måndag 17 september 2012

Jag bor..

i Sveriges femte största stad, den stad där Winnerbäck växte upp och ganska nyligen också spelade sin turne-avsluts-konsert. I staden kan man jobba på Saab om man är lagd åt det tekniska hållet, man kan plugga hur många poäng som helst och utbilda sig till språkvetare eller hjärnkirurg. Och allt där emellan, inklusive internationell ekonomi. Med pendeltåg tar man sig enkelt till nästa köping eller varför inte Mjölby, om man vill!? 

Stan är inte större än att man kan heja på bekanta varje gång man är ute men inte så liten att det känns instängt. Finns roliga affärer och mysiga fik, gott om motionsspår och duktigt med cykelvägar och roliga lekparker. Perfekt, i mina ögon! Är man bara lite lagom hurtigt lagd så går det att ta sig överallt med cykel eller buss, vi har gjort valet att klara oss med bara en bil och det funkar bra.
 Vårt hus har några fler år än mig på nacken och vi är väl kanske de tredje ägarna till huset. Under de fyra år vi bott i huset har vi gjort en del men inte supermycket. Vi har renoverat ett badrum men inte två, vi har rivit en vägg men inte gjort om köket. Vi har bytt garagedörr men inte ytterdörrar. Vi har med snickares hjälp bytt panel och vi har byggt en stödmur och ett trädäck. Vi har förenklat för oss i trädgården men vi har inte bytt fönster. Projekt på tur är trappmålning som vi låter målare göra under hösten!

Vår dotter är född här så vartefter familjens storlek har förändrats har vi bytt rum med varandra. Det sovrum jag och mannen har nu var vårt sovrum från början, sen blev det ett gästrum och vi flyttade till sonens nuvarande rum och sen ett år tog vi tillbaka vårt rum. Phuh! Och det i ett tvåvåningshus!
Panelbyte, hösten 2010
I området finns lekpark och Ica, dagis och öppen förskola. Det finns en omskriven å och det finns fina - och backiga! - löparspår. Det finns finfina grannar och det finns fina kompisar till både vuxna och barn.   Vi trivs här i vårt hus med köket uppepå och lite lagom uppvuxen trädgård!

Ja, det var lite om hur jag bor - del tre i Elins bloggutmaning. Kika in till henne för att se hur andra bor!13 kommentarer:

 1. härligt...! Visst är det kanon när man har hittat hem, och kanske hittat rätt bland alla rummen också! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh så rolig läsning. Låter som ett ganska normalt familje-villa-liv. Vårat hus var tidigare lärarbostad till skolan som ligger bredvid. Idag hembygdsgård. Det fanns två kök när vi flyttade in som vi raskt rev ut. Sedan har vi tagit det pö om pö, men vi har några riktigt stora bitar kvar att ta tag i. Hur känns kroppen efter loppet?

  SvaraRadera
 3. Åh, vad kul att läsa kram Diana

  SvaraRadera
 4. Det låter som om ni bor på ett alldeles, vanligt, mysigt ställe :)

  Kram
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Gillar den här utmaningen. man får veta så mycket trevligt om alla!
  Kram Paulina

  SvaraRadera
 6. Vad kul att få ta del av hur du bor!!!! Och vilka fina foton i fotoutmaningen i inlägget nedan - wow!!!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 7. Så härligt du beskriver ditt ...köping. Jag tycker om din stad. När jag växte upp,utanför det andra ....köping, var det din stad som lockade :)

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Va fint du beskriver det, låter härligt!

  SvaraRadera
 9. Roligt att läsa, tack att du delar med dig! Kram

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att läsa. Och vad fint du fixade i din blogg. Fast det tog mig lite tid att lista ut det :)
  Kramis

  SvaraRadera
 11. Intressant läsning, bor ju själv i grannkomunnen och var o såg Lasses avslutningskonsert. :-)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!