torsdag 22 november 2012

V som i...

V som i vitlök. Så himla gott! Kommer ni ihåg på 90-talet?, då frågade vi ofta varann om vi hade ätit vitlök just för att lukten var så speciell? Nu, är det sällan jag hör den frågan eller kommentaren och jag undrar om det beror på att vi vant oss vid lukten eller om vitlöken luktar mindre nu? Vad tror ni? 
 V som i vackra vän. Lilla E snappar ord som aldrig förr och har börjat säga så här; mamma, ja din lilla vän. Bja mamma! Söta lilla vän, som ni ser går det till och med att smyga i ett hårspänne. Ibland!
 Och V som i värmeljus! Antar att det är fler med mig som köper på sig flera paket på IKEA varje gång för att bunkra upp? Jag tycker faktiskt att de är ganska fina och förvarar dem i en glasburk väl synligt. Och ni tänker väl på att de tomma förpackningarna ska sorteras som metallskrot!? Inte hushållssopor! 
Och som i varje A-Ö-inlägg under november skänker jag, för varje kommentar, en krona till Cancerfonden så kom igen nu!! Och det finns många andra som bloggar om alfabetet, kolla in här vetja:

Anneli Hönan Anna SvartVittochRött Martunia HönaPöna Karro Hemma på Sjuan Dagar av Lycka Meam Die Creando Melody Ab imo Pectore Elvornas Hem Home to Tiny Karin Mitt så kallade liv Lisa Lifestyle by Lena Jossan le Petit Jardin Maria Wikers liv Sandra

Önskar en fin torsdag - förhoppningsvis är detta den fjärde och sista hemmadagen för min och barnens del. Längtar efter jobbet nu, de efter kompisarna på dagis!

23 kommentarer:

 1. Så självklara V du valt....vitlöken så god, en del i maten jag inet hade velat vara utan..men visst var man så skeptisk på 80 talet. Kommer till och med ihåg att vi kallade bussen som gick till Rosengård, som då var mest invandrartäta stadsdelen i Malmö för Vitlöksbussen.

  Vänner är mysigt och värmeljusen är ett måste

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 2. Vitlök var förbjudet på 80-talet! Idag är det en självklar krydda! Inte alls exotiskt som då! Lustigt det där!! Minns när avocadon o kiwin kom! Det är kul o spännande med mat o kryddor!

  Ha en fin dag och vitlök är bra mot öronvärk!
  KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Vi kan konstatera att V är Vacker, Vad-gott och Väldigt-romantisk! :)
  Varm-kram till dig!

  SvaraRadera
 4. haha... jag tror att det är vitlöken som har slutat lukta...!
  Du, kom på att vi aldrig kom längre med den där mössan. Om du fortfarande är sugen kan du ju höra av dej... :-)

  SvaraRadera
 5. Jag tror nog att det också är så att vi vant oss lite vid vitlöksdoften för min syster gillar inte vitlök och hon
  nosar då upp varenda liten stänk av vitlök i maten! När ingen annan kan ana att det finns
  vitlök i receptet, så nog upptäcker hon det direkt! Det är när hon kommer som jag inser hur mycket
  maträtter som jag har vitlök i! Nästan svårt laga mat idag och inte använda vitlök!
  Ha en bra dag!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 6. Själv har jag aldrig tyckt att vitlök luktar nåt alls, nånsin! Förutom gott! Jag förknippar vitlök med god mat så om nån skulle lukta så har jag nog bara associerat till att de måste ha ätit god mat!
  Däremot kommer jag ihåg att vitlök är sååå bra MIT förkylningar, och framförallt öroninflammation. En farbror till mig stoppade in två klyftor i sina öron och näsborrar en gång när han hört det, det frätte gött kan jag lova...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har också värmeljus väl synliga. Så att de är lättåtkomliga och för att det är fint.

  SvaraRadera
 8. Vitlöken luktar INTE mindre! Det upptäckte vi häromdagen när en av dotterns kompisar hade ätit vitlök och var hos oss. Vi fick vädra i timmar efteråt :)

  SvaraRadera
 9. Härligt V inlägg och vitlök svårt att vara utan ! Ha en fin torsdag .

  SvaraRadera
 10. Hejsan! Vitlök kunde man ju haft på bokstaven G som i gott, för det gillar vi i min familj att använda i matlagningen, ha en bra dag och hoppas ni snart är friska Karin

  SvaraRadera
 11. Tack för kommentaren i min blogg.
  Vitlök - gott! Jag har t o m lärt min man att gilla den.
  Liten söt kalufs med rosa hårspänne.
  Du undrar om musiken i min blogg. Gå in på MixPod.com och klicka lite här och där enligt anvisningar, så har du också förhoppningsvis några av dina favoritlåtar på din blogg. Lycka till!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 12. Älskar vitlök!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 13. Mums, vitlök! Och ja... jag har ett helt skåp fyllt med värmeljus och ändå kommer jag alltid hem med ett helt lass från ikea.

  Ha en fin kväll! /elin

  SvaraRadera
 14. Det är lite konstigt det där med vitlök. Det är precis som du säger att förr frågande man alltid, men nästan aldrig nu?!

  Hoppas ni har haft det bra där hemma och att ni är friska nu.
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 15. Vitlök...mums! Älskar det.

  Hoppas det går mot rätt väg nu och att ni mår bättre!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 16. Vitlök är väl ändå guds gåva till människan vad det gäller kryddor. Av mitt intag av vitlök behöver jag inte vara rädd för några vampyrer (med tanke på mitt V-inlägg). Kramisar Tina

  SvaraRadera
 17. Vitlök....supergott och en sån liten pärla du har :)
  Kram

  SvaraRadera
 18. Verkligen heeeeeeeeeeeeeelt underbara foton!!! Och för ett gott ändamål:)))

  Stoooooooooooooooooor kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 19. Vitlök är ju som salt numera! Lagar nog bara pannkakor utan vitlök...

  SvaraRadera
 20. Åh vilka härliga V´n!! Vitlök ja... Kommer ihåg att vår gemensamme ex hatade vitlök så åt inte det på hela de 2,5 år som vi var ihop!! hehe Jag som ääääälskar vitlök!! ;-)

  Värmeljus är ett måste i denna mörka tid!

  Söta E som har så goa uttryck!! Saknar er!
  Kram!!

  SvaraRadera
 21. Sååå gott med vitlök! Japp, nu behöver man inte be om ursäkt för att man ätit mat med vitlök i längre. Perfekt! Alla luktar samma :-)

  SvaraRadera
 22. Älskar vitlök har det i nästan allt..kram Diana

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!