fredag 10 augusti 2012

Blåbärsfredag

Fredag! Känn på den! Eftersom jag är ledig och har varit sen i onsdags är det lätt att bli dagvill. Men det  går inte att komma ifrån att fredagen är lite extra, en dag då helgen ligger framför mer än den ligger bakom. Och jag är ledig större delen av nästa vecka också - fin avslutning på sommaren 2012!

Önskar att jag hade tålamod att ge mig ut i skogen och plocka mängder med blåbär att fylla frysen med - det hade varit ett projekt för helgen det! Men när det kommer till blåbär har jag tålamod som en ettermyra och äter lätt upp de somm ändå hamnat i skålen. Det är ju såååå gott! Så ska det bli blåbär i frysen i höst får jag nog ta mig en tur till Torget. Eller Ica!

Är ni som mig - som ett barn? - och äter mer än sparar? Eller blir det plocka och frysa in? Eller inte plocka alls?

9 kommentarer:

 1. Men åh vilken härlig bild som möter mig! NOM NOM!
  Ha en härlig fredag :)

  SvaraRadera
 2. Fin bild. Nu blev jag inspirerad att ge mig ut. Skandal att vi inte är ute mer och plockar, vi har ju faktiskt på tomten. och nja, det blir nog äta lite och spara mycket. Är sån av naturen.

  Ha en fin fredag.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Sara, ta och köp dig en bärplockare!
  Den tid det tar att sitta hemma och sortera bort blad från bären tjänar du lätt in vid själva plockning. Vill du får du gärna låna bärplockare och rensningstråg av mig ;-)

  SvaraRadera
 4. Du jag var så nöjd att vi fick ihop nästan en liter förra veckan! har knappt aldrig hänt! Resonerar som du! Till torget för köp av både blåbär och kantareller!
  kram helena

  SvaraRadera
 5. Underbart! Heja heja i blåbärsskogen!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Äter det jag plockar och köper på Ica :) Fast ibland fryser jag in diverse saker och då snålar jag som attans, har fortfarande kryddor och päron från förra året. Och nyligen drack vi upp sista flädersaften från förrförra året :)

  SvaraRadera
 7. Äter gärna men plockar inte ett enda litet blåbär. Det blir helt enkelt till att köpa.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Inte plocka alls faktiskt. Är inte så mycket för det där med bär... om det inte handlar om jordgubbar förstås :)
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Faktum är att det inte hunnits med att plockas så mycket i år:( men så fort jag får några blir det blåbärspaj av dem! Gott! Kram Nilla

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!