torsdag 31 maj 2012

Några rader om inget särskilt..

Det har varit en lång dag och det känns som om det också varit en lång vecka. Jobbmässigt sett alltså. Kom hem sent ikväll efter en mycket lyckad personaldag, som friskvårdsaktivitet fick vi testa orientering och det var sannerligen inte igår! Alla kom runt… Det var roligt faktiskt, roligare än vad jag minns skolorienteringen för många är sedan!

I princip har alla dagat börjat tidigt och slutat sent denna majvecka 2012, det är och har varit mycket aktiviteter av olika slag. Kul, men många timmar... Så, hur mycket jobb-addict jag än är och säkert uppfattas som kan jag inte annat än känna att det ska bli skönt med helg. För bedrövligt fantastiskt skönt! Skrota hemma och gå på kalas, gosa med älskade barnen och åka på Flygdag. Pussa lite på mannen också, han har varit borta större delen av veckan och fina mamma har tillfälligt tagit över markservicen här hemma. Tur ni finns - farmor farfar mormor och morfar!! Ställer upp och fixar för att vi ska få vardagspusslet att gå ihop! Långt bort, men ändå nära.

Vad har du haft för dig en torsdag som denna??

Personaldag

Fokus på jobbet idag, diskussioner om allt från verksamhet till jämställdhet och likabehandling. Med andra ord= personaldag som kommer avslutas med grill! Hoppas din dag är lika bra!!

tisdag 29 maj 2012

De där myggorna som svalorna ska ta..

Räknade efter och insåg att jag ikväll upplevt min fjärde dagisavslutning sedan jag blev förälder, denna gång den första som tvåbarnsförälder. En fantastisk upplevelse så här i majkvällen! Som alltid, jag blir så otroligt rörd och gråtmild när barnen sjunger Idas sommarvisa med fina barnröster. De är så fina och så koncentrerade där de står och håller hand och inte alltid kan låta bli att göra grimaser när mamma och pappa ser. De sjunger om myggor som svalorna tar och smultron som de ska få och om andra små roliga saker som barnen ska få(ni kan texten också va…). Och varje gång tänker jag, och säkert alla föräldrar, att man verkligen vill att barnen ska få en fin sommar - full av glass, blåmärken och möjligheten att kanske lära sig simma!

Barnen har några veckor kvar innan de får lov men sommaren, den har vi firat in nu ikväll!

måndag 28 maj 2012

Trädgårdsglädjen/ trädgårdsslitet

Bild tagen om söndagen, mitt i trädgårdsfixet
Jag älskar att starta projekt! Jag älskar att komma på nya idéer och komma på olika sätt att lösa olika saker, helst ska det vara rimliga priser på grejerna också. Kul! Ofta så startar jag grejer också (får Jonas att hänga på) och sen är vi uppe i nåt som vi ska slutföra. Det blir bra bara det blir klart!

Sen kommer det där som är så trist.. Städa upp när man är klar! Spika fast sista listerna.. Klippa av de lösa trådarna.. Plocka in besticken från diskmaskinen. Sortera upp alla strumporna. Lägga tillbaka grejer där de hör hemma. Ni fattar!? I garaget är jag extremt svårmotiverad där, det som är på väg nånstans syns inte lika väl. Och nåt annat som är tråkigt - att köra grejer (trädgårdsskräpet) till tippen. Det är inte kul, kan ta veckor innan det blir av..

Så! Efter helgen har vi bland annat en hussida vars rabatt halverats och ersatts med kommande gräs och en stenrad grundad med markduk. Vi har också en rosbuske som befriats från ogräs men istället fått sällskap av näva och fräsch jord. Blir bra - när det grönskar! Vad har vi mer? Presenningar fulla med jord och säckar som ska till tippen. Nån da.. Jaja.. Nån da. En annan dag..


Ett par nya kompisar!


