torsdag 30 augusti 2012

Ansiktsblind!? Nej….. men

På Morgonpasset imorse intervjuades en kvinna som är ansiktsblind. Lustig sjukdom egentligen, den innebär att hon har en oförmåga att känna igen människors ansikten. Hon kan sitta med en människa en lång stund, gå ut ur rummet och komma tillbaka efter en halvtimme. Då känner hon inte igen samma människa! Ojojoj vilket handikapp! Jag är inte ansiktsblind över huvudtaget, jag har ofta lätt att känna igen människor och veta i vilket sammanhang jag träffat dem. Kan säkert upplevas stalker-aktigt ibland, speciellt om jag talar om att jag träffat X på en fest hemma hos X för X antal år sen och att jag minns att hen nyss hade köpt sina skor på Scorett. På rea. Och fått skavsår. Typ. Speciellt om vederbörande inte känner igen mig, då kan det kännas stalker om jag inte har vett på att hålla mun. 

Den här kvinnan som är ansiktsblind kan alltså inte känna igen människor, däremot kan hon namnet på 60 olika äpplen! Det är väl ändå konstigt!? Fast coolt. Jag kan namnet på den här sorten tack vare att jag googlade på äpplen. Bilden visar Ingrid Marie-äpplen. Jättegoda. Såna har vi. Eller kanske inte. Jag är tydligen inte ansiktsblind - bara äppelblind..
Ja, vår trädgård är i alla fall full av äpplen nu. Av den här sorten, eller nån annan sort. Oklart vilken.

10 kommentarer:

 1. Konstig sjukdom! Men det finns många man inte vet om...
  vacker bild!

  Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Äppelblind är kanske inte lika illa som sjukdomen att inte känna igen ansikten, men det var riktigt kul att läsa om din liknelse :-) Jag log för mig själv medan jag läste :-)

  SvaraRadera
 3. Märklig sjukdom var orden för det! Kanske hade jag varit hjälpt av den i mitt jobb, där så många ansikten passerar varje arbetspass... Eller troligen inte hjälpt alls egentligen... Men äpplen är gott! :) :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Fniss bättre att vara äppelblind än ansiktsblind ;) kram Diana

  SvaraRadera
 5. Hahahah, du är precis som jag Sara. Kommer också ihåg alla jag träffar, vad de hade på sig och vad de sa. Låtsas dock ibland att jag inte gör det. Man vill ju inte verka knäpp ;-).
  Ha en skön helg! Jag försöker kurera min förkylning. Kommer inte bli någon löpning denna vecka :-(.

  SvaraRadera
 6. Hihi roliga du! Äppelblind! ;-) Men verkligen jobbigt att vara ansiktsblind! Då tar jag mycket hellre äppelblindhet!:-) Ha en bra helg fina vännen!! Kram!!

  SvaraRadera
 7. hihi... jag är också äppelblind i såfall. Vi har just köpt en tomt med tre äppelträd på. De är små och hårda, och sniglarna älskar dom. Undra vad det kan vara för sort?!?

  SvaraRadera
 8. Njut av dessa äpplen va de än heter / Mamma

  SvaraRadera
 9. Jag har nog en liten släng av ansiktsblindhet. Har hopplöst svårt att känna igen folk. Typ när man kommer till en fest och går runt och hälsar. Om de då flyttar på sig så jag kommer till dem igen så hälsar jag igen. Hemskt! Maken stämmer bättre in på beskrivningen av dig själv. Även stalker nivån:-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 10. Ja, jag är också äppelblind ;) Lite trist då jag bara gillar sura äpplen. Man får ju bita i rätt många tråkiga innan man hittar rätt - och lär sig inte heller haha.
  Bättre det än ansiktsblind. Läskigt!

  Kram och ha en härlig helg!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!