torsdag 3 maj 2012

Ett år av glutenintolerans..

 Idag var Edith med pappa Jonas på sjukhusets Barnklinik för kontroll av sina glutenvärden. Det är precis ett år sedan hon utreddes för glutenintolerans nu och de hade till idag fått svar på de blodprov vi tog på henne för en vecka sedan. Värdena visade att hon är helt återställd och har samma värden som oss andra i familjen. Underbart! Sedan september har hon också växt hela 13 centimeter och gått upp i vikt med över 3 kilo. Snacka om återhämtning!

Känns fantastiskt att se henne så pigg, glad och full av upptäckarlust nu när hon mår bra och har energi precis som alla andra tvååringar! Föräldrar blir nog inte lyckligare än så! För ett år sedan var läget helt annorlunda, hon ville inte lära sig gå och ville helst sitta uppkrupen i min famn.. Vi oroade oss för henne och visste ju inte först vad som var fel.

Men! Med bra utrednin - glutenfri kost och egna smörbyttor, skärbrädor och inget av hennes bröd i vår brödrost klarar hon sig kanon! Läkaren hade frågat hur det funkar att ge henne glutenfri kost och faktum är att det är nåt vi knappt ens tänker på, det blir en rutin som andra. Detta är en livsstil hon kommer behöva ha i hela sitt liv men jag kan ärligt känna - blir det inte svårare än att anpassa sin kost på det viset vi gör så är jag oändligt, oändligt tacksam!!Och brorsan, älskade brorsan!
Puss lilla fröken!!

8 kommentarer:

 1. Vilken lättnad. Vilken lycka. Billigt pris att betala för att ha ett friskt barn. Hon är kanonsöt. Kram

  SvaraRadera
 2. Men gud vilken jobbig period det måste ha varit för er där i början, när ni inte visste! HUr länge höll ni på så? Alltså leva i den ovissheten innan ni fick bekräftat att det var glutenintolerans?

  Väldigt fina bilder också! Och sjukt gölliga ungar!

  SvaraRadera
 3. Fina, fina tjejen. Härligt att allt är bra och att man hittade orsaken.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad skönt för er! :-)
  Supersöt liten tjej! Hon är värd att må bra.

  SvaraRadera
 5. Heja Edith, frisk och stark! Å såklart bra jobbat mamma och pappa!

  SvaraRadera
 6. Dagens utbud av glutenfri kost har verkligen utvecklats de senaste åren likaså kunskapen. Min kusin fick det för 30 år sedan och hon var nästan 4år när de lyckades komma på vad som var fel.

  Trevlig helg på er och vilka härliga bilder.

  SvaraRadera
 7. Åh - glad för eran skull! :)

  SvaraRadera
 8. Så härligt att hon har återhämtat sig. Finns inget värre än att se sina små lida och inte veta varför. Min dotter hade astma som medförde precis samma sak, tillväxthämning och trötthet. Men det är också annat nu, med rätt medicin :)
  Kramar

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!