Jag gillar er redan, mina nya löparskor. Vet inte vad Ni tycker om mig men jag känner spontant att jag är glad att vi träffat varann! För att få bra hjälp med att prova ut Er så vände jag mig till Intersport, där kan man springa på löpband och samtidigt få sitt löpsteg filmat. Och när det konstaterades att jag har ett helt normalt fotsteg så valde jag mellan Er och ett par lila fräcka Adidas. Tycker att Ni är rätt fräcka också, och sköna.

Premiärturen gick på söndagskvällen och med tanke på vår nya bekantskap så överraskades jag glatt över att Ni ville samarbeta hela tiden. Sprang ju veckans långrunda med Er på och även att jag var rätt trött på slutet så kan jag ju inte riktigt tycka att det är Ert fel! Är ju jag som ska träna, inte åka rulltrappa.. Fast förresten, lite bråkigt blev det ett tag när jag fick skav under ena foten men det är inget jag tänker bråka om någe mera. Nu håller vi ihop tycker jag, så ska Ni få följa med på Halvmarathon sen i september. Ok?

Och namnet. Saucony. Enligt killen på Intersport ska det uttalas ”Såsåny”. Inte ”Saukåny” som jag fått för mig. Sorry. Nu vet jag bättre!

söndag 27 maj 2012

En timme om dagen, även på Mors dag..


Dryga timmen varje dag blir det lite tystare hemma. Då sover Edith och vi andra kan pyssla med sånt man bäst pysslar med utan sällskap av en liten tjej som gärna hade velat vara med. Betala räkningar till exempel, eller pyssla med nåt som Herman vill. Hon är så rar där hon ligger i sin vagn, varm och lugn.

Hon sover alltid i vagnen på dagen - inget annat funkar.. Hon sover sött med sin älskade katt nära intill och verkar djupt koncentrerad på sina drömmar. När hon vaknar är behöver hon bra stund för att morna sig, också en lång stund för den varma lilla kroppen att återgå till en svalare temperatur.

Denna Mors dag är en mysig dag, vi har grejat en del i trädgården (är det för övrigt nån som blir KLAR i sin trädgård nån gång? Inte vi…) Bland annat har vi grävt upp delar av en rabatt längs ena väggen och lagt ner stenplattor längs med trätrallen för att slippa använda grästrimmer så mycket. Men, det finns mer att göra.. En annan dag.. I morse väcktes jag av skönsång, pussar och fint paket. Kvällen blir min egen då jag tillsammans med Annica ska ta oss an 12 kilometers löpning, allt enligt programmet på Marathons hemsida. Först en middag utomhus!!

Vad har du gjort idag?

Loreen!!!

Tjoho!! Va häftigt att hon gick och vann, Loreen med bästa låten och coolaste scenshowerna. Grattis!!! Idag är vi så glada för hennes och Sveriges skull och väntar med spänning på VAR hålls Eurovision 2013. Besked ska visst komma under dagen..

Njut söndagen!!

lördag 26 maj 2012

Karros fest!

Åh va Karro hade fixat fint och bjöd på gott när hon bjöd på födelsedagsfest! Grattis vännen! En toppenkväll där vi satt ute till midnatt och hade en helt underbart rolig och minnesvärd kväll- prat och skratt och allvar om vartannat!





Ulrika, Karro, Jennifer, Eva och jag
Cyklade hem i regnet en bra bit in på natten och skrattade högt för mig själv över allt roligt vi hann att gå igenom under kvällen. Tack tjejer ni är bäst!!

fredag 25 maj 2012

Fredagskänsla!

Redan fredag! Även denna vecka har rusat iväg i ett fasligt tempo - vart tar maj vägen egentligen??
Solen skiner och idag är det mycket kul på gång! Förutom fredagskänsla även på jobb så har jag lunchshopping på G. Och tjejfest! Tjejfest hos Karro för att fira hennes födelsedag. Ser mycket fram emot att träffa födelsedagsbarnet och de andra tjejerna!

Ha en finfredag!

torsdag 24 maj 2012

Tonårsbeteende

Här sitter jag på bussen och fotar mig själv- som vilken tonåring som helst!!
För det mesta kör jag bil till andra staden men idag var alla bilar uppbokade och jag tar mig fram kommunalt.. Avslappnande, på nåt sätt.. Att sitta och kolla ut- dagdrömma lite och så!

onsdag 23 maj 2012

Varmt å somrigt!



