torsdag 2 augusti 2012

Tips på hållbarhet?

I brist på annat husdjur så...
Idag var torsdagen när jag åkte till Motala och jobbade, dagen när jag glömde min matlåda och fick köpa sallad istället (stackars mig:-). Idag var torsdagen när jag slutade skapligt tidigt och såg maken tvätta gavelväggen med högtryckstvätt och själv sprang en sjukt jobbig intervall på cykelvägarna och spåret. Idag var torsdagen som innebar en hel hög med goda räkor och ett glas vitt vin till det, en kväll med tusentals idéer på låtförslag i Spotify och ett litet låtsas-husdjur på besök.

Ja, och i morgon träffar vi barnen! Härligt! Blödiga mamma Sara kan just nu knappt se dem på kort utan att få tårar i ögonen..

Jag skrev för nån vecka sen och lite till att jag varit hos läkare och blivit stucken i. Jag var trött och hängig och ville ha koll på mina värden med tanke på att jag ökat min träning inför halvmaran och hänger kvar i min kolhydratfattiga kost sedan nyår. Nu har jag fått svar och jag är alltigenom frisk och kry och har bra värden. Yes!

Det är inte farligt att leva utan kolhydrater! Det är heller inte skadligt att träna fyra gånger i veckan och satsa på en bra tid i ett lopp. Men även om det inte är vare sig farligt eller skadligt var det nog för mig inte konstigare än att jag varit sliten efter en hektisk vår med högt tempo i alla livskategorier. Jobb.. träning.. familj.. livet.. Är ni med mig? Var kanske inte konstigare än så. Hur som, är piggare nu efter semestern och satsar på att hitta ett tempo som ska hålla över tid..

Tips??  Hur gör ni andra för att hålla över tid?

9 kommentarer:

 1. Lazy Celebreties Hating Fitness/

  SvaraRadera
 2. Men vad hiiiiiimla söt igelkott:)))) Och vad skönt att höra att allt är som det ska med värdena! Livet i sig gör att man tidvis känner sig ganska sliten, allra helst om mycket händer samtidigt! Gäller att hitta tag i det som gör att man kan varva ner, individuellt för alla vad som är bäst. Låter smaskigt med vin och räkor:))))

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 3. Hei fine vennen :)

  Såå skjønt lite pinnsvin :)

  Så godt at verdien er bra, vennen :) Det var godt å høre :)
  Jeg var velig sliten for et par år siden, sovnet flere ganger om dagen og orket veldig lite. Da jeg endelig kom meg til legen hadde jeg jernmangelanemi - veldig lav blodprosent og jernlagrene mine var tomme.. Ikke rart jeg var sliten. Så jeg må være flink til å ta jerntilskudd, ellers faller verdiene fort igjen. Men det går bra så lenge man er klar over det :)

  Ikke alltid like lett å finne overskudd i en hektisk hverdag :) Håper helgen gir deg masse herlig overskudd, fine flinke vennen :)
  Klemmer Lisa :)

  SvaraRadera
 4. Hallå! det var ju skönt att det inte var något att oroa sig för! Igelkotten hur söt var inte han!
  Visst är det jobbigt när barnen är borta men vad nyttigt för att kanske hålla kärleken vid liv och barnen får också längta lite + att de får umgås med andra människor som man lär sig mycket på!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Låter härligt att du är helt frisk! Då är det bara att ge järnet och träna och göra allt du vill. Härligt att barnen kommer hem! Dom blir säkert superglada att komma till mamma och berätta allt vad dom gjorde! :) Vilken söt igelkott!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Skönt att du är frisk :), när kroppen säger ifrån då stannar jag upp och tar mig lite egotid massor av kramar Diana

  SvaraRadera
 7. Så roligt med goda värden och det blir nästan lite komiskt när du skriver "det är inte farligt...". Tror folk att det är farligt att äta bra och röra på sig? Ja jag säger då det.
  Hålla över tid. Klokt att fundera över. Jag har en filosofi om att ta bort allt som inte plussar mitt liv. Man får vara lite ego. Känns det inte rätt i magen så är det förmodligen inte rätt. Livet är för kort - eller för långt?- för att göra saker för andras skull. Men ibland är det just det som plussar. Do what You love, love what You do.
  #morgonsvammel

  SvaraRadera
 8. Skönt att värdena var bra!

  Ja du, vad gör man för att hålla i längden. Antar att det är bra kost, motion och sömn samt ingen stress. Som ju alla redan vet. Men nog sjutton är det svårt. Kosten och sömnen har jag inget problem med, men tränar för lite mot vad jag vill egentligen. Sen har jag så svårt att ta det lugnt. Det finns ju så mycket jag vill göra. Men, sedan jag började blogga i mars, har jag blivit mycket bättre på det. Eftersom min blogg bl a går ut på det.

  Lycka till med "hållbarheten"!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Bra där med värderna. Måst kännas skönt, speciellt eftersom det är en bekräftelse på att LCHF funkar....

  Lösningen är egentid.....vad du gör spelar inte så stor roll.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!