onsdag 1 december 2010

Gubbskämt

I vår lokala Ica arbetar två fryntliga män. Den ene är föreståndare och den andre är anställd. De känns båda som "grosshandlare" av gammalt mått, typ som om de skulle vilja sälja mjölk i butelj eller korv över disk. Och kanske lite strutkarameller på det. Skärmmössa. Och väga potatisen på en våg med en vikt som motvikt.

Båda är supertrevliga men att se nån av dem sitta i kassan när man kommer in väcker alltid tanken av "vad ska jag få höra idag?". Köper man mjöl, jäst, socker i kombination så kommer det en kommentar och fråga om vad jag ska baka. Köper man äpplen så ska de gärna informera om vilket bra pris det är på Royal Gala just för dagen. Pepparkaksköp kommenteras med att; ja, det är ju helt rätt för årstiden. Etcetera.. Etcetera..

Och kommer man med barn så vill den ene alltid hälsa på barnet och den andre pika den första för att han skrämmer barnet. Jag vill understryka att de är verkligen trevliga men det jag skulle komma till är att de också är experter på gubbskämt, alltså såna skämt där man leker med ord och det är lite kul (betoning på lite) men skrattet vill inte riktigt bubbla upp utan man får nöja sig med att dra upp mungiporna.

Igår kom den här: Nu är det jul igen. Jul igen, jul igen. Sa han som blev överkörd av tåget (hahahaaa). Jag betalade min yoghurt och tackade så glatt, skrattade nog lite också. Vad ska komma nästa gång?

2 kommentarer:

  1. Ha ha, ja, och den yngre killen som jobbar ibland går i samma fotspår!!!!

    SvaraRadera
  2. Just det, men man ser inte honom så ofta. Tror han har kvällstjänst eller såå.

    SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!