Grannen har fina vita syrener som hänger in lite på baksidan. Fint!
Och går det som planerat så blir det rättika här. Fast det krävs att gallra, som vanligt! 

Fiffiga kids, hittar partyströsslet helt på egen hand!
Vilken värmebölja! Ni njuter va? Har man som jag ett kontorsjobb så är man glad för att det finns luftkonditionering när det kommer till att hålla hjärnan sval om dagarna. Däremot är det väl ingen kotte som sitter inne på lunchen (?) utan passar på att få lite sol på näsan? Det gör jag i alla fall, älskar att gå ut och mötas av folklivet på stan! Jag smet ifrån redan vid tre idag och sprang till dagis (jo, ska man få ihop träningen enligt programmet så får man pussla lite..) Nu är i alla fall två av fyra pass klara så det ska nog gå ihop sig denna vecka också. 

Väl hemma har vi drällt och drällt och drällt och gjort bara lite nytta, klippt gräset medan barnen studsat och sen beundrat grannnens vita syren som blommar för fullt. 

Och nyttiga grejer.. Barnen fick glass efter maten. Och för att vara ärlig innan också. Är det sommar så är det!

tisdag 22 maj 2012

Fånga dagen på mitt sätt!


Idag har jag inte varit i närheten av en kamera.. Jag har ägnat mig åt att fånga dagen och det har varit en bra dag. Vi startade upp dagen med utvecklingssamtal på dagis (barnen= bra barn. Normala. Glada.) Därefter fortsatte jag och mina kolleger till grannstaden för att ha en dag med ledningsgruppen utanför kontoret. Kul! Roligt att träffas hemma hos en kollega (i detta fall, min chef) för att prata och resonera om olika saker. Blir andra typer av diskussioner när man sitter med en kaffekopp hemma hos nån i bara strumplästen!

Avslutade dagen med att krama om barnen, kolla på dopsammandraget och sen plocka maskrosor på gräsmattan. En tisdag! Hoppas du haft det bra!!

måndag 21 maj 2012

Just det ja, det blev inte bara keramik. Det blev en häst också..

En häst. En blå. 
Det var inte bara keramik jag hittade på loppisen i helgen. Hittade den här söta sitthästen också som jag köpte till Edith. Tacka vet jag bakluckeloppisar! Där uppfattar jag det som att folk (mammor, kvinnor, tjejer..) rensar ut vad de tröttnat på i sina skåp - alternativt vuxit ur. Med andra ord rätt roliga grejer som känns ”moderna”.

Min man höll på att smälla av när jag ville köpa hästen för en tjuga men va fasen.. Jag gjorde det i alla fall och tur var väl det - kidsen gillar sin häst och har byggt en koja till den i vardagsrummet!

söndag 20 maj 2012

Kanske ska bli lite mer loppis-proffs?


 Min man har många fördelar, dock är att gå på loppis inte en av dem.. Kanske inte min heller egentligen men jag inspireras mycket av alla er andra bloggare som hittar fina grejer här och där på olika loppisar runt om i landet. Vill också finna fina saker! Så ni kan tro att jag blev både glad och överraskad när maken självmant letade upp olika loppisar hemma i svärföräldrarnas stad! Tre stycken hann vi med och ovan ser ni några av de fina grejerna jag hittade! Lite vaser i olika storlekar, perfekt nu när barnen ofta kommer hem med så buketter..

Till nästa gång ska jag 1) ha med MER kontanter så att inte bristen av dem blir det stora problemet 2) ha med ett sällskap som inte ser helt uttråkat ut och helst går två meter före.. Det var lite så idag.. Men men, han har andra fördelar som sagt - annat än loppis!




