lördag 25 februari 2012

Hur man hanterar ett penntroll

EDITH, SNART 2!
Tänk att vi har ett helt eget litet penntroll! Hennes morgonfrisyr går inte av för hackor och det tuffa i det hela är hon är inte förtjust i att få håret borstat. Det utbryter högljudda protester så fort hårborsten kommer fram - till följd att frisyren ibland blir ett dygnetrunt-äventyr. Hon bjuder på ett fascinerande minspel och är väldigt tydlig med vad hon vill trots att hon inte pratar rejäla ord än. Hon säger MAMMA högt och gärna och IA vilket betyder Edith och att Edith vill ha något. Resten kommunicerar hon med olika ljud och gester. Gissar man fel så tillrättavisar hon bestämt, NÄÄ. Får hon nåt sött så blir hon så glad så ögonen glittrar, äter snabbt och utan eftertanke. Hon gillar att bli buren och gosad med, vill hon läsa så kommer hon helst med en bok med olika djur i. Hon kan hur alla djuren låter, kossan, katten, kon, hunden, fågeln, hästen. Jag älskar henne oändligt och på måndag fyller hon två! Lilla stora!
Å nu tänkte jag fråga ett par saker - tar tacksamt emot tips!
Hon har öroninflammation och äter penicillin sedan i torsdags, natten nu till lördag har varit rätt kämpig med en hel del skrik och vakenstund;
* Hur länge tar det innan penicillin ger effekt? I natt har jag gett henne Alvedon så att vi till slut skulle kunna sova..

Hon protesterar och skriker när medicinen eller näsdropparna kommer fram, tycker själv att Kåvepenin smakar mycket äckligt;
* Finns det inga andra sorter man kan få utskrivet - till en annan gång? Rädd att hon ska få onda minnen av medicin..

Helt plötsligt vill hon inte alls dricka välling fast hon tidigare druckit kväll, morgon och eftermiddag. Funkar inte med ngn flaska eller i något läge, sittande eller liggande.
* Nån som vart med om att ett barn slutar med välling från ena dagen till den andra? Kan det hänga ihop med öronen på nåt sätt? Hur?

Lördag!! Ha det fint!!

5 kommentarer:

 1. vilken ljuvlig liten dotter du har, piggelinögon :)
  tyvärr kan jag inte svara på dina frågor, hoppas att du får svar av någon annan som är mer insatt
  kramar

  SvaraRadera
 2. Hej på dig med! Haha, vilken sötnos :)
  Hoppas du får en skön lördag med familjen.

  SvaraRadera
 3. Vilket gulligt litet troll. Med exakt samma hår som min lilleman tycks det :)

  Penicillin brukar verka på ett par dagar. Annars ska man nog kolla upp igen med läkaren.
  Och jo, det finns andra sorter, som de ogärna skriver ut. Ett tips är att be att få penicillinet som stolpiller. Det har vi haft. Vill de inte heller gärna skriva ut, men är bra. I andra länder i Europa är det vanligt. Kåvepenin smakar rävgift, så det är inte klokt att man ska tvinga i de små det!
  Jag tror att vällingen har med öronen att göra. Prova att ta i något gott och sött i vällingen, typ fruktpuré, lite socker, vaniljsocker. Det kan hjälpa till. Några tips från mig. Hoppas det hjälper till något...

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej hej!

  Jag VÄGRAR kåvepenin till mina kids.
  Du kan kräva Amimox i stället.

  Amimox
  Läkemedelsinformation
  Vad är Amimox?
  Amimox är ett bakteriedödande läkemedel som tillhör antibiotikagruppen penicilliner. Det verksamma ämnet är amoxicillin.

  Medicinen har effekt på flera olika slags bakterier. Det används ofta när vanligt penicillin inte har hjälpt till exempel vid öroninflammation, bihåleinflammation och lunginflammation.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  När Ida fick Kåvepenin sist frågade jag om det fanns någon variant som smakade gott som man kunde ta ist och det finns det, m då måste man ta en större mängd varje gång eftersom det är utspätt. Så man får väl väga för- och nackdelarna där emellan.
  Hoppas hon kryar på sig snart. För Ida tog det 3 dygn sist innan medicinen hjälpte om jag inte missminner mig.
  Kram Elin

  SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!