torsdag 13 september 2012

Mässa!

På väg hem från mässa i Älvsjö. Det är ju alltid en massa mässor i Älvsjö och det vi haft med jobbet idag handlar om Lean. Lean i dess original hör hemma i i industrin men det vi gjort idag är att använda samma strategi fast i offentlig förvaltning. Hitta slösaktiga beteenden, minimera och eliminera dem. Hitta smidigaste och effektivaste sättet att jobba, bygga på idéer och kreativitet från medarbetare.. Spännande jobb jag har!! Nån av er som har erfarenhet av Lean?

Dagen avslutades med en inspirationsföreläsning med Anneli Pompe- en tjej som fridykt 124 meter och året efter bestigit Mount Everest. Hon beskrev att hon känner ingen rädsla, hon känner respekt gör djup och höjder men det är respekten som gör hon klarar allt. Mäktigt!

Nu väntar lite tågresa hem och några sidor i Kallentofts nya. Go kväll!!

8 kommentarer:

 1. Vi jobbar med lean på mitt jobb, känns självklart. Tyckte vi pratade om det hela pa utbildningen el i alla all lite. Sedan är ju inte allt bra, men man kan plocka det bästa!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Absolut inte någon erfarenhet alls. Däremot av Älvsjömässan med inredningsfokus :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Lustigt sammanträffande. Idag på vår apt hörde jag talas om lean för första gången. Har fortf inte fattat vad det är för något, men förstår att jag kommer få kläm på det under hösten. Ciao

  SvaraRadera
 4. Lean har jag aldrig hört något om! Kan du inte berätta mer!?
  Kanske kan användas på min arbetsplats med superdålig arbetsmiljö!?

  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Spännande, berätta mer ;)
  Låter som en bra dag *ler*

  Hoppas du får en fin fredag också.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. Jajamen. Jag var projektledare då Lean Administration skulle införas på mitt förra jobb (ekonomiavdelning). Riktigt bra verktyg, om du frågar mig.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Jo, vi har jobbat med Lean i två år på mitt jobb och det fungerar....sådär! Jag var ändå hel positiv innan vi började eftersom jag har hört så mycket om Lean från min man. De har jobbat med det i flera år och är supernöjda. Men jag vet inte, han jobbar på en verkstad, jag jobbar på en vårdavdelning... kan ha med det att göra kanske :/

  Lycka till i morgon! lovar att hålla en tumme :)

  kram
  /Anna

  SvaraRadera
 8. Gu' så intressant! Speciellt eftersom jag läser förvaltningsrätt just nu. Idag redovisade jag om länsstyrelsen, deras roller och hur de ska hantera överklaganden. VARMT lycka till imorgon! Ska tänka på dig! kramen!
  ps ditt barn har ett brunt och ett blått öga!!! Så vackert!!!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!