onsdag 5 september 2012

Ledig. Bara sådär!

Har haft en ledig dag idag, bara sådär! Jag har flera såna dagar inplanerade under hösten och de känns som små ljusglimtar att se fram emot, en möjlighet att vara med barnen en hel dag och göra inget särskilt. Det där inget särskilt idag bestod i att cykla till frisören och få dem klippta, no more sommarkalufs! Sonen cyklar ju helt för egen maskin nu och jag kan bara som hastigast nämna att han kämpade som en gnu i uppförsbacke och motvind och till sist erkände att han kände sig ”schliten”. Min store raring! Allt som allt har han nog cyklat 7-8 kilometer idag och det är ju ändå en bit för en kille på fem!
Till middag prövade vi första middagen i Linas Matkasse, vi fick den första omgången här i måndags och har en del att se fram emot. Idag blev det ugnsbakad fisk med grönsaker i fraiche-röra. Gott tyckte vi vuxna, medium tyckte barnen.. Har du nån erfarenhet av matkassar - bra eller dåligt?

9 kommentarer:

 1. Vilken kille! Impad! Mer än vad jag får min 16-åring till.... :)

  Nix, inga matkassar här. Få är anpassade till en storfamilj som oss. Vi är ju hela fem personer, varav en tonåring (som äter mer än vad man kan fatta....).

  Och tack för dina fina ord hos mig. Så roligt att vi följs åt tycker jag. Jag gillar ju att hänga här hos dig :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Ibalnd är en ledig dag bättre än tio i rad på sommaren. Dvs man uppskattar den enda dagen nästan mer. Vacker blåbärsbild!

  SvaraRadera
 3. Vilken kämpe din lille kille är! Inga matkassar här men jag är ganska sugen på att testa. Åtminstone vill jag det varje torsdagskväll när jag ska skriva inköpslistan för veckans mat. Inte min favoritsysselsättning precis;) Och du, ingen fara med fotoutmaningen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ja men rönnbär här också. Underbart!
  Gällande katt så klarar de sig rätt bra, i varje fall om de har möjlighet att vara ute. Vi jobbar också båda heltid och det funkar. Vissa dagar jobbar jag hemifrån men det är en bonus för henne och då är hon med mig hela dagen. Sitter på en stol bredvid eller sover i fåtöljen.
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 5. Så skönt med lediga dagar här och där. Det behövs. Känns mer uthärdlig den här långa mörka perioden då.
  Vi försöker lära M cykla. Hon fick en egen cykel på 5-årsdagen i augusti. Går så där. Nu har det ju regnat en hel del och jag har ju varit bortrest, så vi får väl ta tag i det igen. Men hon har sånt temperament den unga damen. Inget större tålamod. Jag blir helt krokig och knäckt av att springa och hålla i pakethållaren. Har du något tips?
  Idag pratade vi om matkasse. Vi har inte provat, men funderar på det. Jag har hört mycket gott om just Linas, men även monica ahlbergs. fortsätt ge en utvärdering.
  Ciao

  SvaraRadera
 6. Skönt med lediga dagar mitt i veckan! Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med ledig dag mitt i veckan.Vi har ju Linas Barnkasse och det gillas mycket här hemma kram Diana

  SvaraRadera
 8. Vad härligt med ledighet. Kram

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!