lördag 30 juni 2012

Femåringens värld!

Åh va det är härligt att vara mamma till en femåring!! Så mycket energi och så mycket tankar om olika saker. Vissa gånger butter, trött och tyst men andra gånger väljer han charmknappen och charmar omkull alla i sin närhet. Han var med på macken en söndag och la märke till ett vuxet par som stod och plockade lösgodis i en påse. Jisses va snabb.. Stegar fram och säger upprört:

-DET ÄR JU INTE LÖRDAG IDAG !!!! ????

Paret undrade nog först vad som var på gång men fann sig snabbt, talade om för sonen att de missat att det var fel veckodag för godis men att de SJÄLVKLART sparar till lördag..

Andra gånger är han störst i världen och kan det mesta, inklusive engelska förstås, i hela stora världen är han helt okrossbar! Pratar och skrävlar om sin styrka och allt han kan, förstås bättre än de flesta andra. Andra gånger läser vi Bröderna Lejonhjärta och blir sorgsna tillsammans, över att livet är så orättvist att man inte får leva precis så länge som man vill. Då är det skönt att ha mamma som talar om att vi visst ska leva så länge som vi bara kan, göra massor av roliga saker och leva så länge så vi blir skrynkliga som russin.

Älskade älskade femåring. Måtte du aldrig bliva stur!!

12 kommentarer:

 1. Nåå, vad sött att läsa :) Ja, Bröderna Lejonhjärta var en favorit när jag var liten.. både för det sorgliga och det glada.
  Önskar dig en fin lördag med din kloka 5-åring!

  SvaraRadera
 2. sv: ja, det är en jättegod kombo! :)

  SvaraRadera
 3. Så rart....jag minns...

  SvaraRadera
 4. Det är en härlig ålder!:) kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar mimik han har din femåring. Jag minns inte så mycket av min förstfödde som 5-åring. Han har alltid varit så stillsam och introvert. Men elvaåringen. My god. Jag har skrattat så jag fått kramp i magen av hans tilltag och resonemang. Jag har en känsla av att min blivande femåring kommer bjuda på många underbara stunder. Fin helg på er hela familjen

  SvaraRadera
 6. Underbar ålder! Har haft ett tvillingpar här idag och dom är 10år och det är rätt kul det också att höra när dom resonerar. Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg!! Riktigt kul att han sa till dem att det inte är lördag! Hihi Kram

  SvaraRadera
 8. Åå..såå koselig å lese :) Det er en så herlig alder :)
  Og selvfølgelig skal man ikke spise godis på en søndag ;)

  Skjønne bilder av han - en skikkelig go'gutt :)

  Ha en fin helg videre, vennen :)
  Klem og kos Lisa :)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att läsa! Har dock svårt att föreställa mig hur den här bebisen som ännu ligger i magen har planer på att bli fem... femton...tjugofem...!

  SvaraRadera
 10. 5 åringar är härliga kram Diana

  SvaraRadera
 11. femåringar är underbara... det får man påminna sej om de dagar de inte visar sina bästa sidor! Tack för påminnelsen om att ta vara på tiden!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!