måndag 7 maj 2012

Femårsåldern

Älskar femårsåldern. För det mesta. Nej, hela tiden - bara på olika sätt.

Ena stunden stor och stark och ska bli militär, vill själv sova hos kompisar och tar hand om sin lillasyster så det riktigt brummar i hjärtat av mammakärlek. Pratar om solen och månen och att det är ju så härligt nu, när det är vår.. mamma. Ska vi plocka blommor? Och så kommer det en idé, en om nåt med pyssel eller nåt med lego som vi ska bygga ihop. Och hur många rondeller finns det egentligen i Sverige? Hur dog egentligen Tengil? Fröken X på dagis är rolig för hon leker med barnen men fröken Y verkar man klara sig utan. I affären får man seriös hjälp med att hämta grejer i olika hyllor, han vet ju precis vart allt finns nu. Och det bästa är om mamma släpper till och köper tuggummi i kassan. Kan spänna bältet själv i bilen och cykla utan stödhjul.

Andra stunden liten och hjälplös. Kan inte ta på skorna. Retar lillasyster så att jag ska bli arg, stubinen är kort när jag märker det är ”på flit”. Lyssnar inte och är i sin egen lilla värld. Eller som ikväll, upptäckte att älskade kaninen var glömd på dagis och det blev en sorglig kväll.. Både mamma och pappa fick killa på ryggen och bulla upp med andra gosedjur som kompensation. Sorgligt.

Femårsåldern..

7 kommentarer:

 1. En så väldigt fin beskrivning av hur femårsåldern är. En riktigt fin kille som du har :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild! Och fin beskrivning.

  SvaraRadera
 3. Fin bild på den stora lilla killen.
  Har ett par andra, de med namn var förstora, hur de nu kan vara det när de är gjorda efter min fot?!

  SvaraRadera
 4. Alltså: Helt underbar liten pojke! Kram

  SvaraRadera
 5. åh, härliga femåringar. Har inga själv men är stolt moster.
  Och en mamma som är förskolelärare och bor nära förskolan, gissa om hon räddat många sorgliga kvällar med att låsa upp åt glömda världens-viktigaste-saker...

  spännande, har ni virrvarr på golvet? Som laminatplattor?

  gillar mönstret för det påminner om barndom, mormors bord m.m. men hade faktiskt glömt det var på skolbänkarna! Men det stämmer ju! Tack för påminnelsen =)

  SvaraRadera
 6. Ja det är härligt med barn! Varje ålder har sin charm.
  Vackra foton du tar förresten!
  =)

  SvaraRadera
 7. Fint skrivet!
  Dessutomtycker jag det är så spännande att läsa om lite större barn :)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!