onsdag 26 september 2012

Ny jacka!

Jag cyklar till jobbet, drygt 7 kilometer, varje dag och när arbetsdagen är slut cyklar jag hem igen.. Nästan varje dag. Året om.

Det här med rätt jacka till cyklandet är inte helt enkelt, mycket att tänka på! Korta jackor går bort rätt fort för vem vill ha en skilsmässa i ryggen? Varma jackor går bort för vem vill komma till jobbet helt svettig? Rena funktionsjackor går också bort för jag vill gärna känna mig lite dressad när jag väl är på jobbet - rör mig en del både på stan och mellan olika arbetsplatser. Rockar och kappor går (ofta) bort för risken att fastna i kedjor och annat är för stor, också lätt att skvätta regn och väta på dessa.

Hur som. Stadium är min favoritbutik och där hittade jag en jacka som jag bör kunna ha hela hösten och även i vår, vinter om den blir mild. Den tål regn och den täcker rumpan, den är lagom dressad och jackan är i funktionsmaterial. Lagom tjock, bör funka från 5 plus och neråt..

Har du andra jackbehov än jag? Vad i så fall?


15 kommentarer:

 1. Fin och mångfuntionell är bäst! :) Vilken tufing som cyklar även vintertid.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj! cykla på vintern!! Jag skulle vilja cykla lite mera men denna stad är verkligen inte gjord för det.. dåligt med cykelvägar och backig som tusan.
  Men jag förstår att du behöver en bra jacka.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Gillar både praktiska och snygga jackor som denna! Tack för bra tips! Jag har behov av flera jackor:) både funktionsjacka som denna men också kappa och jacka hihi. Ha en fin dag! Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Galet snygg jacka! Perfekt kombo av sportig och dressad. Slår nog till på en likadan:-)

  SvaraRadera
 5. Hittade dun fina blogg idag och kommer garanterat återvända.
  Önskade jag oxå kunde cykla till mitt jobb men blir lite långt... 4,5 mil. Så skönt med frisk luft både före och efter jobbet.
  Snygg jacka.! Det är svårt att hitta det man behöver och vill ha ibland.
  Jag klär mej varmt för jag är en fryslort.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Just nu letar jag desperat efter en lite tunnare jacka. Jag har ju min underbara vinterjacka från Parajumper men vill ha någon lite tunnare nu på hösten. Går ofta i rock, men vill kunna vara lite poppigare ibland. Jag vill ha Hunkydorys korta dunjacka i svart. Helt omöjlig att få tag på. Men du verkar ha hittat något passande. Den där blir nog toppen.

  SvaraRadera
 7. Snygg! Jag behöver en jacka som funkar i ur och skur i det fall jag behöver ge mig ut på larm. Samtidigt som den måste vara praktisk, så måste den funka för en tjänsteman...så att säga...utan att se för myndighetsaktig ut. Går det ens att fatta vilken jacka jag behöver? :)

  Din var urfin hur som helst!

  SvaraRadera
 8. Väldigt fin jacka! Du har bra smak du! :)
  Jag vill ha en jacka som är "lagom" varm. För den får inte bli för varm eftersom jag oftast åker bil. gå ner under rumpan. vill ha lite stil på den, ska klara lite regn och snö. Men VA det låter ju precis som dina krav! :)

  SvaraRadera
 9. Tack, vad snäll du är :D
  Vilken fin blogg du har förresten.
  Jackan ser ju sjukt snygg ut. Den skulle jag kunna tänka mig :P

  SvaraRadera
 10. Å snygg var den dessutom :)

  Kram
  /Anna

  SvaraRadera
 11. Åh så snygg den var! Men goa du så glad jag blev för din fina kommentar hos mig:) Tackelitack! Ha en fin dag! Kramis

  SvaraRadera
 12. Snygg!! Blir perfekt att cykla med! :-)

  SvaraRadera
 13. Jättesnygg jacka! Dressad och sportig samtidigt. I like!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!