fredag 28 september 2012

Tvåårstrots. Eller treårs. Eller nån himla trots..

Vet inte vad som hände men en dag var hon delvis helt bara som förbytt. Det kallas visst trots. Älskade yrhättan till dotter får plötsligt raseriutbrott för att strumporna tas på i fel rum (det ska vara sovrummet, inte badrummet). Det blir lika ilsket när vällingen serveras i fel flaska (den rosa, inte den cerisa) eller när ketchupen inte hamnar exakt där hon har tänkt sig. Eller när mamma säger nej till silverballerina till dagis eftersom det regnar..

Jag lovar det kan ta ruggigt lång tid att hantera dessa utbrott för när man har en tjej på två och ett halvt att hantera så finns det också en storebror på över fem som vill ha sitt ord med i det hela. Han hämtar nappar, gosedjur och pratar snällt men i de lägena är det mesta fel. Så det tar sin tid att distrahera henne såpass att gallskriket slutar att hon kan lyssna på struntprat om kompisar på dagis, djur i skogen och annat man får ta till för att få upp humöret igen. Till nästa gång man är så dum att man har på tandkräm på Bamsetandborsten fast det var Lille Skutt som önskades!

Herregud. Såna dagar är det ju skönt att vara på jobbet och vila upp sig!

10 kommentarer:

 1. Phu! Verkligen utmaningarnas dagar!

  Men vilken underbar bild!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Tack för den fina gratulationen! Titta in den mumsiga tårtan, visst ser den smarrig ut?! // Matilda

  SvaraRadera
 3. Oj, oj! Ja det är väl en fas de flesta går igenom.Ska säga att jag inte ser fram emot den...

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 4. Ja :) man får tänka positivt. Och det är ju som det ska vara :) Kram!

  SvaraRadera
 5. SKÖNT att det inte bara är min 2,5 åring som beter sig som en trotsig tonåring. Just nu är det mycket fighter och hetsigt humör hemma hos oss. Men visst är väl våra tjejer nästa jämngamla? Hoppas denna fas går över snabbt..

  SvaraRadera
 6. SKÖNT att det inte bara är min 2,5 åring som beter sig som en trotsig tonåring. Just nu är det mycket fighter och hetsigt humör hemma hos oss. Men visst är väl våra tjejer nästa jämngamla? Hoppas denna fas går över snabbt..

  SvaraRadera
 7. Vilka roliga träffar vi skulle få om vi bodde närmare varann... Erik är i precis samma fas... Dessutom så morrar han... Och fräser... Tänk när de gaddar ihop sig...

  SvaraRadera
 8. Det finns trots i alla åldrar! T.o.m. 4 år 2 mån och 3 dagars-trots! Haha! Det blir bättre. Typ när de är 27 år..... Eller nåt.. ;-))

  Kram M

  SvaraRadera
 9. Bara att räkna till 100 och djupandas....förresten, vilken fantastiskt fin bild. Vilket djup!

  SvaraRadera
 10. Sååå skönt att den där tiden är förbi!

  Det står inte på förrän ni har den härliga 4-årsåldern att njuta av.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!