tisdag 14 augusti 2012

Nytt i flickrummet

Ediths rum har fått sig en makeover under sommaren. Från att ha varit ett rosatjejigt rum har hon nu ett rum med storsäng (spjälsäng såld på Blocket..) och färgglada gardiner. Kommer behöva mer förvaring vartefter men en Expedit i det hörn ni inte ser på bild fyller behoven den 2.5-åriga damen har just för stunden! 

När vi flyttade in i huset för fyra år sedan var hennes rum ett enda stort förråd med utanpåliggande el och stengolv. Vi har tagit en del av rummet till förmån för badrum och inrett med väggar och nytt golv, nytt tak. Som i resten av huset är väggarna vitmålade, det är trist att måla men kul att förändra så vitt passar oss bra! 
Tallrikshyllan har hon fått av morfar, jag har sprayat den gul. 
”Sakhylllan” nedanför är också en present från morfar men det är min vän Jenny som tapetserat och målat den så här fint. Jenny. My Queen of Scrap!
 Jag har gett mig på ett försök att klä om en lampskärm men enkelt tyg och bollfrans. Är novis i ämnet och inte så nöjd med resultatet som jag önskat men Edith tycker den är fin och älskar att tända och släcka lampan i sitt fönster. En dag gör jag ett nytt försök..
 Kuddarna sydde jag på mitt vanliga enkla sätt av tyg från Stoff och Stil. Överkastet har jag haft i mina gömmor i många år men först nu har det kommit till användning. Det är min gammelmor Svea som virkat det och om jag förstått min mamma rätt så virkade hon det till mig när jag var liten? Nu passar det i alla fall Ediths storlek på säng!

Och tavlorna här nedanför blev mörka på bilden ser jag, men söta i verkligheten.. Jag har helt enkelt klistrat dit små kramdjur på ett färgat papper och satt i ram från IKEA. Glaset i ramen tog jag bara bort.

Ja, och snart är det dags att gå till dagis så ryggsäcken från Kånken hänger på sin krok, redo att packas med dagissaker. Tröjan med rådjuret hittade jag på Lindex precis som den blommiga sommarklänningen nedanför, den senare får nog ta och packas in i sommarlådan så småningom..

12 kommentarer:

 1. Härligt rum har hon. Färgglatt och fint! :)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Tycket det ser underbart mysigt ut

  SvaraRadera
 3. Vilket fint rum hon har din Edith! Härligt med alla färger. Tack snälla för din otroligt fina och kloka kommentar i mitt förra inlägg. Den ska jag verkligen ta med mig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Glömde att fråga hur du löste problemet med mer utrymme för bilder? Gissar att det är ett problem jag kommer att stöta på om ett tag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt rum! Det är så härligt med färg!
  Ha en skön kväll!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart sött barnrum!
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Men du vilken lycklig liten tjej du måste ha där hemma nu, blev ju hur fint som helst!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så fint i Edith´s rum! Tjejen måste vara jätteglad.
  Å vad pysslig du har varit.

  Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Vad fint hon fått! En riktig färgklick!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 10. Åh vilket härligt rum!! Färger är ju underbart! :-))

  Kram M

  SvaraRadera
 11. Härligt rum! Jag älskar dessutom tröjan från Lindex! Ska definitivt införskaffas åt mina två troll, perfekt höstoutfit med mjuka tights eller strumbyxor!

  SvaraRadera
 12. Vad fint och färgglatt hon fått!

  Tänk att Kånken finns fortfarande.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!