tisdag 4 september 2012

Jag är...

Elin med Elvornas hem har en blogg-utmaning som jag hakar på, varje måndag kommer ett tema som handlar om mig att presenteras.. Ja, det är ju alltid jag som skriver i bloggen men jag har fattat det som att just måndagar blir ett litet ego-äventyr! 

Då kör vi… Jag är...
helt uppenbart glömsk eftersom det är tisdag idag, det är ju måndag som är Elins tanke. Jaja - skärpning och bättre lycka nästa gång Bara Sara!

Familjemässigt är jag fru till en man, mamma till mina två barn och också en extravuxen till makens tioåriga dotter. Jag har svårt för ordet ”bonusmamma” eftersom tioåringen redan har sin egen bästa mamma. Jag är ingen bonus utan mer en extra vuxen - det känner jag mig mer bekväm med och  också stolt över! Jobbmässigt är jag chef i en myndighet (ni som läser regelbundet vet redan vilken..) och det trivs jag med även att det sätter stora krav på hög prestation och att vara koncentrerad när det gäller att få ihop livspussel sett till jobb och familj. Ibland vill jag växla ner och jobba med blommor, kläder, fikabröd, keramik eller fina tyger bara för att det verkar roligt och för att jag tror det är mindre kravlöst. Men i nästa stund är det kraven och tempot som triggar mig så då kör jag på igen.. När blir man stor egentligen?

Jag bloggar ju redan en del om min kommande halvmara och också vårt vardagsliv så jag går inte in mer på det nu.. Nåt jag aldrig bloggat om då - om mig?Att jag mår bäst nu när jag håller ner på kolhydrater så mycket det bara går? Nja, det har jag nog skrivit..

Jag har nog lite ord-och bokstavsautism tror jag. Har dille för ord som är delbara med tre och kan lätt som en plätt räkna antal bokstäver i ganska långa ord. Har lätt att komma ihåg låttexter eller ”vad jag hört” även om jag aldrig varit en plugghäst. Känner igen människor från olika sammanhang och gillar att cykla. Jag är en social person och har ofta lätt att hitta samtalsämnen med de flesta människor, en egenskap jag nog fått av främst min pappa. Av min mamma har jag andra sidor, till exempel intresset för socialt arbete men också ambitionen och drivkraften i jobbet.

Jag tänker fort och jag pratar fort, jag gör saker fort och jag lever ganska fort. Kvantitet. Går in för saker. Det här med tempot är ju nåt bra på sitt sätt men också nåt jag övar mig i att kunna reglera - speciellt mot andra människor som inte är som mig. Nu, som 35-åring, ser jag tydligare än nånsin att det är inte alltid målet som är målet utan att vägen till målet också är vacker - och kan se ut på olika sätt!

Önskar en bra tisdag!

12 kommentarer:

 1. Tack att du delar med dig! Alltid roligt att veta mera om personen som finns bakom en blogg :)

  SvaraRadera
 2. Tjoho! Bra skrivet!! Kul att läsa om dig! Ser fram emot nästa utmaning! Ha det gott denna måndag... eller nä, tisdag :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, vad roligt att läsa om dig! Gör inget alls att du är glömsk. Tisdag som måndag eller hur?
  Haha, leva fort! Du låter som min mamma.. rastlösheten själv! :)

  Ha en fin dag :) Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig och rolig person du verkar vara!!
  tack för att vi fick lära känna dig lite mer!
  Kram helena

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa mer om dig! Jättefin bild på dig! Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Så kul att få läsa lite mer om dig!! Tack för att du delar med dig!

  Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Härliga underbara Sara!! I mina ögon är du också en underbar vän som alltid finns där! Alltid roligt att läsa lite mer om de mån tycker om och det där med ordautismen visste jag ju inte!!;-) Ha en fin dag! Kram

  Ps vilka pass vill du gå på på eventet? Jag tänkte lunch 11.30 och passen 3(Karolines),12,17 och 22. Kan du tänka dig något av dem? Kram!!

  SvaraRadera
 8. Så rolig läsning!
  Ha en finfin onsdag!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 9. Wow vilket intressant inlägg! Verkligen kul att få en catch up med dig!! Tycker att detär jätteroligt att lära känna dig!

  SvaraRadera
 10. Det är härligt att lära känna dig lite bättre. Jag gillar din inställning till mannens dotter: Extravuxen. Det känns helt rätt. Du är också en extra vuxen "vän" och hon är säkert trygg med dig och kan vända till dig när hon vill.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 11. Fint! Och intressant med ordautismen, jag känner igen mig, men för mig går det lite i perioder med att räkna bokstäver och stavelser osv :) Kram!

  SvaraRadera
 12. Roligt att få veta lite mer om dig! Nu har jag också hängt på utmaningen lite i sista stund.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!