lördag 1 december 2012

Välkommen december och Välkommen Härmapan!

Välkommen december! Ute faller snön och skapar julkänsla, inne har vi tänt ljus och barnen har fått öppna första paketet i årets paketkalender. Blev till sist så att jag hängde upp 24 paket för att få lite volym i granen, tänker fylla på vartefter dagarna går så att det hela tiden hänger 24 paket i trädet, tills själva julafton närmar sig alltså. Paketen är inslagna i olika papper så att rätt barn väljer paket efter ålder och intresse. Tre olika papper, ett till femåringen och ett till tvååringen. Och förstås ett till makens tioåring som bor delar av sin tid här! 
 Den mest uppriktiga formen av beröm och uppskattning är efterapning och imitation. Kanske var det så som Sandra tänkte när hon skapade Härmapan!? I korta ordalag handlar idén om att presentera nåt eget man pysslat med samt berätta VAR man hämtat sin inspiration. Kul idé - tycker jag! Enkelt som så, julgranen här ovanför tipsade Helena om och jag gjorde min egen variant av den..
Välkommen Härmapan! Varannan lördag med start idag är Härmapan med på bloggen från och med nu!

Och här har vi en Härmapegrej till.. Jag har visat den förut och nu är den igång, just för att det är förste december och lite nedräkning. Sonen tyckte det var superkul att plocka fram penna och sätta ett kryss på första rutan. Det var Maria som gjort sin variant av denna som jag inspirerades av, vet att hon fått idén av Tine K.. . Hur som, min variant av denna är både enkel och billig! Sand, blockljus, snöre och en egen etikett. 

 Och för den som undrar vad man hittar på i alla paket till kalendern.. Plåster, är till exempel en bra idé.. Dottern älskar plåster av alla motiv och storlekar och har dem som dekoration. Men nuförtiden har hon rätt bra koll på det här med plåster, vet att det ska finnas ett ”ont” så hon är rackares snabb på att få sig ett ajaj också. Gullunge:-)
 Ha en toppenlördag nu - vi ska klättra upp på vinden och hämta ner pulkor och snowracers för en premiärtur i pulkabacken!


16 kommentarer:

 1. Toppenfina efterapningar! Så skoj att du gillar min idé och vill vara med, och ja du har helt rätt i att det var så jag tänkte!! Ha en fin dag utan allt för många ajaj!! //Sandra

  SvaraRadera
 2. Plåster? Tack för idén. Inte för att det är så jättesvårt att komma på något till en femårig tjej, men plåster har jag faktiskt inte tänkt på.
  Cool kalender. Du är garanterat ensam om den. Väldigt unik

  SvaraRadera
 3. Tänk nu är den här, härliga december. Gillar din fina paketkalender!

  SvaraRadera
 4. Sååå adventsfint! Härmapa = smart apa :-) Man ska ta till sig inspiration som finns på bloggarna... antingen härma rakt av eller göra om det så som man vill. Ha en go lördag!

  SvaraRadera
 5. Fint!!! Gillar verkligen ljuslyktan :-)

  SvaraRadera
 6. Åh vad jag gillar denna härmapegrej, underbara idéer :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Härlig gran ni har med så många paket! Härligt foto med plåstren! Underbart fångat!
  Här töms plåsterlådan nästan varje gång ett av barnbarnen är här. Hello Kitty är bäst!
  Melody med matte

  SvaraRadera
 8. Kul med härmapan. Inte dåligt att hitta såå många paket, fint är det o barnen måste vara överlyckliga. Julen är extra härlig när barnen är små. Önskar dig en fin advent. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 9. Härmapan är bra! Den måste vi alla ha hjälp av emellanåt. Och det är ju bara roligt när någon tycker så mycket om ens idé att de apar efter :)

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Lyckliga barn som har alla de där julklapparna att vänta på ;) När mina barn var mindre fick de hade jag också 24 paket... men huu, så svårt det blir när de blir större. Nu får de adventpaket istället, men de är glada ändå *ler*

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 11. Plåster har lille R fått av mig, med bilar på. Han kommer nog att klistra dem överallt o på alla men vad gör det, hihi?

  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 12. Vilken fiffig kalender! Pysslig som vanligt Sara ;)
  Ha en bra dag!
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 13. Pysslig du e:-) Kanonbra tips! Ha det gott:-) Kramis

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!