lördag 17 mars 2012

Kettlebells AJAJ

Ojojoj, vilken dag! Vilken träningsvärk jag redan har och vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Ajajaj… Började morgonen med att testa Kettlebells och förstås tog jag inte så allvarligt på det utan tänkte; ”hur svårt kan det va, svinga lite kula. Lätt!” Och förstås hade jag jäkligt fel, det krävs både teknik, envishet och styrka för att reda ut det hela. Men kul - riktigt kul! Till och med så kul att jag kan tänka mig att ha en egen Kettle hemma i garaget!
Förutom pass så var jag med på två workshop-föreläsningar; en som kort och gott hette ”chock-träna din kropp”. I korta ordalag var budskapet i workshopen att vill man ha effekt av sin träning så gäller det att variera sig och utsätta kroppen för övningar den inte är van vid. I den andra föreläsningen var det Fredrik Wandus som på ett väldigt proffsigt sätt redde ut begreppen och förhållandena mellan syreupptagningsförmåga - tröskelträning och arbetskostnad. Lärorikt! För den som vill lära sig mer om detta finns det gott om böcker och nätsidor, massor massor!
Och som avslutning på min träningsdag - functional core! Fullt med bålstabiliserande övningar som vi gjorde fullt ut stående och med olika typer av motstånd. Övningar som stärker de muskler som man har nytta av i sin vardag. Smart! Och kul!

Och som en bonus fick alla med sig en goodie-bag hem och för mig som inte är fullt lika aktiv i träningssvängen längre var det också kul att träffa kompisar och bekanta som fortfarande är aktiva! Riktigt bra lördag alltså!

4 kommentarer:

 1. Vilken grej! Inta soffläge imorgon, det är mitt råd :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag du verkar ha haft! :) Låter spännande med den sortens träning! Ha en fortsatt bra Lördagskväll:) Kram

  SvaraRadera
 3. Men herre! Jag får träningsärk bara av att läsa det här. Och en brutal ångest över att det var alldeles för länge sedan jag var på gymmet. MÅSTE dit i veckan.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!