lördag 29 december 2012

Årskrönika

Bara två dagar kvar på 2012 nu, på nyårsafton klär vi upp oss och firar in det nya året 2013 tillsammans med två andra familjer här i området. Tänker lite som en avslutning på året presentera min, bloggens, årskrönika! Utan kronologisk ordning, mer som det faller sig. Ni som regelbundet läser mina anspråkslösa rader känner nog igen det mesta..

Mål. Träning. 
Jag motiveras av att ha mål, mål som är rimliga att nå inom rimliga tider. Av den anledningen anmälde jag mig till Stockholm halvmarathon i september och följde från maj ett träningsprogram som rekommenderade löpning 4 gånger i veckan i varierande längder, tempon och intervaller. Är så glad att jag återigen ställde upp i loppet och är också glad för att träningen gett mig två nya löpkompisar i Annika och Elin!
 På tu man hand
Vi lever småbarnsliv. Jag älskar det livet men värdesätter otroligt mycket de resor eller utflykter vi gör på tu man hand jag och min man, de tillfällen man kan äta middag så sent man vill och kolla i andra butiker än leksaksaffärerna.. I oktober gjorde vi en dygnsresa till Oxelesund. Som ni ser var det fina färger på löven som fallit då.

 Fylla halvjämnt
I mars fyllde jag 35 och detta firade jag genom att bjuda hem mina kompisar och bjuda på bubbel och snacks. Skratt, glädje och värme! Som avslutning på kvällen åkte vi till stan och käkade middag på hotellet. Jag är så glad att jag har så många fina vänner i mitt liv!

Mamma-barn boost
I vår fyller Herman 6 och Edith 3. Tiden går så fort tillsammans med dem och jag är så stolt över att vara deras mamma. Jag och vi försöker att vara mycket tid med dem och göra roliga saker men med tanke på jobb och livspussel så känns det ibland som det saknas tid. Känner ni igen det? Sedan Edith började på dagis har både jag och Jonas jobbat heltid och försökt kombinera detta med att vara bra föräldrar. Jag har varannan (ibland var tredje vecka) tagit en dag ledigt och bara varit med barnen. Vi myser, pysslar, leker, gör utflykter eller träffar kompisar. Dessa dagar kommer jag ta även under nästa år och för alltid att bära med mig som fina fina minnen!

 Musik
I somras fick jag äntligen ordning på Spotify i mobilen och lyssnar ofta på musik i mina lurar. På jobbet sitter vi i landskap och vill jag koncentrera mig på det jag gör är det skönt att ha musik att jobba till. Det album jag lyssnat allra mest på och tycker allra bäst om är Petra Marklunds Inferno. Underbar musik - fina texter och underbara melodier!

Renovering
I år tog vi tag i vårt trapp-projekt här hemma. Vi lät målare måla trappen och sprutlacka själva spjälorna, en golvfirma la in heltäckningsmatta på stegen. Detta gav helt klart ett lyft för hela vårt hus! Att vi lät målare göra det var också en bra grej, tror faktiskt aldrig att vi hade fått ett så bra slutresultat på egen hand!

 Konsert
Bästa, och dessvärre enda, konserten under 2012 var Winnerbäcks avslutningskonsert i Vidingsjö. Magiskt. Glädjen att ta cykeln dit och hem och i vimlet stöta på massa bekanta gjorde den berömda pricken över I:et!

 Bloggen
Bloggen har blivit en del av mig och numer går det ju att hålla koll i både telefon och dator. Det är nog faktiskt så att det är bloggens förtjänst att jag fotar så mycket, det finns liksom ett direkt syfte med att ha kameran med. Och förutom att blogga själv så tycker jag att det är minst lika kul att läsa andras bloggar och inspireras av utflykter, kläder, inredning eller livsinställningar. Härligt! 

Under november bloggade jag i alfabetsordning en sak i taget A-Ö och för varje kommentar skänkte jag en krona till Cancerfonden. Det roliga var att så många hängde på och att jag fick skänka 545 kronor till Cancerfonden!

Maten
Hela första halvåret åt jag en strikt LCHF-kost, upplevde fördelar som jämnare humör och mindre vätska i kroppen! Nu, andra halvåret, är jag mer generös i mitt ätande och äter frukt och ibland bröd med minimalt sockerinnehåll. Det jag är mest nöjd över är att jag under hela året helt avhällt mig raffinerat socker eller vita kolhydrater. Lågkolhydratkosten har gjort det enkelt för mig att avstå kakor och godis och annat med socker i!

Vi har också testat Linas Matkasse och tyckt det varit smidigt att få maten hemkörd. Men som med allt går det i perioder och nu efter att ha testat har vi pausat abonnemanget och lagar bra mat själva. 
 Semester
I april åkte vi till Turkiet. En himla härlig vecka med massor av sol och värme, glada barn och harmoniska vuxna. Behövde just då ladda av jobb-batterierna och på familje-batterierna så veckan kom väldigt lägligt!