 Annars har vi haft en toppenhelg hemma hos svärföräldrarna - fint väder och god mat som inbjuder till mycket fika och mycket utomhusvistelse! De bor nära en sjö som förvisso inte gick att bada i (såklart, det är ju bara maj..) men ändå funkar fint att leta vrakdelar i och kasta vass och stenar i! Vi kunde också konstatera att våren i Värmland inte kommit lika långt som hemma i Östergötland, här hemma är liljekonvaljerna precis på väg att slå ut medan de fortfarande knoppas däruppe.

Vi har firat farfar-pappa-svärfar som fyllt år här i veckan. Hipp hipp hurra! Nedan ser ni en bild på tårtan som vi bjöds på, marängbotten och grädde uppepå - som fyllning både choklad, kiwi och grädde.

lördag 19 maj 2012

Massa frågor och massa svar - utmanad!

Jenny skickade mig en utmaning som består i att svara på tio frågor och sen skicka vidare tio nya frågor. Det cirkulerar ganska många såna men eftersom jag tycker det är kul och jag fick nya frågor så kommer nya svar!  
Frågor och svar från Bara Sara:

1. Hur ser din favoritdag ut?

Den dagen innehåller mycket ledig tid, man och barn är lediga med mig men gör nåt på egen hand en stund så jag kan göra nåt på egen hand en stund. Gärna innehåller dagen att jag får lagad mat och slipper kocka själv, har lite dålig fantasi just nu. Andra delar i favoritdagen är att jag får till ett träningspass och det känns bra rätt igenom,  ett besök eller ett samtal med en vän blir pricken över I:et. En bra dag!

2. Vilken är din favorittidning/magasin?

Lätt. Family Living! En höjdpunkt när det ligger i lådan!

3. Hur gör du för att unna dig vardagslyx?

”Glömmer” matlådan hemma och köper lunch ute, shoppar nåt billigt men roligt på nån rolig affär. Unnar mig alltid bra produkter till ansikte och hår - man ska hålla länge! Äter i princip aldrig halvfabrikat utan är noga med att få i mig bra mat och mycket grönsaker - varje dag. 

4. Vad gör du om 10 år?

Ehhh, alltid en svår fråga. Barnen är tonåringar och jag 45.. Jag trivs med det jag gör ju och under förutsättning att jag trivs även om tio år har jag inget emot att ha samma jobb även om jag förhoppningsvis utvecklats mycket under tiden och gjort vissa avstickare. Och har jag bytt spår är jag övertygad om att jag har ett rätt aktivt liv även om tio år. Jag är liksom sån (eller hur, mamma). Gärna har jag sommarstuga och många vänner på besök! 

5. Vilken väsktyp är du?

Gillar stora väskor att hänga på axeln, för att inte allt ska hamna i botten är det bra med många fack! Behöver inte matcha med skor utan mer med stilen.. 

6. Hund eller katt?

Katt! Skulle gärna ha en.. 

7. I vilket land skulle du kunna bosätta dig?

Beror på om det är en kortare tid eller längre. Är det en kort tid skulle jag kunna bo var som helst och vara tacksam för erfarenheten, är det en längre tid skulle jag önska liknande (eller bättre) levnadsförhållanden som jag har nu. 

8. Hur gör du för att göra världen till en bättre plats?

Är världsförälder, är noga med att slänga rätt skräp på rätt ställe, cyklar till jobbet och har egen kolsyrevattenmaskin. Önskar nog att jag typ växtfärgade egna kläder och satte egen potatis också men nånstans går ju liksom gränsen.. 

9. Inom vad skulle du vilja fördjupa dina kunskaper?

Retorik, språk, statsvetenskap, Excel, trädgårdsodlingar. Kort och gott, lite av det mesta. Just det ja, matlagning och viner och exotiska resmål också. 

10. Om vi träffades på en tillställning, vad skulle vara din inledningsreplik?

Hej, jag heter Sara. Det är ett väldigt fint armband/ örhängen, frisyr/ klänning du har. Jag känner inte många här, ska vi leta efter nåt att dricka/ äta? 


Och så fick jag motsvarande utmaning av Kicki på Creando så jag löper linan ut: 

1. På hur många språk kan du säga "jag älskar dig”?
Svenska norska danska, engelska, tyska, franska och finska!

2. Vilken är den absolut sämsta film du har sett?
Pass. Jag har en förmåga att somna om filmer jag ser är dåliga (och bra också, tyvärr). 

