fredag 28 december 2012

Ottabilder

Karlskoga kyrka
 Barnens äldste kusin ska konfirmeras i vår och en del av studierna (kallas det så - 2012??) är att gå på gudstjänster av olika slag. När det var dags för julotta så följde jag med konfirmandens familj och fick uppleva min första otta på många år. Snön ven runt öronen och det hade snöat massor under natten. Inne i kyrkan fanns hundratals levande ljus och det var en väldigt vacker stund. Som en av psalmerna sjöng vi Stilla Natt och det är kanske en av de vackraste psalmerna jag vet.Jag är riktigt glad att jag tog chansen att åka med till kyrkan, nu kanske det inte dröjer fullt lika många år innan jag åker dit igen! Brukar du vara på julotta?

Fredagmorgon nu.. Jag har en tid hos frisören redan 08.00 och lämnar man och barm hemma i soffan.  Dagens temperatur på sonen är 38.1 och på dottern 38.6 så det blir åter en innedag för deras del. Det går ingen nöd på dem men det känns trist för deras skull att de inte kan åka vare sig pulka eller skidor just nu när vi ändå är lediga..

Ha en fin dag!!

15 kommentarer:

 1. Studier heter det nog. BIbelstudier sa vi på min tid. Ser fantastiskt vackert ut. Just julotta går jag inte så gärna på. Brukar vara så oförskämt tidigt. Men att gå i kyrkan är väldigt stämningsfullt och lugnande. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har inte varit på julotta på evigheter. Men tycker att det är fint att vara i kyrkan ibland.
  Stämningen och den mjuka känslan.

  Tack för fina ord hos mig!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Lilla F går oxå o konfimera sig så vi var i kyrkan på julafton. Stämningsfullt o fint. KramisarTina

  SvaraRadera
 4. vad vackert det ser ut!
  Julotta är stående här, eftersom min man jobbar i kyrkan. Men sedan vi fick barn stannar jag hemma med dem, och det är ju rätt skönt det med... :-)

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det ser ut! Har nog aldrig varit på en julotta

  SvaraRadera
 6. Åh va mysigt det ser ut. Krya på dina fina och visa oss frisörens resultat sen ;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det är något speciellt med julotta! Vackert och stämningsfullt!

  Fin dag till dig! KRAM Anna

  SvaraRadera
 8. Så stämningsfulla bilder, har inte varit på julotta på jag vet inte, hur många år sedan som helst . Krya på sjuklingarna.

  SvaraRadera
 9. Stämningsfulla och vackra bilder! Minns min första och enda julotta, i Rättvik med släde och faklor på väg till kykan!
  Hoppas sjuklingarna kryar på sig!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 10. Fina bilder! Jag har varit på julotta en gång i Hammars kyrka och det var länge sedan.
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 11. Så mysigt!! Nej, ingen julotta för min del... har nog aldrig varit på någon faktiskt. Stämningsfulla bilder! Ha en riktigt go kväll och jag hoppas att ni kryar på er snart.

  SvaraRadera
 12. Såå fina bilder, men det där med julotta har jag ingen erfaranhet av. Något ska man ju ha kvar att uppleva i livet, men
  det ska nog vara slädfärd dit!
  Hoppas barnen mår bättre!
  Ha en riktigt skön fredagskväll med familjen.
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 13. Åh, såg ju helt magiskt ut!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!