torsdag 15 november 2012

O som i...

O som i Ordning och Reda
Bloggutmaningen A-Ö fortsätter - idag är det dags för O! För varje kommentar på mina A-Ö-inlägg skänker jag en krona till Cancerfonden - jag tackar för alla kommentarer  ni lämnar och alla som ni förhoppningsvis lämnar resten av utmaningen! Andra alfabetsbloggare har ni här:

Anneli Hönan Anna SvartVittochRött Martunia HönaPöna Karro Hemma på Sjuan Dagar av Lycka Meam Die Creando Melody Ab imo Pectore Elvornas Hem Home to Tiny Karin Mitt så kallade liv Lisa Lifestyle by Lena Jossan le Petit Jardin Maria Wikers liv Sandra

Ja det här med ordning och reda - hur tänkte jag nu, kanske ni undrar ni som känner mig mer än bara via bloggen. Har hon gått och blivit tokig? Nejdå, som vuxen så har jag lärt mig att ordning och reda är en förutsättning för att leva ett lugnare liv. Jag gillar när diskbänken är ren och undanplockad, böckerna snyggt uppställda i hyllan och tvätten ren och i lådor, barnens leksaker i rätt låda och alla andra hundratals småprylar på rätt ställe. Då kan jag lättare lägga fokus på andra - viktigare - saker!

Inte att jag är pedant för det vare sig hinner jag eller orkar jag. Men jag kan inte komma ifrån att en viss sinnesfrid infinner sig när papprena är på rätt flik i pärmen, bockarna på ”att-göra-listan” är fler än det som är kvar eller när skorna står i skostället och tvättkorgen är halvtom. Jag kan lätt leva med den lite kaotiska tillvaro som uppstår när heltidsjobb, småbarnsliv och ambitiösa försök till träning ska rymmas under ett tak. Men ändå, ordning och reda är ett himla behagligt tillstånd..

Hur är ni - plocka/ inte plocka eller pärms papper/ stapla papper? Typ!?

23 kommentarer:

 1. Visst är det skönt med ordning och reda..fast jag kan allt vara slarvig mellan varven, sen när jag tar i det ska det vara extremt på andra hållet. Men papperna i pärmen är en klar förutsättning för ha ordning och reda..anars blir man tokig.

  Min listor jag älskar att skriva, hjälper mig i orningens tecken

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 2. Gillar den här utmaningen! 1kr till Cancerfonden!!

  Visst är det skönt med ordning o reda! Förr hade jag ordning i mitt eget kaos men det fixar jag inte länge! Bara att leta efter vantar på morgonen kan göra mig galen! En korg för vantar o en för mössor i hallen gör kalla morgnar lugna!

  Fin torsdag till dig! KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Ordning och reda älskar jag, men ibland är det ändå kaos runt mig...
  För många järn i elden! Då är det skönt att ta en paus och bara
  röja upp, så sinnesfriden sänker sig, åtminstone för en stund.
  Ha en bra dag!
  Melody med matte

  SvaraRadera
 4. Usch, jag är en totalkaosig människa! Fast jag vet att jag mår mycket bättre när det är fint och ordning runt omkring mig.

  Ha en fin dag! kram Elin

  SvaraRadera
 5. Jag är ett stort kaos hela jag, men det sista jag gör efter att barnen nattats och det är dags för soffan så kör jag ett race med plock. Det första jag gör på morgonen innan dagens bestyr är också ett plock-race... Fattar aldrig hur det hunnits komma fram så mkt tills dess men... Gillar att ha ordning och rent även om kaoset alltid lyckas bestå... Papper och pärmar är min svaghet. Per är som du!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag gillar ordning och reda för att jag hittar de saker jag vill använda när jag är kreativ.

  I grund och botten är jag en rätt spontan och oordningsam person men som gillar struktur. Det behöver inte vara välstädat bara jag kan hitta grejjerna jag vill ha.