3. Du måste sjunga karaoke på en bar. Vilken låt blir det?
Ojdå det blir en upplevelse! Kanske 9-5.. Varför? Jo, de är en låt man kan såpass bra att de som lyssnar har sin egen version i huvudet oavsett hur jag sjunger. Och så är det en fartfylld låt - gillar det!

4. Vilket av orden; bakfull, räkningar eller dammsugare skulle du helst aldrig mer vilja höra?
Det ord jag mest sällan tänker på är bakfull, nuförtiden. Tänker desto oftare på räkningar av alla slag samt att det är grusigt. 

5. Vad är det sista du skulle spara in på om du fick mycket lägre inkomst? Du får inte välja mat….
Det vi sparar till barnen känns som ett givet svar men också de kostnader vi har för bilen och transporter (maj gådd, vilka vuxenpoängssvar. Jag baxnar!)

6. Om du plötsligt blev världskänd, vad skulle du vilja vara känd för?
Att jag sjunger som en gudinna och dansar som en älva!

7. Vad stör du dig på hos folk i allmänhet?
Gillar människor som visar att man tycker om sig själv men när det blir för mycket av me and myself i alla lägen blir jag lätt störd. 

8. Vilken ringsignal har du på din mobil just nu, och vad säger den om dig?
Har ingen särskild ringsignal efter att ha bytt telefon både på jobbet och privat, ett problem i båda är att jag ofta missar att det ringer för volymen är för låg. 

9. Vet du hur och varför dina föräldrar valde ditt namn?
Sara? Mamma jobbade med äldre och det var en tant som mamma tyckte om som hette Sara. 

10. Om du fick återuppleva ett enda ögonblick från ditt liv, vilket skulle det då vara?
Jag är mamma, jag vill bara återuppleva två stunder. De stunderna när bebisarna är nyfödda och jag för första gången håller dem i famnen. All glädje och lycka. Underbart!


Pass forward, kan de här tjejerna ge sig i kast med några svar kanske!!??
Jenny
Marta 
Ulrika
Karro
Helena
Lisa
Sahra
Västgötskan
Suss
Messan


Era frågor:


  1. Hur sover du helst?
  2. När är du som lyckligast?
  3. Kött eller vegetarian?
  4. Favoritsysselsättning?
  5. Bästa platsen i hemmet?
  6. Om du vore 20 igen, vilket val i livet skulle du göra annorlunda? 
  7. Morgon eller kväll? 
  8. Utomlands på sommarsemestern - ja eller nej? 
  9. Innan du dör, nämn något du vill ha hunnit med..
  10. Högklackat eller lågklackat? 


fredag 18 maj 2012

Kompisgrill!

 Ikväll var vi bjudna på grill hemma hos en fin vänfamilj vi inte träffat på länge. Så himla mysigt och så himla kul att man ”hittar tillbaka till varann” så fort trots att det går ett tag mellan gångerna. Mycket prat och skratt, en hel del tjatter och en del allvarligheter. Precis en jättebra majfredag!



Lediga fredag!

Medan Jonas och Mathilda åkte för att fiska tog jag med Herman och Edith till stan för att:
1) gå till banken
2) köpa ansiktsprodukter 
3) kolla sandaler till Herman
4) åka buss hem

Under punkt ett vill jag kommentera vilken grym köööö det är på banken! I vanliga fall klarar jag dessa mina bankärenden via Internet men nu efter att sålt bilen var jag tvungen att göra mig omaket att ta mig till banken för att sätta in de kontanter köparen gjort sig omaket med att ta ut! Tog nog en halvtimme allt som allt, hade fullständigt ingen aning om att pensioner betalas ut idag och många därför ville till banken och betala räkningar!

