söndag 19 februari 2012

Demokratiska beslut

Herman har snappat upp det här med demokrati. Han gillar den här delen när man får rösta och sen så blir på det sättet som flest människor ville. Yes! Eftersom Edith inte fyllt två år är hon inte lika fascinerad av detta som sin snart femårige bror, däremot anser sig den store storebrodern vara fullt berättigad att fatta beslut åt Edith och tillgodräkna sig rösten, av någon anledning ofta i samma riktning som han själv önskar sig.. Vi kör inte med nån kvotering pga ålder eller kön, en människa är en röst liksom.

Detta har vi jobbat med i helgen..
Att pappa i familjen ska sluta snusa röstades igenom med 3-1 (Ja, ni kan ju gissa vem som la motrösten)
På simhallen röstades att barnen skulle få glass efter besöket, röstresultatet blev 2-2. Här grep vi som föräldrar in och yrkade på nåt slags veto. Vi får gäster i eftermiddag och kunde med stor säkerhet lova att barnen att det blir både glass och nåt gott då. Inte på simhallen en kvart innan lunch!
Sen har vi med stor marginal röstat igenom att Edith ska sluta med både blöjor och med napp, resultatet blev 3-1 i båda dessa röstningar. Tänker bara att vi har ett litet problem här, ibland är det enkelt att fatta beslut men kanske inte lika enkelt att genomföra dem. Lite som i politiken, sådär..

3 kommentarer:

 1. Vad mycket bra beslut ni tagit i helgen:). Snus beslutet tycker jag var extra bra:)!
  Ha en fin söndag kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. det är bra med demokrati :) det blir liksom mer rättvist då
  klart att mannen ska sluta snusa
  kramar

  SvaraRadera
 3. Så där ja *skratt* då e de bara att önska "lycka till"

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!