2013
Skål! mina vänner att det nya året är på gång. Jag har nya uppdrag att vänta jobbmässigt och ny skolform för sonen, han börjar sexårs. Vi kommer att boka semesterresa och jag kommer att springa Göteborgsvarvet. Det blir också en lång period av gräsänkeliv då makens jobb drar iväg honom under en tid. Jag hoppas att få träffa våra vänner och vår familj minst lika mycket som i år, och förstås att vi alla får vara friska! Det sista, det är det viktigaste utav allt. 

24 kommentarer:

 1. En superhärlig årskrönika! Tack för den :) Och så kör vi på mot 2013! :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vilket innehållsrikt år... Önskar dej ett fantastiskt 2013!

  SvaraRadera
 3. Kul att du kikade in till mig. Härlig årskrönika du bjuder på. Hoppas att er nyårsfirande blir bra och att 2013 blir så bra som du önskar. Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Brukar inte vara fan av årskrönikor. Men jag gillar ditt grepp. Ser fram mot att följa dig 2013
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa årskrönikan. Du har hunnit med massor, fast ändå inte försakat familjen. Bra kombination. Jag tar med mig det och mitt löfte för nästa år är att umgås mer med familjen och göra roliga saker. För nu så ska eländet i knät BORT!! Tack Sara för det!!
  Önskar dig en riktigt skön lördagskväll trots sjuka barn.
  KRAM!!
  Anneli

  SvaraRadera
 6. Det var en fin krönika, den utstrålar tacksamhet och förnuft, tycker jag!

  kram

  SvaraRadera
 7. Så fint, tänk vad mysigt det är att tänka på allt som hänt. Och i Oxelösund växte jag upp... Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig årskrönika , tack för den . Kram

  SvaraRadera
 9. Så kul att läsa din krönika!
  Och vad fint kort på dig i förra inlägget, kram Suss

  SvaraRadera
 10. Vilken fin årskrönika! Det låter som att 2012 har varit ett bra år och jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2013.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Fint blev det med vit trappa! Vi målade våran furutrappa vit 2009, världens lyft för hela huset! Marathonlopp, du kämpar!! Imponerande! Bra mål!!

  Stolt ska du verkligen vara! Så söta guldklimpar! Oxelösund är ju min stad! Minns er tripp till Stjärnholm! Det är jätteviktig att man får egentid som vuxna! Bra att ni rår omvarandra!

  LCHF har jag med sedan april! Mår så bra av det! Har fuskat nu i dec. Linas är kanon! Har haft det i perioder!!

  SKÅL och Gott Nytt År! KRAM Anna

  SvaraRadera
 12. Vilket år!!! Härliga stunder och upplevelser! Ha ett riktigt gott nyår!

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig årskrönika! Tack för att du delar med dig och tack för alla dina fina hälsningar under det gångna året! Nu ser vi fram emot det nya 2013!
  Kram fina du!
  Jenny

  SvaraRadera
 14. Tack för fina kommentaren på min blogg, blir så glad att du hittade till mig. Mysig blogg du har, Ha ett mysigt nyår , Gott nytt år kram Mimmi

  SvaraRadera
 15. Gott nytt år, önskar er en fin nyårskväll. Så glad att jag har hittat hit.. Kram

  SvaraRadera
 16. Vad roligt att få läsa om ditt och din familjs 2012! Hoppas att 2013 blir lika fint :)
  Jag anmälde mig försent till Göteborgsvarvet, velade ett tag och det grämer mig nu:-( jag sprang 2011! Har du sprungit tidigare??

  Önskar dig ett gott nytt år
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 17. Riktigt, riktigt härlig läsning!! Gott Nytt År till dig och din familj!!

  SvaraRadera
 18. Jag gillar de här årskrönikorna som finns lite var stans i bloggarna nu. En chans för mig att få veta lite mer om personen, jag som är ny inom den här världen.

  Jag blev särskilt imponerad av dig att du klarar att hålla dig från raffinerat socker. Jag försöker också men lyckas inte vara så strikt som du. Får jag fråga hur gör du med barnen, äter de socker? Vad får de för mellanmål? Det tycker jag är det svåra, att komma på bra mellanmål.

  Så roligt att du gillar mina ljus! Har en liten dröm om att komma igång med lite försäljning framöver...

  Gott Nytt År!!!

  SvaraRadera
 19. Så skojigt att få läsa din krönika! Det blir roligt att få följa dig 2013! Gott Nytt År! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 20. Underbart med krönikor!
  Nu önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt 2013!
  Kram

  SvaraRadera
 21. Vilket år!! Jag som inte följt dig så länge fick en fin sammanfattning där!! Gott nytt år och på återseende hoppas jag! Kram sandra

  SvaraRadera
 22. Kul att få ta del av ditt år! Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år! Ses 2013.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 23. Vilken jättefin krönika och därmed också vilket underbart år du har haft! Roligt att få följa dig! kram och god fortsättning

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!