torsdag 21 juni 2012

Ska du springa den där halvmaran Sara??

Ledig dag idag! Så himla skönt..

Tänkte ge en liten lägesrapport över löpningen, är nu inne i träningsvecka 8 inför Stockholm halvmarathon i september. Denna vecka ger fyra träningstillfällen och idag är det dags för det passet, planen är:
2,5 km uppvärmning
3X80 m koordinationslopp (ruscher)
4X1 km intervaller
2,5 nedvarvning

Fredag planerar jag för en kortare runda med styrka och söndag en längre i lite ökande tempo.

Ja, hur går det då kan man ju undra? För en del av er är detta enkel och för basic träning att hålla på med, för andra är det för mycket. För mig är det utmanande men jag klarar av det och där vill jag ha ribban!

Första sex- nästan sju veckorna gick himla bra och jag var taggad precis varje pass och hade världens jäklaranamma. Yes! Benen och hjärnan kunde fortsätta hur länge som helst.. Livet lekte! Just nu är jag inne i en tyngre period där jag känner mig tung och trött, får inte riktigt till gnistan som jag vill. Känns lite drygt.. Svårare att hitta motivationen.

Förhoppningsvis släpper denna period snart och det blir fart på benen igen, jag tar tacksamt emot både pepp men också råd och tips om hur jag ska förkorta min svacka!!

19 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som kämpar med din löpning!
  För några år sen sprang jag några lopp men bara en mil. Tror att det är viktigt att man ser vad man har lyckats med inte bara blickar framåt. Du kanske behöver en extra vilodag eller åtminstone träna nåt helt annat.
  Lycka till!

  Så söt klänning dottern har fått i förra inlägget.
  Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Klart du ska springa halvmaran!! Det är bara just nu du känner så... det går över. När du gjort loppet kommer du att känna dig stolt över dig själv! I promise! Kämpa på och se slutmålet framför dig. Kram

  SvaraRadera
 3. Pepp pepp pepp! ;)
  Jag tror på dig!
  För mig skulle det vara för mycket men jag önskar dig lycka till!
  Kram och trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tror på dig! Så duktig du är!
  Heja, heja!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Svackor är svåra att komma ur, är påväg ur en själv nu :) Jag utmanade min jobbarkompis som "gnällde" lite över att hon borde komma igång *haha* då passade jag på att utmana henne... och fick fart själv. Mitt spontana tips.

  Vill önska dig en helt underbar midsommar.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. Vilken fin bild. Tyvärr är man ju inte på topp jämt, tänk att det är övergående och nästa vecka är du säkert pigg igen.
  Trevlig midsommar.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Sara vilken helt underbar bild, påminner om ett fint Lena Ph omslag! Vad det gäller löpningen är det väl inga problem att det går trögt du är ju tjurigare än så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj vilken komplimang om bilden.. Tack!! Jag rodnar..

   Radera
 8. Visst kommer det svackor när man känner allt som botten. Men jag lovar att det vänder och allt blir ljust och klart igen. Du kommer ha spring i benen i massor. Ha en fin och bra midsommar.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 9. Jag är såååååååå himla imponerad!!!! Önskar jag hade ens hälften av din motivation!!!! Pepp pepp från mig!!!

  Önskar dig en skön och fin midsommar!!!

  Kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är, säger som föregående talare!
  Kram och ha det skönt i morgon!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Klart du kommer tillbaka gumman!! Det är ju DU!!! Alla har svackor gällande träning och snart är du lika pigg igen!! Stor kram till din vännen!

  SvaraRadera
 12. 2.3 km för uppvärmning? Nu sparkade du på den som ligger ;)
  För jag är glad att jag klarar 1 km. Nå ja...har man inte sprungit på 40 år så är väl det inte så tokigt va? ;)
  Jag tycker alltså att du är JÄTTEDUKTIG!!
  Du ska se att svackan snart går över.
  Kram och trevlig midsommar.

  SvaraRadera
 13. Åh så duktig du är! Glad midsommar sara , stor kram! Nilla

  SvaraRadera
 14. Var har du hittat ditt löppgm? Har du snitsat ihop ett själv eller via typ runkeeper eller hos arrangörerna för halvmaran? Jag vet att de som har anmält sig till midnattsloppet som min man har kunnat ladda ned ett träningspgm utifrån hans föresättningar. Nyfiken på hur du har gjort. Om min fot skulle få för sig att läka ihop och tillåta lite löpning igen. Glad midsommar och kram

  SvaraRadera
 15. Gott kämpat! Jag är i en svacka i träningen just nu. Inte så bra tajmat eftersom jag ska på ledarutbildning onsdag-söndag och borde vara i toppform. Men sommaren är alltid svår för mig, då vill jag bara vara i trädgården. vilket iofs ofta blir ett träningspass men inte så mycket för flåset. Vi får väl se hur det går på kursen, det är ofta flera pass per dag...
  Kram och glad fortsättning!

  SvaraRadera
 16. Jag tillhör ju dem som är grymt impad! Det fanns en tid när jag var ungefär så laddad och taggad. Tränade jämt och ständigt. Nuförtiden känns den tiden avlägsen.... Men den kan ju komma tillbaka :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 17. DU är sååå duktig! :) Heja dig! Fina Sara <3 Kramis

  SvaraRadera
 18. Åh va jag är imponerad! Har sprungit en del i min dag men aldrig följt ett träningsprogram så som du gör! Har du kommit så här långt så kommer nog flytet tillbaka snart!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!