lördag 29 september 2012

För vad det kan vara värt en lördag som denna!

Nu tycker nog en del av er att jag är helt störd och allvarligt saknar vettig sysselsättning i mitt liv men detta är vad jag styrt upp idag.. 

Sonen på fem har ett seriöst intresse för lego och är duktig på att bygga efter ritningar. När han väl byggt grejer faller det i glömska och grejerna går sönder, han önskar sig istället nya saker. Samlingen av lego fylls ständigt på, Lego City är sedan länge hans favorit. Vill han återanvända sina grejer så är det helt omöjligt eftersom han har en halv kubik lego som ser ut som bilden högst upp!
 
 Så denna regniga lördag bredde vi ut ett lakan på mattan och hällde ut allt lego och började sortera gubbar för sig, däck för sig och sedan färger för sig. Ett hästjobb som heter duga! Nu är förhoppningen att han lättare ska hitta sina saker när han plockar fram ritningar och vill bygga upp sin polisbåt eller brandhelikopter eller varför inte sopbilen..

Han var riktigt nöjd med resultatet och lovade helt självmant att hålla ordning på sina grejer. That´s my boy!

 Och eftersom det fortsatte att regna hela eftermiddagen och kvällen bjöd vi spontant hit en grannfamilj och svängde ihop en kycklinggryta med pesto (recept Ica) och rödbetor och chevré lite till förrätt (receptet lånade jag från dig, Helena!)

Önskar en fin lördagskväll och söndag - framåt eftermiddagen imorgon hoppas jag kunna visa mitt bidrag i fotoutmaningen; UNDERIFRÅN...

9 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Sonen har två megastora lådor med lego som det är kaos i. Borde styra upp det där vi med någon dag!

  Kram
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Kommer ihåg den tiden med allt lego! Men bra leksaker tycker jag.
  Blir spännande att se din utmaning imon ;) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Ja tänk vad killar älskar lego!! Fattar inte att det kan vara så kul!! Men vad duktiga ni varit och sorterat!! Känner igen en viss rätt här!! Hoppas den smakade gott!
  Lycka till med utmaningen!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Lego har vi över hela huset...men snart ska det bli ordning...kram Diana

  SvaraRadera
 5. Vilket jobb du har lagt ner! Sådant där brukar bli en sporre för dem att sätta igång och fixa med det igen, sorterat brukar bli kul :-) Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 6. Vill du ha mer lego-arbete så vill jag minnas att vi tvättade ungarnas smutsiga lego i en tvättpåse när de var små, många maskiner blev det;)
  Ha en fin söndag/Kram Lussan

  SvaraRadera
 7. Alltså rödbetor och chevré. Så. Himla. Gott!!

  SvaraRadera
 8. Jag fullkomligt älskade Lego när jag var liten :) Och pärlor, minns en kväll när min mamma och jag satt och sorterade upp 3-4 liter blandade pärlor i små barnmatsburkar för att underlätta pysslandet ^^

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!