  Pärmar tar för övrigt för lång tid att sätt in saker i, vi har exempelvis en låda för obetalda räkningar och en annan för betalda. Jag överväger att skaffa någon form av hängmappsystem istället så kan vi dessutom kategorisera papprena på en gång utan att behöva ta tiden till att leta reda på rätt flik i en pärm...

  SvaraRadera
 7. Fint att du skänker till cancerfonden ! Jag är en ordning och reda människa men med ett litet kaos då och då ! Ha en fin torsdag ! Kram

  SvaraRadera
 8. jag gillar ordning och reda, och orkar allt som oftast hålla ordning. Men nån gång emellanåt kan det bli lite stökigt, det gillar jag inte!

  SvaraRadera
 9. Visst får man sinnesro med ordning o reda. Har väl inte alltid det men för jobbar på det :)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 10. Åh jag tappade helt bort mig i din fina från A-Ö :( Har haft så vansinnigt mycket att göra.
  Kram fina du

  SvaraRadera
 11. Jag gillar inte när det blir för stökigt... det kan det ju bli, men när jag känner att mitt ordningssinne börjar dyka upp så går det ofta i rasande fart :-) Irriterande att ha det för stökigt, men någon pedant är jag absolut inte... Ha en fortsatt go kväll!

  SvaraRadera
 12. Men vilken fin tanke med utmaningen.

  Ja du, älskar när det är ordning, men ändå är det alltid ett litet smått kaos med saker här hemma. Så brukar försöka springa runt och röja de värsta om kvällarna när den lilla somnat.
  Men så flyttade vi till huset i somras, källaren står under renovering och övervåningen är "så länge". Så lite småkaos lär vi ha läääänge.

  Hoppas du haft en skön torsdag. Kram Malin

  SvaraRadera
 13. Jo lite ordning och reda behöver man. Jag var nog extrem förut och gick jämt och plockade och kunde inte se ett dammkorn i hörnen. Men nu har det gått över! ;)
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 14. jag känner mej helt senil som glömmer att svara på dina frågor angående mössan... :-)
  Menar du en sån som hilma har, likadan? Vad har hon för mått på huvudet isåfall?
  Kram...

  SvaraRadera
 15. Jag älskar ordning och reda! Tyvärr hinns inte allt med i den takt jag skulle önska. Inte alls faktiskt... Kanske när barnen blivit lite större.

  SvaraRadera
 16. Snygg ordning!!!

  japp, basket blev det ... han börjar bli duktig så vi fick en regäl match båda två *ler*
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 17. Härlig ordning! Här är jag dålig på att få in papper i pärmar...
  Kram kram

  SvaraRadera
 18. Jag är fru ordning o reda mer o mer för varje år som går. Tror mycket beror på att jag har ett mer inre kaos, med ideero tankar, och då måste jag ha ordning o reda omkring mig. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 19. Tar in papper i pärmar, håller med skönt att boka av och få undan.Kram Nilla

  SvaraRadera
 20. Sinnesfrid, precis så känner jag med när det är undanröjt. Tyvärr en känsla som infinner sig alltför sällan :-)

  SvaraRadera
 21. Jag älskar ordning & reda Men. Det håller i högst 3 dagar. Sedan bryter kaoset ut igen! Jag hoppas på en personlighetsförändring då jag får barn... ;)

  SvaraRadera
 22. Hej! Din blogg har jag tyvärr missat här i bloggvärlden. Cancerfonden behöver sannerligen alla kronor de kan få.
  jag gillar definitivt ordning och reda , papperen är i pärmar, men visst damm har jag i hörnena ibland, det går tyvärr inte att undvika med fem små ulltussar, två barn , en man och så jag själv då.
  Önskar dig en fin fortsatt vecka/
  Berit

  SvaraRadera
 23. Jag gillar definitivt ordning och reda, som du säger papperna bakom rätt flik och disken undanplockad. Tillvaron blir så mycket enklare då.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!