onsdag 22 augusti 2012

Summering

Husets alla pennor samlade i en överbliven orkidékruka
Blev väldigt mycket av en innedag idag, regnet hällde ner i stort sett hela dagen och vi tog det lugnt. Har inte egentligen ord för ett vettigt blogg-inlägg känner jag men det blir några rader ändå. Välkomna tillbaka en annan dag - då kanske det finns mer substans.. Vi hjälptes i alla fall åt att hitta pennor som legat utspridda överallt i hela huset, samlade dem i en glaskruka. Herregud att det finns mycket pennor  i ett hus!

Medan Edith sov sorterade jag upp höst- och vinterkläder och gav mig på utmaningen att sortera upp vad vi har och vad av barnens kläder som behöver kompletteras. Slutade med att jag kunde konstatera att de har en del både till höst och vinter men att båda behöver allvädersstövlar och att Edith behöver ett nytt regnställ. Alltså. Stadium nästa.

En annan grej jag fixat är att bekräfta beställning av trappmålning. Vi har funderat på att göra det själva men efter mycket funderande och dividerande nyttjar vi ROT och får trappen vit och själva stegen klädda utan nämnvärt stor egen insats. I början av oktober blir det av, säger målaren.

Ja, det var onsdagen det. Kan summera det med att min fixarskalle gillar sånt här. Att få saker och ting ordnade, bockar på listor satta och så vidare..


8 kommentarer:

 1. Pennor kan man aldrig få för många av och de rymmer hela tiden, så din orkidékruka var ju en fin idé!

  SvaraRadera
 2. Fin ny header. Like it.
  Vi behöver också göra något åt trappen. Men vi behöver även göra väggarna och det är ju lite bökigt. Går ju liksom inte att ställa sig på en stege och balansera på ett trappsteg. Vi har inte bestämt hur vi ska göra ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ang header! Listade äntligen ut hur man gör!

   Radera
  2. Tack ang header! Listade äntligen ut hur man gör!

   Radera
 3. Skönt att kunna leja bort saker ibland! Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Skönt när listorna blir avbockade och klokt beslut av er att leja bort trappmålningen! Blir nog bäst så!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Regn här också idag och bakning och strykning och mangling var på schemat!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. suverän idé och fint att ha alla pennor i krukan. Ja, det är nog bäst att planera inför vintern nu. jag är så besviken på vädret. Det är bara gråa moln och regn :/
  Kram

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!