söndag 15 januari 2012

Chokladmoussé


Då närmar sig söndagen och helgen slutet, alltid lite trist att helgerna går så fort! Känns som en helg där vi inte egentligen haft några väldiga aktiviteter, mest bara drällt omkring och haft det bra. Jag sprang en 7-kilometare på eftermiddagen och just nu är skogen väldigt bra att springa i. Frusen mark och lättsprunget, ingen is eller snö som stör. Heja! Medan Jonas lagar mat, diskar och plockar upp lite i största allmänhet har jag hittat ett recept på LCHF-chokladmoussé vi ska testa till efterrätt (bild och recept från Bloggfamiljen)

4 port:
100 g mörk choklad
2 äggulor
1/2 dl starkt kaffe (kan uteslutas)
2 1/2 dl vispgrädde

till servering:
vispad grädde
tinade bär (hallon & blåbär)

Smält chokladen i micron eller vattenbad. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Tillsätt kaffe (om så önskas) och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt!!! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.


2 kommentarer:

 1. Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?

  Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
  Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

  Mvh
  Ann-Sofi

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!