söndag 26 augusti 2012

Frågor och förberedelser

Nu blev det en sån där förmiddag när det blev tyst i huset och det känns så väldigt väldigt skönt… Mannen körde Mathilda till simskola och tog sonen med sig, farmor och farfar tog dottern på en promenad i omgivningarna.

Jag har ju skrivit om det här förut, att det är skönt när det blir tyst. När bara diskmaskinen brummar och altandörren står öppen. Och tystheten och lugnet är väl extra uppskattat just för att det inte händer så ofta och då bara varar någon timma. I vanliga fall är huset fullt av saker att fixa och frågor att besvara (mamma var är min bil? Sara har du sett min borste? mamma jag vill inte ha de här byxorna… har du tvättat min tröja?, aj hon slog mig..)

Men nu är jag helt allena och ska sätta mig vid den andra datorn, den som innehåller jobbet. Jag kommer att vara gräsänka i veckan vilket innebär både lämna-hämta på dagis och det brukar krävas lite kvällsjobb för att få ihop vardagen då. Vill inte ha barnen på dagis mer än vanligt även fast jag är själv, de är trötta i veckorna så det räcker ändå.

Så. Jag tar helt enkelt och förbereder mig! Guuuud, så himla smart va!?

Ha en härlig söndag!

9 kommentarer:

 1. Helt klart smart! Och så mycket skönare att ligga på plus i planeringen när veckan börjar!
  Hoppas du får mycket gjort!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig fullt ut, trivs oxå när det är stiltje i huset fast våra barnen är lite äldre och ganska så självgående.....Lycka till med veckan;) Kram Lussan

  SvaraRadera
 3. Mycket smart :) kram och njut av lugnet Diana

  SvaraRadera
 4. Smart idé! Ibland behöver man förbereda veckan, speciellt om man är själv hemma :-) Mycket som ska fixas... Ha det så bra denna förberedande söndagen!

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig! Det är aldrig kul att vara gräsänka. Men samtidigt är det nyttigt! Det är då man märker i praktiken hur mycket den andra hjälper och gör! Riktigt smart av dig att förbereda! Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Åh, jag har det väldigt sällan tyst och lugnt numera. Saknar att ha egendagar bara för mig...
  Klokt av dig att förbereda dig inför veckan som kommer.
  Önskar dig en fin kväll! Kram

  SvaraRadera
 7. Framförhållning är ens bästa vän när man vet att det blir snårigt. Så det är bara att heja på här. Själv är jag helt kass på det, tyvärr... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Härliga höstbilder! Hoppas att du får en behaglig vecka, det är du värd när du jobbat en söndag :) Och jag älskar också de där tysta stunderna. Jag älskar min man men han har en förmåga att alltid låta. Vissla, nynna, trumma, prata. Ibland vill jag bara ha stööööörsta möööööjliga tyyyyystnad. Det får man när han sover eller inte är hemma :)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!