tisdag 28 augusti 2012

Bokbloggar för en kväll..


 Boken Titta in I Kroppen går varm här hemma just nu, femåringen är helt fascinerad av kroppens alla funktioner och finesser. Verkligen helt fascinerad - en ny värld har öppnats för honom. Han bläddrar själv och vill läsa den tillsammans på kvällen. Idag valde han bland annat kapitlet som handlar om Hjärnan. Som ni lite kan se på bilden har varje sida små luckor man ska öppna för att se ännu djupare in i kroppen och läsa enkla fakta. Very pedagogiskt!
Andra kapitel i boken handlar om Hjärtat och Blodet, Våra fem Sinnen, Skelettet och Muskler. Och förstås, hur funkar det nu med Matsmältning och det här med kiss och bajs?

Sonen fascineras kanske mest av: alla bilder men bara en sån sak som att han upptäckt att näsa och mun hänger ihop och man i flera bilder kan se HUR! Coolt!
Förälderns fascineras av: att så mycket av innehållet i boken är känt sen skolan men att det är saker och ting jag sällan går och tänker på. Som vuxen. Men den är helt klart läsvärd även för en mamma! Eller pappa, förstås!

Så! Nästa gång du köper en bok till en kille eller tjej - skaffa ”Titta in i Kroppen” och ta absolut chansen att läsa den tillsammans med hen!!

6 kommentarer:

 1. Ja jag älskar sådana böcker, man får lära sig så enkelt och på en så grundläggande nivå!
  Har en liknande till mina barn!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Fin bok, skulle vi nog investera i här hemma då det frågas massa om kroppen...kram Diana

  SvaraRadera
 3. Såna böcker är så härliga och är så bra gjorda för barnen. Vi har ett par såna som mina barn hade och snart ska dessa böcker flytta till barnbarnet :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bok! Den typen av böcker gillade mina barn också när de var små. Mest populär var Bajsboken :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. En sån där bok som de typ aldrig tröttnar på. Här har sådana böcker alltid legat högt på listan över nattsagor.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!