måndag 28 juni 2010

Ont och dyrt

är ju ingen bra ekvation men det är vad som väntar mig..
Var hos tandläkaren idag för en rutinkoll, röntgenbilderna visar ETT HÅL I EN TAND. Då vill jag bara tillägga att jag har ALDRIG haft ett hål i en tand utan alltid klarat mig med ett förmaningens ord om tandtråd etc. Alltid känt mig lyckligt lottad pga detta men säg den lycka som består..

Men inte nog med att jag fått mitt första hål, det himla hålet sitter i överkäken, andra tanden sett från visdomstanden. Och visdomstanden sitter i vägen så den måste tas bort INNAN det går att laga hålet.

Och inte nog med det utan visdomstanden växer inåt så bedömningen som gjordes idag var att jag ska få en remiss till käkkirurgen på US för en OPERATION.

Och som om det inte vore nog - enligt vad tandläkaren sa skulle detta göras så fort som möjligt också. Aj aj aj. Dyrt dyrt..

Försökte köpa mig tid och "skylla" på att jag ammar och kanske kunde göra det när jg slutat amma men tandläkaren slog snabbt i sitt tandläkarlexikon och fann att amning inte utgjorde hinder för dessa kommande ingrepp.

Får hoppas att jag får så ont av att ta bort tanden och laga nästa att jag inte orkar äta nåt utan på köpet tappar 3-4 kilo..

3 kommentarer:

 1. Som om du skulle behöva tappa så mycket!!!! Men, alltså- trist!!!! Fy att behöva ta pengar till sånt och just nu under mammaledighet!!! Vill du att jag ska kolla med pappa om han kan ge ett bättre pris "kompispris"?. Lider med dig gumman! Dock mycket bra att det är ditt första hål!!!! Impad!!!:-)

  Hoppas ni har det bra och att trallen börjar arta sig!!!

  Bamsekramisar!

  SvaraRadera
 2. Usch vad trist! Hoppas det trots allt går fort och att du inte behöver dra ut på det. Förresten, bra försök det där med amningen....kram kram.

  SvaraRadera
 3. Vilket elände! Min kollegas sambo gjorde nåt liknande ingrepp igår och enligt henne hade han oroat sig för ingrepp o smärta i onödan - men räkningen har han inte fått än...

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!