torsdag 28 juni 2012

Det här med styrketräning

Ni har nog inte undgått att jag springer en del just nu, fyra till fem gånger i veckan snörar jag på mig skorna och ger mig ut på vägarna. Oftast kvällstid. Ibland hem från jobbet. Enstaka fall på lunchen. Får jag hålla mig frisk håller jag på så till mitten av september då jag och några tjejer till springer Stockholm halvmarathon! Det ska bli kul.. 

Nåt som däremot undgått mig är det här med styrketräning! Förr tränade jag både styrka i gym och instruerade BodyPump, nu med hus-barn-jobb-trädgård-livet har hela styrketräningsbiten fallit åt sidan. Tyvärr. För det är ju skönt att ha lite styrka - plus att det är roligt att SE stark UT också!

Hur eller hur, i programmet jag följer är det kortare inslag av styrketräning så jag har rotat fram hantlarna ur garaget.. I alla fall en gång i veckan satsar jag på att köra en omgång axlar-rygg-mage-arm. Vad säger man om det? Bättre än inget.. Alltid något..  Eller? 

9 kommentarer:

 1. Ja, visst är det så! Mycket bättre än inget alls. Styrka och kondition i kombination = toppen! Kram

  SvaraRadera
 2. Nu får du snart bli min PT!
  Duktiga du!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Absolut - allt är bättre än inget ;)

  SvaraRadera
 4. Man säger "det är bra mycket mer än vad jag har gjort på flera år iallafall" :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Samma här; styrketräningen blir (tyvärr!) åtsidosatt.
  Löpningen är ju mycket roligare...... :-D

  SvaraRadera
 6. Jag imponeras verkligen av dig!
  Jag har gett upp för länge sen men tänker varje dag att jag ska ta tag i träningen igen!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 7. Oh ja! Styrketräning är grejjen. Tilsammans med intervaller (jag inte tillsammans men varvat) så är det bästa, bästa!
  Men jag har tyvärr kommit "ur spår" senaste månaden så att säga...
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 8. Måste vara jättebra! Eller så går man ut och sågar ner ett träd och skyfflar lite jord, allt sätt är bra! Men du är jätteduktig, imponerande!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Det är klart, skitbra att få in det någongång! Jag har nyligen testat löpning för första gångerna och sprang ihop med min man under våren. Då stannade vi efter första varvet på slingan och körde lite corestyrka. Du kanske kan få ihop det på något schyst sätt med löpträningen så att du får det lite oftare. Sit-ups, armhävningar, rygglyft, knäböj. Finns ju hur mycket som helst som inte behöver vikter, tänker att det kanske är lättare att integrera det då :)
  Trevlig helg! kram!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!