tisdag 1 maj 2012

Jag är världsförälder - är du??

Programledarna i kvällens Humorgala!!
Varje månad dras ett belopp från mitt konto direkt till Unicef där jag sedan ungefär tre år är Världsförälder. Ett litet, litet bidrag men samtidigt bättre än inget! Regelbundet kommer mail och brev om vad pengarna går till och det är allt från att bygga skolor till att bekosta medicin och vaccin till fattiga barn. Jag är glad över att jag är världsförälder - bidrar på mitt lilla sätt med en slant så att fler kan få det lite bättre!

Ibland tycker jag att vi svenskar mer skulle sluta upp med att gnälla över dåliga löner, dåligt väder, dåliga arbetsvillkor, dåligt på TV:n och så vidare. Jag tycker att vi mer skulle glädjas åt att vi varje dag kan äta oss mätta och de allra flesta av oss har jobb att gå till och har man inte det så är det i alla fall ingen som svälter! Vi har tak över huvudet och vi kan gå direkt till kranen och dricka oss otörstiga. Vi kan välja mellan att äta köttbullar, fisk eller kött eller nåt annat - varje dag! Våra barn går i skolan och är vi föräldralediga har vi en föräldrapenning att ta del av så att vi kan vara hemma rätt lång tid. Det är inte alla som har det så..

Att vara världsförälder gör att man får en lite bättre inblick i hur det är att leva i ett U-land och vilken skillnad det måste vara att leva här i Norden.. Och ikväll är det dags för Humorgalan på Fyran - i mitt tycke årets roligaste och viktigaste gala! Så, är du inte redan världsförälder har du chansen nu!!!

4 kommentarer:

 1. Hmmm, det har jag allt tänkt att bli. Vi bidrar nog på vårt sätt, med annat, men detta har jag faktiskt funderat på. Kanske blir det ikväll....?

  Kramar till dig

  SvaraRadera
 2. Åh jaaa! Vi bidrar också på vårt sätt, men alla gånger att bli världsförälder också! Så viktigt!
  Ha en fin dag!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. En otroligt viktig sak, kanske är ikväll man blir det!

  Om mitt brickbord: Har alltså inte byggt det själv. Underredet fyndade jag på loppis, tror man använde det att vira garn runt?
  Iallafall fick det ny färg och en bricka placerades på. Voilá, ett brickbord föddes:)

  Kram lina

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!