tisdag 26 juni 2012

Tips på sluten förvaring?

Hjälp!!

För att ständigt ha projekt hemma har vi nu kommit på (insett) att öppen förvaring i ett öppet vardagsrum är= inte bra. Rörigt och fult. Tycker vi. Så kallad sluten förvaring ska det vara där! Tycker vi (maken alltså inkluderad). 

Vi har en Expedit (alla vet vad en Expedit är va?? Öppen förvaring från IKEA i räta vinklar.. Typ) med 4X4 rutor i. Den sväljer en bedrövlig massa böcker och annan brôte som hamnar där. Ibland städar jag i ordning, ställer böcker i färg och har mig men det blir fort oordning igen. 

Och älskade tvåmetaren är som en levande hamster, har svårt att skiljas från grejer så det här med böcker är nåt vi nu kommit överens om så här (=inget ska slängas)
1) Vissa böcker hamnar på vinden
2) Andra böcker i bokhyllan i gästrummet
3) Fina böcker belönas med att få stå framme.
Jag gillar att rensa men den här kompromissen är OK ändå, tycker jag. Nu till saken. Jag skulle önska att de böcker som hamnar under kategori 3 ovan ändå får finna sig i att placeras i en sluten förvaring, alltså ett skåp som man kan stänga in saker i och som det kan bli rörigt i. Innanför! Där kan böcker och ritblock och tuschpennor och kanske några vaser få husera fritt. Helst ska skåpet vara vitt också!

Skåpet på bilden heter Sjövik och finns på IKEA. Helt ok, om man tänker bort de snidade cirklarna. Hjälp oss nu - har ni andra tips på skåp som uppfyller familjens behov? Tar tacksamt emot tips råd och förslag - dock kommer förslag om att köpa ett gammalt skåp på loppis och måla om att beaktas som mindre tänkbara..

8 kommentarer:

 1. Ta en dag och kör runt till lite olika möbelvaruhus. Det hade jag gjort, förutom detta tipset så har jag inget mer precist tips på förvaring. Du hittar säkert något riktigt fint ska du se :-) Kram

  SvaraRadera
 2. Köp IKEA köksstommar i en lång rad, med släta vita luckor till. Utmärkt dold förvaring, som dessutom är låg vilket ytterligare lugnar ner rummet. Eller så sätter man några på höjden om det passar bättre. Det är ett förslag. Ett annat förslag är att leta på loppis efter gamla nederdelar till bokyllor från 70-talet, ofta i teak. Måla vitt och vips har du en helt ny, modern möbel. Det sistnämnda gjorde vi. Och satte på nya ben från IKEA i botten.

  Annars har du helt rätt, dold förvaring är bäst. Ett måste i barnfamiljen. Det är stommen i alla våra rum. Folk brukar fråga hur barnen kan ha det så fint på sina rum. Dold förvaring är svaret hos oss.

  :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Håller med Creando om Ikeas stommar med släta vita luckor. håller med om att dold förvaring är bäst.kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Förvaring, ja det ständiga problemet..kram Diana

  SvaraRadera
 5. Håller med Creando! Vi har Ikeas Bestå hyllor uppsatta på väggen med både lådor och skåpsluckor! Slukar mycket! Vi har även Billys låga hyllor med dörrar! Vita!
  Döljer böcker, filmer, pennor, papper och mycket mer!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Säger som tidigare att köpa ikeas köksstommar och sätta dörrar på!
  Annars finns ju fina färdiga vitrinskåp som är svindyra men fina!
  Lycka till!
  Kram helena

  SvaraRadera
 7. Hmmm - finns det ngt på Blocket som du kan köpa och fixa till?
  Kanske sätta dörrar på befintligt skåp?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Den här är fin tycker jag. Men jag gillar antik. Du kan kolla på Myrorna eller andra second hand om du oxå gillar antik. Ibland kan man verkligen göra fynd där.
  Kram

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!