när man väl har kommit in idet. Tvärtom så mår man ju väldigt bra i hela kroppen :)

  SvaraRadera
 10. Wow så duktig du är! Körde GI när jag var gravid och jag gick ju också ned 6 kilo! Det är inte illa när man är gravid med tvillingar ;) Detta var förresten ett råd av min barnmorska.. jag åt massor.. men lät bara bli kolhydraterna.. ingen nöd på ungarna. Nu... nja.. nu blir det alldeles för mycket dumheter som stoppas i mig. Skärpning!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 11. Ägg är bra grejer och jag är imponerad över att du lyckas hålla dig till din diet, jag vacklar och normaläter mest hela tiden fast jag nog egentligen mår bättre utan en massa kolhydrater.
  Bättre sent ÄN aldrig tänker jag och har nu fått till ett Ä inlägg
  http://sveaspunkt.blogspot.se/2012/11/a-som-i-alskad.html
  Trevlig kväll, Sandra

  SvaraRadera
 12. Äter också LCHF o mår såå bra. Ägg äter jag varje dag o tröttnar aldrig på det. Kommer kännas konstigt i morgon när utmaningen är slut, det har verkligen varit superkul. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 13. Ägg! Så gott. Så praktiskt. Älsggar!!

  SvaraRadera
 14. Två hårdkokta ägg. Varje morgon. Perfekt start när man som jag inte är särskilt frukostbenägen. Bra vana helt enkelt

  SvaraRadera
 15. Ägg är supergott! Minst 2 st om dagen blir det.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!