Punkt 2 gick också bra, sedan jag började med kemiska peelingar har jag halkat in på ett märke (Synchroline) jag trivs med och som Hudvårdsrummet säljer: 
Planerad punkt tre utgick och ersattes med ”besök i leksaksaffär” i stället, dock först efter att hungriga barn fick hungern stillad med hederlig kebab på ett hak.. Sandaler kan jag nog hellre kolla på själv nån dag. Hur som så kom vi inte ifrån leksaksaffären med mindre än att ännu en liten ny legotraktor skulle med hem. Curling? Jag? Hmmm, kanske...

Punkt fyra gick som planerat, det är roligt att åka buss med kidsen och se världen ur deras ögon! Traktorer, bussar, killar i i rullstolar, hundar, katter, stora hattar, tandemcyklar, tåg, stora gropar - you namne it vad det finns att titta på!

torsdag 17 maj 2012

Det blev kuddar till slut..



Vilken skön dag! Hemmafix, träffa pappa, klippa häcken, cykeltur med Edith därbak (mamma, meja vovve!! mamma, meja mjau!). Hoppa studsmatta, kyckling med jordnötssås till middag, första gröna spåren i odlingslådorna uppe! Nu förhoppningsvis en film..

Av den egna tiden i förmiddags blev det systund, sydde fyra kuddar av IKEA-tyget jag visade häromdagen. När det kommer till kuddar är jag verkligen ”the-easy-way-is-the-right-way”-typen. Jag klipper ut dubbelt så långt tyg som kudden är stor, vänder rätsidorna mot varandra och syr sen två av de tre sidorna direkt i maskin. Sen vränger jag tyget och stoppar i kudden, syr igen den fjärde och sista sidan helst med maskin men ibland för hand - beroende på hur mycket extra tyg det blivit. KLART!

När det kommer bli dags att tvätta kommer jag förmodligen ha hittat nåt annat tyg som tilltalar mig mer. Just då. Jag gör dem alltså inte ens tvättbara.. Den här typen av konsumtion har jag inga problem med att det är ”slit-å-släng” direkt. Har ni?

Och imorgon. Ännu en dag. En ledig sån. Fredag!! Ha det fint!

Lugnaste förmiddagen på länge

Jag lever med man och barn, dottern är två och sonen är fem.
Jag har valt att jobba heltid och jag har valt att vara aktiv på min fritid.
Min man jobbar också heltid, dessutom i ett yrke där han reser en del. Sedan tidigare förhållande har han en dotter som fyller tio i sommar.
Man kan säga att det går i ett, för det mesta. Vi har ett hus med trädgård och numer bara en bil, ingen av oss är från stan vi bor i utan när vi får (efterlängtat!) besök från föräldrar och syskon så väntas oftast ganska intensiva och roliga dagar.

Med denna bakgrund hoppas jag bara kunna förmedla vilket lugn som just nu sänkt sig över huset, alla utom jag har åkt iväg på olika ärenden. Bara några timmar, men ändå.. Kvar är jag, har ännu inte bestämt hur jag ska nyttja de kommande timmarna. Vad jag vet är att det blir bara denna kortis vid datorn, sen en kopp kaffe och en stunds funderande på vad jag ska hitta på. I ett tyst hus där bara fågelkvittret utanför och tvättmaskinen hörs..

Det blir en bra dag idag!

onsdag 16 maj 2012

Lekande lätt!

Gu, va gött!! Redan efter tre dagar har vi kommit till hâlja denna veckan! Njuter, njuter av fyra dagars ledighet nu!! Jonas är hemma efter sin vecka i tjänst, vädret är härligt och tankarna på jobb ligger en liten bit bort redan nu.. Herman har länsat grannens slänt efter en ny blombukett till mor, rart va! Det råder inga tvivel om att blommorna ska i vatten i en vas, skam den som skulle försöka med nåt annat. 

I eftermiddag fick jag till veckans andra löparrunda av fyra så jag känner mig väl igång med träningen inför septembers halvmarathon. Sprang från jobbet och hem, springer jag absolut närmaste vägen blir det dryga sex kilometer, idag kändes både kropp och själ i fin form så jag tog en rejäl omväg hem och var ute strax över timmen.. Yes!

