måndag 4 juni 2012

Vecka 6

Jag har ju berättat att jag tränat för Stockholm halvmarathon 15 september. Vi är några tjejer som ska springa tillsammans och jag ser mycket fram emot det! Det kommer att bli min fjärde halvmara och det är andra gången jag strukturerat följer ett träningsprogram utformat för loppet. Jag följer programmet som är målsatt för att klara loppet på 1.45 (klarar jag det gör jag mitt bästa lopp..)

Går in på sjätte träningsveckan enligt programmet nu och det är vecka för vecka en liten med tydlig ökning av distanser, hastigheter och intervallövningar. Så här ser den sjätte veckan ut:

Måndag. Vila
Tisdag. 32 minuters löpning, 6 kilometer. Därefter koordinationslopp 3X 80 m (jag tolkar det som backträning). Stretch
Onsdag. 46 minuter och 8 kilometer.
Torsdag. 15 minuters uppvärmning, 2.5 kilometer. Koordinationslopp 2X80 m. Fartlek 35 minuter 6,5 kilometer (jag springer omväxlande snabbt mellan lyktstolpar och några ökningar som håller en kilometer) Nedjogg 12 minuter, 2 kilometer.
Fredag. 29 minuter och 5 kilometer. 15 minuters styrketräning
Lördag. 79-82 minuters löpning, 14 kilometer.
Söndag. Vila

Och de här, de är invigda nu och funkar bra!!
Hmm, ser att detta för första gången blir fem gånger på en vecka. Tål att tänka till hur jag ska få vardagen att gå ihop, får nog bli en del pass HEM från jobbet. Fem gånger kanske beror på att det är en röd dag mitt i allt? Nästa vecka återgår till ”det normala”, fyra gånger. För övrigt är det oftast två gånger per vecka som kräver lite extra, den här veckan intervallerna på tisdagen och långlöpningen på lördagen..

19 kommentarer:

 1. Duktig du är, jag är imponerad kram Diana

  SvaraRadera
 2. Har aldrig själv sprungit någon halvmara, har bara blivit milslopp här. Det är en tuff vecka du visade. Tack för titten hos mig, alltid kul att hitta nya bloggar.
  Mamma C

  SvaraRadera
 3. Ojoj! Vilken målmedveten tjej du verkar vara. Starkt. Själv "mystränar" jag mera. Även om jag såklart tar i och blir svettig, andfådd och tänjer på gränser och så :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Gud vad imponerad jag blir av dig, duktiga du som håller igång och står fast vid ditt mål.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 5. ÅÅååå vad jag ligger efter... Kan min fot bli bra snart så jag kan hänga med på något pass!!!!!?
  Är skorna bra?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad duktigt!! 1.45 är en jättebra tid!! Så snabbt orkar inte jag :-)Lycka till med träningen i sommar. Du har gott om tid på dig att öka upp. Kanon! Kram

  SvaraRadera
 7. Oj ser tufft ut! :-)
  Men vilodagarna ligger inte alltid måndag och söndag va? Känns lite onödigt med två dagar i rad, om nästa träningsvecka också börjar med vilodag måndag. :-)

  SvaraRadera
 8. Wow! Måste vara en härlig känsla. Minns inte när det var sist jag kunde hålla igång.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Oj, nu planterade du ett frö ångest hos mig.
  Men det är bara bra för nu måste Stoffisen börja "rocka fett" Haha..

  Kram till dig du duktiga!

  SvaraRadera
 10. Hurtbulle :) Man ligger i lä. Kan man lugnt säga :)

  Den loppisen du har varit på brukar jag titta in på när jag är där. Finns en hel del faktiskt. Och hyggliga priser dessutom :)

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Jag kör också träning...lite jäv...anamma mot min sjukdom. Det är så kul och sen ställde jag på vågen....mycket - fast det är det viktigaste för mig:).
  Kramis
  Varma go lycka till med din träning

  SvaraRadera
 12. Ohh vad kul med halvmarathon. Kul att ha ett mål med sin träning. 1h 45 min är ju en toppentid att träna för. Men det kan vara trixigt det där att få till tid till all träning. När jag jobbade transportlöpte jag ofta, perfekt för att få tid till träning utan att det behövde ta så mycket extra tid.

  SvaraRadera
 13. Åååhhhh va roligt, jag har också länge funderat på halvmaran men inte fått tummen ur. Nrsta år ska jag minsan genomföra den.
  Duktig du är som kör så hårt och 1.45 är en grymt fin tid.

  Kram

  SvaraRadera
 14. vad duktig du är, och så snabb! Jag tänkte springa halvmaran en gång för två år sedan. Tränade dock för hårt och vips hade jag pajjat benet och ryggen (egentligen ryggen som spred sig till benet). Hann springa en "for fun" iallafall och sprang på 1h 55 min och var så sjukt nöjd.

  Någon gång ska jag springa den där halvmaran alltså!

  SvaraRadera
 15. Så kul det låter, duktiga du.
  Själv har jag precis börjat löpträna... ytterst försiktigt. Måste köpa bättre skor.

  SvaraRadera
 16. Wow vad duktig du är!! Kul med ett mål!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 17. Hej igen,
  Såg ju att jag missat att svara på din fråga.
  Jag är en amatörfotograf som försöker lära mig lite mer. Jag har en Canon EOS 550D som jag fotar med och till nyligen med objektivet 18-55mm som ingår i kamerans standardutrustning. Nu har jag precis köpt en fast lins, Sigma 30mm som jag för närvarande försöker lära mig... Jag redigerar korten lite i photoscape, då jag inte har photoshop.
  Tack för dina fina ord!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 18. Heja dig!! Fasen vad bra kämpat! Jag tror du fixar personbästa galant!! Lycka till sen! Kram!

  SvaraRadera
 19. Wihooooo vad duktig du är tjejen! :) Gött! Kämpa på! Längtar också till den dagen jag kan träna ordentligt (läs dagens inlägg..blää!) Kör på lite för min skulle också please:) Kraaaam till dig hurtbulle :)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!