torsdag 22 mars 2012

Vardagstorsdag!

Yes! Härligt att hänga lite på balkongen på eftermiddagen. Kanske inte riktigt att det är T-shirtväder egentligen men är man snart fem så tänker man kanske inte alltid på samma sätt kring kyla som sin mamma.. Skiner solen så gör den. Och då kan man vara på balkongen. Punkt å slut med det!
Och det pågår språkträning med tvååringen. Det låter ungefär så här:

Kan du säga mamma?
Mamma
Kan du säga pappa?
Pappa
Hästen
Ihaa
Kan du säga nappen?
Nääe
Kan du säga Edith?
Ia!
Hunden?
Vov vov!
Vad ser du på TV?
Bompa!
Kan du säga Bompa?
Näe!
Kan du säga Herman
Näe (men pekar glatt på honom)

Och så håller det på.. Herman började också prata först ett tag efter han fyllt två och nu är Edith likadan. Är en bit efter två och vill liksom inte riktigt. Tror det kommer bli som en flaska ketchup ni vet. Först kommer inget. Sen kommer inget. Sen kommer allt.. Wait and see..

8 kommentarer:

 1. Konversationen med en 2-åring kan eventuellt vara de mest givande. Hehe. Vår dotter här hemma är likadan, det börjar släppa men det tog sin tid. Nu babblar hon för fullt så orden forsar ur henne istället. Det sluddras och tappas några ord på vägen men snart så. =)

  SvaraRadera
 2. Haha här hemma har jag en 4 åring som börjar varje dag med att fråga om solen skiner. Följdfrågan är alltid, får jag ha t-shirt då?
  Torsdagsdansen på bompa kändes bekant...... eller jag kanske tänker på fredagsfisen:) Måste ärligt erkänna att jag tittar på bompa med ena ögat och sover på andra:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hihi sååå söt! Goa dom e barnen! Kram :)

  SvaraRadera
 4. Är det sol så är det vår! Och vilka härliga bilder!

  SvaraRadera
 5. Fina bilder. Stora tjejan ju, ska hon också va med brudarna på lördag?

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, ha! Känner igen det där med barn och kläder när solen börjar titta fram. Mina två små är helt säkra på att det är sommar nu. Dottern har redan börjat ha korta tights och kjol (!) När mamma inte ser då förståss. Och man kan ju dölja rätt mycket om man vill....

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det är helt underbart väder idag:)! Jag får nästan för mig att det är sommar idag...:)!! Barbent väder...skrämma slag på grannarna:).
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Gulligt!
  Ja, det är så olika med barn, men så härligt när de pratar och funderar. Oavsett om det är få eller många ord.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!