Ikväll har vi grillat och har nu vid tiosnåret både fönster och dörrar öppna. Vad ska man säga - livet leker och det är bara att hänga med?? Önskar er riktigt härlig långhelg till alla!! 




tisdag 15 maj 2012

Ska vi spela spel??

 I likhet med min pappa tycker jag att det är väldigt roligt att spela spel! Bäst gillar jag allmänbildningsspel eller olika former av ordspel, Alfapet på RIKTIG spelplan tycker jag är toppen! Nu när pappa är här några dagar hade han med sig ett frågespel om det svenska språket, vi spelade det igår kväll och betyget blev högt (inte enbart för jag vann, det var kul också..) Frågor i olika kategorier av gammalt/ nytt, synonymer, två ord i ett och så vidare. En rolig grej istället för gå-bort-blomma!?

Att man inte spelar mer spel!!?? Och då menar jag spel på riktigt och inte alla de olika former av spel man har på datorn och i telefon. Det är ju ett riktigt roligt sätt att umgås, LIVE:-) Fram för fler spelkvällar!! Eller vad tycker ni andra??


Lillfisan har ett minspel som är rätt underhållande, eftersom hon ännu inte pratar så mycket så kompenserar hon det med allsköns miner och gester - pekar och vevar i armar och ben. Och förstådd blir hon - lilla blondie min!!

Ha nu en skön kväll, jag ska ta och sticka ut i spåret alldeles strax. Veckans första pass, av fyra..

måndag 14 maj 2012

Mer färg!



På samma sätt man har en favoritlängd på håret man återkommer till efter diverse klippningar alternativt hårbesparingar, på samma sätt har jag några färger jag gärna återkommer till när jag shoppar till hemmet. Efter vissa utsvävningar i orange, brunt och beige så återkommer jag gärna till det klara och färgglada. Grönt! Rött! Blått! Gult! Om det är blommigt eller prickigt eller randigt är mindre viktigt, just nu vill jag ha dessa glada färger hemma! Vi har (som många andra!?) vårt hem målat i vitt, vitt och åter vitt så att smälla på med färg på kuddar och dylikt gör det hela roligare. Speciellt nu på våren. Mer färg till folket!

Detta gardintyg från Ikea, köper man det just nu finns det till Family-pris!

söndag 13 maj 2012

Hoppsan där växte jag visst en decimeter..

Tack för era gulliga kommentarer på gårdagens inlägg! Det värmer ska ni veta!
Trots gräsänkelivet har denna söndag blivit en bra söndag, vi startade upp med en fika hemma hos Jenny och familjen och asvlutade den med ett besök på Gyllene Måsen (skönt att laga mat bara en gång per dag när man är själv..)

Däremellan gjorde jag nåt som jag växt säkert en decimeter av! Jag sålde bilen! Ja, alltså vår alldeles för stora och bensintörstiga Chrevrolet som jag skrev om för några veckor sedan. Jippi - jublar för att det kändes så bra att få den såld och för att jag fixade det helt på egen hand (ja, mer jämställd är jag alltså inte..) Köparen prutade lite grann men inte mer än att jag fick ut lite mer än det pris som var satt som den lägsta gränsen. Fixat med kvitton och ägarbevis - förklarat hur olika funktioner i bilen funkar och köparen verkade tacksam! Han hade nog inte haft den typen av bil innan men behövde det visst till familjen som bestod av hela fyra barn.. Och med en Blocket-försäkring så blir både jag som säljare och han som köpare nöjd. Ljuvlig känsla!!

Så, nu har vi åter bara en bil i familjen och det är det som vi tror ska funka. Jag cyklar för det mesta till jobbet och har möjlighet att samåka när så behövs. Nöjd med den avslutningen på en söndag!
Vackra maskrosor. Dock inte lika kul när det hamnar maskros-saft på kläder - ett elände att få bort!
Känns som om allt har slagit ut nu - här en kastanj!
Edith väljer själv och då blir det alla mönster på en och samma gång!
Hoppas ni alla haft en skön och ganska solig dag idag - imorgon ramlar vi in i nya veckan!!